|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
i jak Wam się podoba drogie wizażanki??;)
Witam, chciałabym się dowiedzieć drogie Wizażanki co myślicie o tym pierścionku?? Pasuje na zaręczynowy??Jak Wam się podoba?http://apart.pl/pl/bizuteria,c,zloto,2,1584
Proszę o szczere opinie ![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie tego jak długo powinnien trwać okres narzeczeństwa?? i ile przed ślubem trzeba iść do księdza zamówic termin ślubu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: i jak Wam się podoba drogie wizażanki??;)
Pierścionek jak pierścionek. Tobie się powinien podobać a nie nam
![]() A w ogóle co znaczy czy pasuje? Przecież nie ma jakichś norm, które określają, ze dany pierścionek może być zaręczynowy a inny nie. A jeżeli chodzi o drugą cześć pytania to trochę dziwne, że pytasz. Tego nie można określić. U jednych okres narzeczeństwa trwa 3 miesiące u innych 3 lata. To zależy w głównej mierze od Was. żeby zamówić termin w kościele teoretycznie powinnaś iść nie później niż 3 miesiące przed ślubem ale w praktyce wygląda tak, że większość par zamawia sobie termin nawet z rocznym albo półtorarocznymi wyprzedzenie, żeby mieć tą godzinę, która im odpowiada a nie tą która zostanie. W przypadku miesięcy bardziej obleganych powinnyście iśc wcześniej, żeby zarezerwować termin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podoba m isie jest zbyt słodki heh ![]() jesli chodzi o okres narzeczenstwa, niektore pary maja go miesiace, bo np sa w ciazy, a drugie maja po kilka lat, moj okres narzeczenstwa trwa rok i 4 miesiace i uwazam, ze jest to dobry czas by zdazyc wszystko przygotowac, jesli chodzi o termin u ksiedza zaraz po zareczynach po miesiacy pojechalismy do proboszcza zaklepac termin w kosciele, przed tym byla sala, foto, kamera i orkiestra, reszta z biegiem czasu, im wczesniej tym lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli Tobie się podoba, tzn, że jest idealny na zaręczyny! Nie ma jakiegoś 1 określonego wzoru. To Tobie musi się podobać. Narzeczeństwo trwać może, aż po starość, jeśli Wam się nie znudzi. Nie ma wg mnie czegoś takiego, jak określony czas Narzeczeństwa. Wszystko zależy od Was. Jedni się zaręczają i zaczynają planowac ślub, ustalają datę, itd... a inni trwają sobie w narzeczeństwie 5-10 lat i jest im tak dobrze. To zależy czego oczekujesz od księdza. Jeśli marzy Ci się konkretny dzień, w konkretnym kościele o konkretnej godzinie, to powinnaś się wybrać wcześniej. Wg mnie przynajmniej te 6 miesięcy przed planowaną datą trzeba by się zgłosić, bo nauki i poradnia 'chwilę" potrwają, potem trzeba dać na zapowiedzi, wypełnić i skompletować dokumentację, wypełnić protokół...
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za pytanie czy pasuje ![]() Ja nie miałam takiej rozkminy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja mam taki.
Nie kosztował majątku. Nie wybierałam go sobie. Dostałam rodzinną pamiątkę. Ogólnie biżuterii nie nosze to się cieszę, że jest malutki. Podoba mi się ten z Apartu. Pytanie tylko czy nie będzie się o wszystko zahaczał.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2009-03-23 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd ci się nasunął temat pieniędzy? Przecież założycielka wątku nic o tym nie wspomniała. Nawet nie wiemy czy to jej pierścionek, czy go dostała czy może pomaga komuś innemu podjąć decyzję. Kiedy pojawia się temat pierścionków od razu któraś dziewczyna zaczyna się odnosić do ceny, i to oczywiście żeby powiedzieć że dla niej jest ona nieważna. Skoro nie jest ważna, to skąd wzięłaś od razu teksty, o pieniądzach i wartości? Jakieś to dziwne. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A mi się pierscionek bardzo podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nie podoba mi sie
![]() no ale to nie mnie ma się podobać a Tobie ![]() a co do tego ile powinien trwać okres narzeczeństwa ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A mi sie podoba ten pierścionek
![]() Długość narzeczeństwa zależy tylko od Was, ale moim zdaniem nie ma co zbytnio rozwlekać go na nie wiadomo ile lat. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Mnie też się podoba, sama taki chciałam, bo nie lubię klasycznych, a zwłaszcza bardzo wysokich typowych zaręczynowych pierścionków (np. "Jedyny" W. Kruka). Zresztą widziałam już dużo zaręczynowych właśnie w formie kwiatka. Sama mam teraz pierścionek zaręczynowy w kształcie gwiazdki, i muszę przyznać, że nie haczy się, choć takie z kilkoma kamieniami mogą się haczyć i gubić oczka. Dlatego polecane generalnie jako lepsze pierścionki z jednym oczkiem.
Jeśli Tobie się podoba, to jest to pierścionek zaręczynowy ![]() Co do długości zaręczyn, to obecnie nie ma reguły. Może być i w tydzień po nich ślub. Kiedyś musiał upłynąć chyba rok. Wszystko w Waszych rękach (i głowach) ![]() Powodzenia! Edytowane przez arinitti Czas edycji: 2009-04-07 o 19:01 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny niektóre z was bardzo zrzędzą. Dziewczyna się tylko pyta czy pasuje na zaręczynowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja bym wolała chyba jeszcze bardziej skromniejszy, tzn nie kwiatuszek, ale jest on taki kobiecy, to tobie się może akurat podobać
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
jak najbardziej pasuje
![]() poza tym, najważniejsze żeby Tobie się podobał ![]() co do okresu narzeczeństwa- to indywidualna sprawa narzeczonych, jednym wystarczy pare miesięcy inni potrzebują kilka lat... A termin w kościele zarezerwować można rok przed, a nawet 5 m-cy.. zależy w jakim miesiącu planujecie- ile par będzie w tym okresie się pobierało... też trudno powiedzieć. Ale jak jesteście zdecydowani i zależy Wam na jakimś szczególnym dla Was dniu to radziłabym zgłosić się do księdza wcześniej. Ja z TŻ wybraliśmy się do księdza na początku maja- ślub w październiku i w tym dniu była już zarezerwowana jakaś godzina.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Mnie ten się bardzo podoba. Jest klasyczny i delikatny. Choć sama zawsze nosiłam biżuterię srebrną i z białego złota to uważam, że pierścionek zaręczynowy jest tak wyjątkowym pierścionkiem, że powinien się wyróżniać spośród pozostałych. A ten jest skromny i piękny w swojej prostocie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Mnie ten się bardzo podoba. Jest klasyczny i delikatny. Choć sama zawsze nosiłam biżuterię srebrną i z białego złota to uważam, że pierścionek zaręczynowy jest tak wyjątkowym pierścionkiem, że powinien się wyróżniać spośród pozostałych. A ten jest skromny i piękny w swojej prostocie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.