|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ból brzucha w czasie miesiączki
Witam. Mam mały problem. Od zawsze cierpiałam na straszne bóle brzucha i pleców podczas miesiączki. Właśnie skończyłam drugie opakowanie tabletek antykoncepcyjnych atywia. Miałam nadzieję że miesiączki będą mniej bolesne, jednak nie ma żadnej poprawy. Czy to normalne czy raczej ból powinien ustąpić? Proszę o pomoc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ból brzucha w czasie miesiączki
Akurat z doświadczenia własnego wiem, że tabletki antykoncepcyjne nie pomagają nic na ból brzucha (wiem bo sama miałam). Ma to samo i każdy okres to dla mnie ogromna męczarnia, a szczególnie kilka pierwszych dni. (nie jestem w stanie się ruszać) U mnie jest to spowodowane jakaś z chorób (tylko lekarze nie wiedzą sami jaka - co lekarz to inna diagnozę stawia). Jako lek przeciwbólowy zażywam wtedy Nimesil i pomaga, ale jest on na receptę i ten lek jest dosyć niebezpieczny, wiec biorę go tylko kiedy juz nie jestem w stanie z bolu chodzic.
Prosiłaś lekarza o jakieś środki przeciwbólowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Ból brzucha w czasie miesiączki
Idź koniecznie do ginekologa! Jeżeli ból jest taki, że nie da się funkcjonować, to nie jest to normalne. Mogą to być jakieś zaburzenia hormonalne. Poproś o skierowanie na badania.
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.