|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Do dziewczyn stosujących plaster Evra
Dziewczyny co sądzicie o plastrze Evra. Dostałam receptę od ginekologa na plastry,ale zanim kupię chciałabym zapytać o wasze odczucia względem plastra.Zwłaszcza o skutkach ubocznych.Z góry dziękuje.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do dziewczyn stosujących plaster Evra
Ja stosuje juz kolejne opakowanie. Na razie jestem bardzo zadowolona. przy pierwszym plasterku mialam obsesje na punkcie tego ze sie odklei, ale sie trzyma
Jeden musialam wymienic bo mi sie zle trzymal ale w zlym miejscu przykleilam, teraz jest wszystko ok. Wczesniej bralam dosyc dlugo Diane-35 (walczylam z syfkami) pomagalo ale przytylam, czulam sie ociezala i co wieczor mialam mdlosci na widok tej tabletki. Teraz nie musze nic lykac Ogolnie nie jestem zachwycona antykoncepcja hormonalna ale nie mam wyjscia bo wydaje mi sie to najpewniejsza metoda (po zimnym prysznicu hahaha) A jestem w momencie zycia kiedy musze sobie poukladac pewne sprawy i na dzidziusia nie moge sobie pozwolic Kazdy organizm na pewno reaguje inaczej, ALE OGOLNIE JESTEM NA TAK, jak masz jakies pytania to pisz smialo
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
czy te plastry sa rownie skuteczne jak tabletki??
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odp.To mówisz że plasterki się nie odklejają? A co zprzyrostem masy ciała (trochę się tego obawiam).Jako skutek uboczny wyczytałm też -nagłe zmiany nastroju,depresja,trądzik .
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem chyba dobrym przykladem tego ze sa skuteczne bo mama nie zostalam (na razie) aczkolwiek podobno sa odchylenia i nawet przy stosowaniu hormonalnej antykoncepcji nigdy nie ma bezwzglednej 100% pewnosci. Mysle ze wiele zalezy od sposobu stosowania i dokladnego przestrzegania wszystkich zalecen producenta. Przytyc nie przytylam, tradziku nie mam, humorow nie mam, depresji nie mam, ale jak juz wspomnialam wyzej kazdy organizm jest indywidualnoscia
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez interesuje ten temacik, bo wlasnie tak z moim TŻ na ten temat rozmawialismy.
A podczas kapieli on sie nie odklei? Szkoda ze one sa takie drogie
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
tez sie tego obawialam, ale nie odkleja sie
W Polsce sa drogie chyba ze wzgledu na to ze to nowosc, tutaj sa w cenie innych tabletek mniej wiecej.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozdr.
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Mnie tez interesuje ten temacik. Czy któraś z was, która źle się czuła po tabletkach, przerzuciła się na plasterki? I jak po nich samopoczucie??
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ten temat był na forum 30+, poszukajcie, z tego co pamiętam, dużo było odpowiedzi
(a może Mama z klasą???) |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
thx, chyba jednak zostane przy gumeczkach
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie odnośnie tego gdzie kupujecie plastry i za ile? Chodzi mi o Wrocław
Ja na razie wiem, że tanio jest w aptece na ul. Joannitów (53,50). Czy któraś z Was zna aptekę, w której mają taniej?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ja stostuje te plastry juz ponad 1,5 roku i moge powiedziec ze sa bardzo skuteczne. I co najwazniejsze?? Nie musisz codziennie lykac i zastawnawiac sie, czy juz wzielas tabletke czy nie! Zakladasz jeden plaster raz w tygodniu i masz spokoj. Co prawda sa drogie bo ja juz placilam za nie od 43 do 62 zl. Ale nie wiem czy to nie zalezy od tego czy sa sprzedawane z recepta czy bez. Chcialam tylko dodac, ze trzeba uwazac, gdzie sie je przykleja. Ja znalazlam dobre miejsce, niewidoczne (jezeli chodzi np o lato) pod pachami, a dokladniej pod biustonoszem obok piersi (tylko nie na piersiach!). Nie masz wtedy problemu typu opalenizna na calym ciele a pod plasterkiem brak !! Przytyc - nie przytylam!! Wczesniej uzywalam tabletek anty, o ktorych pisano ze sie nie przytyje - bzdura!!! Po tygodniu moja pupa urosla ze dwa razy i wcale sie nie obrzeralam- hormony !! Aha - taka mala uwaga. Przez pierwsze 2-3 miesiecy uzywania (dokladnie nie pamietam) mialam lekkie plamienia miesiaczkowe, ale to normalne - bo nawet pisze w ulotce, takze nie przestraszcie sie zbytnio, po tym czasie wszystko mija. Polecam bo warto !!!!
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Ty kupujesz środki antykoncepcyjne bez recepty? Chciałabym wiedzieć...
Przyklejasz pod pachą, obok piersi? Ciekawe... Ulotka o tym miejscu nie wspomina. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ulotce jest napisane, cytuje: "Plaster powinien byc zawsze przyklejony, na czysta, sucha, nieowlosiona skore posladkow, brzucha, zewnetrznej gornej czesci ramienia lub gornej czesci tulowia". Sprobuj, a napewno sie przekonasz, ze w niczym Ci nie bedzie przeszkadzal. Aha i najlepiej przyklejac na przemian, raz na jedna strone, a raz na druga. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz co to znaczy górna część tułowia?
![]() Biedni ci znajomi...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
No tak, moze przykladem nie jestem, ale ... te plastry w tych miejscach nosze od 1,5 roku, wiec ... Moja siostra tez w tym miejscu je nosi... Sorki, ale to raczej jest gorna czesc ciala!!!
Ps. No tak, zostalam zjedzona przy pierwszym podejsciu ...
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Opisana na ulotce i w broszurach informacyjnych?
Ok, nieważne. |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Och kobito, no w ulotce nawet jest narysowane, mozesz to sobie przykleic albo z przodu, albo z boku, albo z tylu. Niezaleznie od czesci ciala, a to miejsce gdzie opisywalam, to jest chyba gorna czesc ciala?? Czy sie myle?? Niewazne, skutkuje!
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
W Elblągu te plastry kosztuja 40 zł. Pierwszy raz je stosuje.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
40 złotych? Zazdroszczę.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
ja stosuje plastry Evra od 5 miesiecy.. i jak na razie za zadne skarby swiata nie mam zamiaru przestawac ich stosowac! przyklejam sobie zazwyczaj na posladku tak wiec zupelnie zapominam ze go mam
![]() a przy tym jak bezpiecznie sie czuje! sprawdzaja sie w 100%, naprawde dziewczyny sa niezawodne! nie przytylam, nie mam syfow na twarzy juz a poza tym mam w koncu regularny okres!! no po prostu miod malina te plasterki mysle ze do piugulek nie bylabym tak przekonan, bo nie widzi mi sie lykanie codziennie - zreszta przy moim trybie zycia na pewno bym zapomniala :P a plasterki sa cudowne!! szczerze polecam je wszystkim dziewczynom dla ktorych liczy sie bezpieczny seks bo nie ma wazniejszej rzeczy od tego..no ale jednym minusem jest cena :/ ja place 64 zl za opakowanie wiec co miesiac jakis tam wydatek jest.. ale z chlopakiem na pol nie sa juz tak straszne koszty.. aaa i ochota na seks tez sie nie zmniejsza - u mniem wrecz przeciwnie - wzrosla i moglabym sie bzykac z Moim Skarbem codziennie.. buzka
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Izuo, a sprawdzałaś ceny w różnych miejscach?
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie w tej aptece co teraz kupje to kosztowaly kiedys 59 zl, ale raz jak przyszlam to gdy uslyszala 64 zl to sie troche zdziwilam
w innej aptece w ktorej kupowalam wczesniej tez kosztowaly cos ok. 64 zl.. w sumie to mam jeszcze jedna apteke u mnie w miescie :P musze sprawdzic ale tam kasuja ![]() pozdrawiam
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
64 to dużo. Ja kupiję po 51,99. Kiedyś w tej samej aptece płaciłam 49.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
oj to strasznie zazdroszcze
no ale trudno - raz w miesiacu mozna sie wykorztowac, przeciez warto
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyno, pisząc "górna część tułowia" producent ma na myśli RAMIĘ! Absolutnie nie można przyklejać w okolicy piersi!!! Zmień miejsce, to dla Twojego dobra...
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Jestem tu nowa i mam do Was ważne pytanko. Mianowicie, czy przyklejacie plaster w inne miejsca niz są wyznaczone w ulotce opakowania? Bo te 4 miejsca są jak dla mnie niedoprzyjęcia ze względu na ich odkejanie. Już zaczynam sie zastanawiać czy coś z moją skórą jest nie tak, bo odklejają się strasznie i brudzą a przez to pewnie tracą na skuteczności ;-/ Dzwoniłam do tej firmy JANSSEN i powiedzieli mi, że te 4 miejsca są miejscami, na których były robione badania, a o innych nie wiedzą. Moja kumpela stosowała je tylko na udzie i też działały, przez trzy miesiące nie zaszła w ciążę. Możecie powiedzieć co sądzicie na ten temat? I czy ewentualnie stosuje któraś z Was na tym udzie albo na pośladku? jak z jego przyklejeniem, nic się nie dzieje? Z góry dzięki za odp
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

Jeden musialam wymienic bo mi sie zle trzymal ale w zlym miejscu przykleilam, teraz jest wszystko ok. Wczesniej bralam dosyc dlugo Diane-35 (walczylam z syfkami) pomagalo ale przytylam, czulam sie ociezala i co wieczor mialam mdlosci na widok tej tabletki. Teraz nie musze nic lykac