![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wewnętrzna strona ud
Cześć wszystkim. Nie będę się zbytnio rozpisywać, żeby was nie zanudzić. Powiem zwięźle o co chodzi
![]() Moim największym problemem były uda, a zwłaszcza ich wewnętrzna część (głównie na górze, ale przy kolanach też). Ostatnio, od jakiegoś miesiąca zaczęłam się odchudzać, ale nie zbyt restrykcyjnie ponieważ mam dopiero 16 lat. Mam figurę gruszki, miała ją moja mama, babcia... więc jak się zawsze próbowałam odchudzać to "spadało" najpierw z biustu a nogi wyszczuplały może o 1 cm...? Między górą a dołem mam sporą dysproporcję, więc chciałabym spróbować jakichś ćwiczeń, bo dietą nigdzie nie zajdę, zawsze góra będzie płaska ![]() I moje pytanie: Czy zna któraś z was jakieś dobre, skuteczne ćwiczenia na tę właśnie stronę ud? Dodam że mimo to iż nie odchudzam się bardzo bardzo, to nie ruszam słodyczy, żadnych tam czekolad, ciastek, chipsów, prażynek ani innych śmieci ze sklepików szkolnych ![]() ![]() Miało być krótko a wyszło jak zwykle ![]() ![]() noogu.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wewnętrzna strona ud
przysiady ze sztangą
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A próbowałaś ćwiczyć nogi lub pupę z Mel B?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Zacznijmy od tego, że katowanie jednej konkretnej partii wcale nie sprawi, że ona się odchudzi
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj sobie wszystko chcesz miec na tacy podane
![]() wystarczy w google wpisać http://www.google.pl/search?client=o...hannel=suggest ale widac dla ciebie to za duzy wysiłek ![]()
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-04-20 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dla ciebie widać za dużym wysiłkiem jest napisać sensowny post a nie jedną emotikonkę...
Nie mam zamiaru się wdawać z tobą w żadne dyskusje, więc proszę - skończ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Więc skoro wiesz, to dlaczego nie ułożysz sobie porządnego treningu całego ciała, który da Tobie zdecydowanie więcej niż robienie kilku ćwiczeń na tą jedną partię.
Musisz mieć świadomość tego, że mając 16 lat i podejmując niewłaściwe decyzje możesz sobie nieźle namieszać i potem mieć jeszcze większe problemy. Więc wszelkie działania, które mogą doprowadzić do większych dysproporcji są niewskazane. W Twoim przypadku i w Twoim wieku najlepszy rozwiązaniem byłby trening całego ciała. Oprócz tego nauka tego, jak powinnaś jeść, czyli nie głodówki, małe porcje, itp, tylko, jak jeść świadomie, wartościowo, itp. ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Apropo jedzenia: myślisz że w moim wieku nie wskazane jest np. jeść 5-6 razy dziennie małymi porcjami? Nawet jeśli byłoby to łącznie 1800-1900 kcal? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chcesz możesz jeść 5-6 porządnych porcji lub tylko 3, to już kwestia tego, jaki masz plan dnia i jak możesz to ustawić. Zapotrzebowanie w Twoim wieku jest wyższe niż te 1800-1900 kcal, ale liczenie nie jest wskazane w tym wieku, bo to szybka droga to różnych obsesji ![]() Poza tym istotniejsze jest to, żebyś wiedziała co masz na talerzu i co mieści siew tych kcal, które sobie dostarczasz. Bo możesz mieć 5 wartościowych posiłków, a możesz mieć 5, które nic Tobie nie dadzą. Ogólnie warto unikać przetworzonych produktów, gotowych kupnych posiłków z całą gamą chemicznych dodatków, produktów dosładzanych (jogurty owocowe, soki, itp), produktów niepotrzebnie odtłuszczanych (mleko, jogurty, itp.), kupnych słodyczy, przekąsek, fast-foodów, itp. Pamiętać warto o tym, że wartościowy posiłek to taki, który dostarczy Tobie białka (np. mięso, jajka, ryby, warzywa strączkowe), węgli (np. kasze, ryż, płatki owsiane, ziemniaki) i tłuszczy (np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, masło, smalec, awokado, orzechy). Do tego warzywka. No i ogólnie to ma być porządna porcja na tym talerzu, a nie jedzenie jak wróbelek na zasadzie łyżeczka tego, łyżeczka tego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wiesz, być może że ćwiczenia nie są pierwsza klasa, ale po części spełniają swoje zadanie - trochę schudłam, ale ani trochę z ud...
Dzięki za te wszystkie rady, ale nie mogę się pozbyć przeświadczenia iż masz mnie za głupią dziewczynkę która chce "schudnąć 10 kg w tydzień" ![]() ![]() Co do słodyczy pisałam - nie jem. Z mlekiem tez nie kombinuję, jem/piję 2-procentowe codziennie (do owsianki). Jak jogurty to naturalne, a nie gdzie 30% to cukier. Także pod tym względem uważam, zresztą zamieściłam te informacje w pierwszym poście ![]() A teraz odnośnie ćwiczeń: Myślisz że samo rozciąganie (np. zarzucić nogę na biurko i skłony do niej i itp.) coś pomoże? Bo kiedyś przeczytałam że jak się mięśnie rozciągają to tkanka tłuszczowa się też trochę bardziej... nie wiem jak to powiedzieć... naciąga? I może rozkłada bardziej równomiernie? Jeżeli to bzdura to oświeć mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu wydaje mi się, że masz złe podejście do tego. Ty powinnaś być ogólnie aktywna, a nie dążyć do odchudzania. W Twoim wieku w ogóle nie powinno być o odchudzaniu mowy, bo potem z takiego podejścia biorą się późniejsze problemy zdrowotne, bo bardzo łatwo przegiąć ![]() Pierwsze zawsze jest to co mamy na talerzu. Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że na złych pomysłach już się przejechałaś, więc zakładam, że jesteś już świadoma tego, jak ważne jest to, żeby jeść porządnie i nie chodzić na skróty ![]() No i po drugie aktywność. Ogólnie powinnaś pamiętać o tym, żeby mieć dużo ruchu, nie tylko w formie planowanych ćwiczeń tego co robisz teraz, ale też takiego codziennego - spacery, rower, lekcje wf, jakieś dodatkowe zajęcia sportowe. Powinnaś korzystać z takich możliwości i rozwijać się ogólnie nie skupiając się na czymś konkretnie. Myślę, że to bzdura z tym rozciąganiem ![]() ![]() EDIT: Tak na marginesie gruszka to fajna i kobieca sylwetka i można sporo z nią zrobić. Ważne tylko żeby sobie jej nie popsuć ![]()
Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2013-04-20 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Pójdę zatem za radą i poczytam o tym rozciąganiu
![]() Odnośnie aktywności: oprócz rowerka stacjonarnego to z takiej typowo codziennej to: piechotą 2km do szkoły i ze szkoły, 4 razy w-f w tygodniu, dodatkowe zajęcia z siatki co tydzień... ![]() ![]() ![]() I chyba ogólnie zaprzestanę tej manii "jogurt-wafle-jabłuszka", w międzyczasie dzisiaj czytałam na wizażu różne inne wątki o odchudzaniu i ogarnęłam się. Dzięki za uświadomienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Kolejna, która chciałaby zrzucić tłuszczyk z jednego miejsca
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Czarna, skarbie, ja chcę wymodelować ćwiczeniami a nie odchudzić
![]() Poza tym twój komentarz że jestem "kolejna" niczego do wątku nie wniósł, wybacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Za jogurt-wafle-jabłuszka to będzie lanie ![]() Ten komentarz naprawdę ani nie pomaga autorce, ani nic nie wnosi do wątku, więc plis daruj sobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chętnie sprawdzę co ciekawego ma do zaoferowania Zuzka Light. Myślałam też nad p. Chodakowską, oglądałaś może jej treningi niektóre, np. skalpel czy killera? Wyglądają obiecująco ![]() Idę po swoją pokrzywę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pani Chodakowskiej nie polecamy, bo w jej treningach są błędy w technice wykonywania ćwiczeń ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Wow, naprawdę ogrom informacji na tej stronie
![]() A jeszcze mam takie pytanko: Co sądzisz o galaretkach? Bo mama właśnie robi i tak się zastanawiam czy to nie jest jakiś śmieć? Mój brat jak miał problem z kolanem to lekarz mu powiedział że galaretki w niewielkim stopniu mogą pomóc, "bo żelatyna" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Z innej beczki skoro treningi już polecone - guam, błocko z algami i owijanie się folią. Miałam kiedyś taki prawdziwy, faktycznie to wytapia tłuszcz, nawet zwęziło mi rozstępy. Ale to musi być prawdziwe błocko, dość drogie, kremy z algami tego nie zrobią.
Na mojej siłowni na maszynach są tabliczki i tam są zaznaczone jakie mieśnie sa trenowane. Trochę na wewnętrzną stronę jest maszyn. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2013-04-20 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
http://www.deviantart.com/art/Rainbo...o-II-366612263 ręcznie robione gararetki z soków owocowych
![]() *tak w ramach inspiracji* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Apropo tej galaretki sklepowej - na każdej jest napisane "tylko naturalne barwniki" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Ja słyszałam, że dobrze jest siąść sobie na podłodze i między kolana włożyć rękę tak, że jedno kolano dotyka nadgarstka, a drugie łokcia i ściskać tak rękę jak najmocniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam wersję z piłką. Piłka między nogi i ściskasz. Polecam też ćwiczenia na siłowni, przywodzenie nóg na maszynie (taka dziwna maszynka, którą możesz ustawić albo tak, że z rozkroku łączysz nogi-i to jest ćwiczenie dla Ciebie, albo tak, że ze złączonych robisz rozkrok. Wygląda kuriozalnie, ale efekty są bardzo dobre.) Supermocne uda w roli bonusu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Witam, chciałabym się włączyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.