Sztuka manipulacji-poszukiwane - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-30, 17:57   #1
Asik_
Zakorzenienie

Sztuka manipulacji-poszukiwane

Kochane ma któraś z Was e-book "sztuka manipujacji" lub cos tego pokroju? (nie wiem teraz dokładny tytuł ale chodzi o ten temat ), lub linka do takiego?
Byłabym bardzo wdzięczna, pozdrawiam
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-30, 21:19   #2
Joey
Zakorzenienie

Dot.: Sztuka manipulacji-poszukiwane

Asiku, chodzi o e-booka "Sztuka perswazji, czyli język wpływu i manipulacji" Andrzeja Batko? Kiedyś miałam to na kompie, ale nie doczytałam do końca i chyba wywaliłam W każdym razie teraz szukałam tego e-booka przez google, żeby go ponownie znaleźć, ale wygląda na to, że teraz przestał być darmowy - można go jedynie zakupić. NA marginesie powiem, że wiele nie tracisz - tych wskazówek i tak nie da się wcielić w życie (przynajmniej ja o tym zapominałam,albo nie umiałam odpowiednio układać zdań )

Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-30, 21:25   #3
videll
Raczkowanie

polecam "wywyieranie wplywu na ludzi " Robert Cialdini, tylko nie wiem czy jest wersja elektroniczna.
videll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-30, 22:01   #4
Asik_
Zakorzenienie

Dzieki No ja wlasnie wole na kompie niz kupic i wole darmowy hihi
Stary 2005-08-30, 22:02   #5
koliber
Raczkowanie

Dot.: Sztuka manipulacji-poszukiwana

Dziewczyny jak sądzicie, czy możliwe jest wyuczenie się takiej "sztuki manipulacji"? Bo jeżeli tak, to ja TEŻ CHCĘ TĄ KSIĄŻKĘ Videll co ciekawego pisze w tej książce?
koliber jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 16:29   #6
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez koliber
Dziewczyny jak sądzicie, czy możliwe jest wyuczenie się takiej "sztuki manipulacji"? Bo jeżeli tak, to ja TEŻ CHCĘ TĄ KSIĄŻKĘ Videll co ciekawego pisze w tej książce?
ja też bym była chętna na ta ks
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 22:08   #7
videll
Raczkowanie

z ta ksiazka mialam stycznosc na studiach, na zajeciach z pr, sa w niej opisane techniki manipulacji, mysle ze w jakims stopniu mozna sie tego wyuczyc ale warto ja przeczytac chocby z tego powodu aby nie stac sie "ofiara" czyjejs manipulacji.

wklejam dosc popularny tekst z tej ksiazki:

Kochani Mamo i Tato!

Nie pisałam do Was od czasu mojego wyjazdu na studia i naprawię jest mi przykro, że mogłam być tak bezmyślna i nic do Was nie napisać wcześniej. Teraz jednak opowiem Wam o wszystkim, co się u mnie wydarzyło, tylko bardzo Was proszę - usiądźcie przed przeczytaniem dalszej części tego listu, dobrze?

No, więc u mnie już teraz wszystko jest naprawię nieźle. To pęknięcie czaszki i wstrząs mózgu, który miałam wtedy, gdy wyskoczyłam z okna akademika - bo zaraz po moim przyjeździe wybuchł tutaj pożar - już są prawie całkiem zaleczone. W szpitalu byłam tylko dwa tygodnie i teraz widzę już prawie całkiem normalnie, a te okropne bóle głowy miewam już tylko raz dziennie. Na szczęście ten pożar akademika i mój skok z okna widział nalewacz ze stacji benzynowej, która znajduje się obok akademika. To właśnie on zadzwonił po straż pożarną i karetkę pogotowia. Odwiedzał mnie też w szpitalu, a ponieważ nie miałam gdzie mieszkać, bo akademik się spalił, był tak miły, że zaprosił mnie do swojego mieszkania i pozwolił mi tam mieszkać. No, właściwie jest to tylko pokój w suterenie, ale za to jest bardzo fajnie urządzony. On jest bardzo sympatycznym chłopcem, bardzo się kochamy i zamierzamy się pobrać. Nie ustaliliśmy jeszcze dokładnej daty ślubu, ale odbędzie się na pewno zanim moja ciąża stanie się bardziej widoczna.

Tak, kochani Rodzice, spodziewam się dziecka! Wiem, jak bardzo chcecie zostać dziadkami i świetnie sobie wyobrażam, jak ciepło powitacie mojego dzidziusia. Jestem pewna, że obdarzycie go taką miłością, poświęceniem i czułą opieką, jakimi obdarzaliście mnie, kiedy byłam dzieckiem. Powodem opóźnienia daty naszego ślubu jest to, że mój chłopak cierpi na drobną infekcję, którą zresztą się od niego zaraziłam, a która chwilowo uniemożliwia nam pomyślne przejście przez przedmałżeńskie badania krwi. Jestem pewna, że przyjmiecie mojego chłopaka do naszej rodziny z otwartymi ramionami. On jest bardzo fajny i choć niespecjalnie wykształcony, ma jednak naprawię duże ambicje.

Teraz, kiedy już wszystko wiecie o moim obecnym życiu, chciałam Wam powiedzieć, że nie było żadnego pożaru w akademiku, nie miałam pęknięcia czaszki ani wstrząsu mózgu, nie byłam w szpitalu, nie jestem w ciąży, nie jestem zaręczona, niczym się nie zaraziłam, ani nawet nie mam chłopaka. Ale w tym semestrze dostanę dwóję z fizyki i trzy z dwoma minusami z chemii. Chciałabym więc, żebyście spojrzeli na te stopnie z odpowiedniej perspektywy.

Wasza kochająca córka

Zuzia
videll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 22:40   #8
Asik_
Zakorzenienie

hehe niezły fragment
Moze jednak ma ktos to na kompie?
Stary 2005-08-31, 23:48   #9
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

hehe, dobry fragment

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości