|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jakie ćwiczenia na nogi?
Hej, dzięki wam
![]() ![]() ![]() ![]() Pod spodem będą zdjęcia, ale uwierzcie mi że nie ma na co patrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jakie ćwiczenia na nogi?
A co chcesz osiągnąć w pracy nad nimi ?
Poza tym wykonywanie ćwiczeń na jedną partię nie jest zbyt dobrym pomysłem. Korzystniej jest ćwiczyć równomiernie całe ciało ![]() Szkoda, że nie dałaś zdjęć całej sylwetki, w ten sposób łatwiej ocenić, jak mają się nogi do reszty ciała i co jest do zrobienia ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ogólnie są proporcjonalne do reszty ciała, a chodziło mi tylko o to aby może były odrobinę szczuplejsze albo bardziej umięśnione - coś w tym rodzaju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rzabbocop
|
Czy jesteś gruszką czy nie to cieżko ocenić, bo nie widać całej sylwetki.
Wygląda jakbyś schudła głównie z mięśni, masz płaską i wiszącą pupę, nogi z nadmiarem skóry, której nie ma co napiąć, zwłaszcza w okolicach kolan jest to widoczne. Rozmiarowo wygląda wszystko ok ale powinnaś popracować nad jakością ciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z racji tego,że wszędzie indziej jestem zdrowa to ćwiczyć moge,ale jakie w takim wypadku będą najlepsze ćwiczenia na tą cholerną skóre nad kolanami? Jestem zapisana na siłownie tylko nie wiem jak plan ułożyć.Czy w takim wypadku ćwiczenia na nogi na maszynach mogę robić 3 x w tygodniu plus 30minut aerobow,a w reszte dni np. Callanetics? Da to efekty na tą skóre nad kolanami? Przecież nie będę nie cwiczyć tylko dlatego,że nie moge robić ogólnorozwojowego ![]()
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-04-23 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rzabbocop
|
Ćwiczenia na skórę jako taką nie pomogą ale dieta jak najbardziej
![]() Natomiast jeśli poćwiczy się odpowiednio to mięśnie zaczną napinać skórę ![]() W Twoim przypadku pozostają chyba ćwiczenia na maszynach: wyciskanie na suwnicy, uginanie i prostowanie nóg, prostowanie tułowia Jeśli możesz wziąć sztangielki w ręce i trzymać wzdłuż tułowia, to wszelkie przysiady, wykroki, wysokie stepy itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
W takim razie rozumiem,że powinnam przejść na diete - tylko redukcyjną czy masową?
Waże 59kg przy 170 cm i w ciele czuje się dobrze - w sensie nie chce chudnąc jeśli nie muszę,ale jeśli będzie to wymagane by pozbyć sie skóry nad kolanami to tak zrobie. Oczywiscie wiem,że mięsnie więcej będą w przyszłosci ważyły wiec nie używam wagi jako wyznacznik. Jeśli jeszcze moge zapytać - mam możliwość kupowania na siłowni koktajli - białkowy lub węglanowo-białkowy - który mogę kupić PO siłowni,jeśli zapomne banana a posiłek zjem dopiero najwczesniej po 30 minutach? Do tego przygotowywany jest na wodzie lub mleku 0.5% - dlaczego takie są dostępne skoro mówi się,że w diecie powinno się nie jeść odtłuszczonych produktów mlecznych itd. a te bardziej tłuste - w sensie mleko 2%? Jaki w takim wypadku jest lepszy - na wodzie czy na mleku? I mam jeszcze ostatnie pytanie - gdy ćwicze na maszynie na wewnętrzną strone ud http://nokautimg1.pl/p-4d-4c-4d4c177...id-diot-sf.jpg to na drugi dzień te mięsnie mnie bolą i jest to inne odczucie niż jakbym miała zakwasy [tak mi sie wydaje ].Gdy ćwiczyłam na nie 2 dni pod rzad [tak sie złożyło z siłownią,choć wiem ze powinien byc dzien przerwy] to poźniej przez kilka dni mnie bolały a mięsnie np. ud i pośladkow wcale. Mimo,że wykonuje 3 serie po 10-12 powtórzeń z obciązeniem takim bym przy ostatnim powtórzeniu czuła,że jestem w stanie zrobić jeszcze 1-2 maksymalnie [jesli wiesz o co mi chodzi]. Nie mam pojecia co źle robie,że tylko te mięsnie mnie bolą... A przerabiam wszystkie urządzenia na nogi jakie mam na siłowni.
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-04-23 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rzabbocop
|
Mówiąc o diecie miałam na myśli odpowiednią zawartość białka, tłuszczu, witamin i minerałów, żeby skóra (i cały organizm) miała odpowiednią ilość składników odzywczych do regeneracji
Inny ból mięśni mógł się pojawić bo ich mało używasz na co dzień, doszło do większych mikrouszkodzeń niż przy tych mięśniach których używasz przy choćby wchodzeniu na po schodach. Mogłaś tez bardziej ponaciągać ścięgna. Odżywkę lepiej białkową a czy z wodą czy z mlekiem to już zależy jak Ci bardziej smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.