![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Makijaż ślubny - okulary
Witam , pisałam już o tym w innym temacie ale nikt mi nie odpisał (może był to nie odpowiedni temat) . Zastanawiam się jaki makijaż dobrać do swojej twarzy by w tym wyjątkowym dniu wyglądać i czuć się pięknie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Makijaż ślubny - okulary
Cytat:
a nie myślałaś o soczewkach w tym dniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nigdy nie nosiłam soczewek , z początku bałam się , że nie będę umiała zakładać a teraz w sumie bez okularów dziwnie wyglądam i wszyscy mi mówią , że okulary mi bardzo pasują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A chcesz sie sama malowac ?? Najlepiej isc do profesjonalnej kosmetyczki. Ciezko doradzic nie widzac kogos. Nie wemy jaki masz ksztalt twarzy, jakie masz kosci policzkowe, czy oczy sa gleboko osadzone, czy powieka jest opadajaca itd. I nad soczewkami naprawde radzilabym Ci sie zastanowic. Mozliwe ze teraz bez okularow nie czujesz sie dobrze, ale majac juz fryzure slubna, suknie, welon czy inne ozdoby calkiem inaczej sie wyglada. Niestety nawet idealnie wykonany makijaz, swietnie pasujacy do danej klientki bedzie wygladac o wiele gorzej gdy nalozy sie na wierzch okulary ktote wszystko przeslonia. Piszesz ze Twoje okulary maja tylko ramke u gory bordowa - jest to bardzo mocny kolor, ktory bedzie zwracac uwage na linie brwi i oczywiscie odwracac uwage od makijazu. Widzialam Panny Mlode ktore mialy zalozone okulary na slub i niestety ale nie wyglada to dobrze. Pomysl tez o zdjeciach...zdecydowanie lepiej wyglada sie bez oprawek.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a czy wybierasz sie na ślub w tych bordowych okularach?
ja mam ciemne i myślę nad zakupem innej, bardziej stonowanej pary i o ile broniłam sie rekami i nogami ze do ślubu pójdę tylko i wyłącznie w okularach, to coraz bardziej mysle o tym, aby jednak wybrać soczewki. dlaczego? na sylwestra ubrałam soczewki, które podbijają kolor tęczówki, zrobiłam mocny makijaż... i zakochałam sie w sobie ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2013-02-04 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
przy czym ja nie pisałam o kolorowych - mi normalne soczewki podbijają kolor oczu. nie wiem czemu sie tak dzieje, ale to akurat fajny motyw
![]() nie powiedziałabym ze okulary zniekształcają. ja nosze moje od podstawówki i dobrze sie w nich czuje. to my nie jesteśmy przyzwyczajeni do panny młodej w okularach
![]() |
#8 |
lubi eks swojego męża
|
okulary wyglądają tragicznie? niezależnie od kształtu i koloru? niezależnie od wartości wady i grubości szkieł? kurczę, całe życie wyglądam tragicznie i nawet nic o tym nie wiem...
ja rozumiem, co próbujecie przekazać zaleceniem soczewek, ja widzę, że chcecie, żeby autorka wątku dała szansę sobie w wersji bez szkieł. ale czy możecie też zaakceptować fakt, że być może ktoś chciałby iść w okularach do ślubu nie dlatego, że nie ma innej możliwości, tylko dlatego, że uważa je za część siebie niejako? osobiście mam kręcone włosy i nie wyobrażam sobie brać ślubu w prostowanych. mam też okulary - od siedemnastu lat - i zastanawiam się, czy mnie samej nie będzie ich brakowało na ślubie. zostawmy sobie przestrzeń, nie ma jedynej słusznej racji. 8malina8, po pierwsze, rozważ soczewki i przemyśl to sama do siebie. po drugie, podaj rodzaj i wartość wady - szkła różnie zmieniają twarz, nie każdy makijaż będzie pasował do każdych okularów.
![]() |
#9 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]() Mówię o okularach,które mają ramkę na górze a na dole czyste szkło.Takie okulary (potwierdzone przez okulistę) znieksztalcają oko,a co za tym idzie makijaż. Też nosze okulary od 12 lat i uważam,że są spoko,pod warunkiem fajnego dobrania. A takie niestety rzadko wyglądaja dobrze.Ale to moje osobiste zdanie,nie każę się nikomu z tym zgadzać.Uważam,że dobrze dobrane oprawki,wyraziste,mogą podkręcic każdą stylizację,a takie mdłe,bez duszy? Tylko oszpecić.Dlatego polecam soczewki z całego serca,tym bardziej,że nie znam osoby,która lepiej wygląda w okularach niż bez ![]() Dla zobrazowania : To wygląda wg mnie fajnie : http://www.intimateweddings.com/blog...bridalbuds.jpg http://beautyandthegroom.com/wp-cont...al-glasses.jpg A to tragicznie ![]() http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...28&tx=79&ty=89 http://farm3.static.flickr.com/2125/...fa0c7f4d82.jpg Ale ile ludzi tyle gustów,więc każdy robi tak jak jemu odpowiada ![]()
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2013-02-04 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Nie noszę okularów, być może nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś nie chce soczewek, to nie ma sensu go namawiać - nie każdy może je nosić, czasem ze względów zdrowotnych (np. alergia), czasem po prostu oko jest nieprzyzwyczajone i ktoś taki może czuć się niekomfortowo.
Wydaje mi się, że najlepiej autorce doradziłby ktoś, kto ją widzi "na żywo" i powiedziałby jak jest jej lepiej. Bo według mnie to nieprawda, że nie ma takiej osoby, która by lepiej wyglądała w okularach niż bez. Moja koleżanka codziennie nosi okulary i wygląda w nich naprawdę ślicznie. Na ślub zainwestowała w soczewki. I wg mnie to była zła decyzja. Jej twarz naprawdę wiele straciła. Może rzeczywiście warto się zastanowić nad innym modelem okularów, ale to też nie jest pewne, bo może akurat w tych autorce jest do twarzy? Dlatego właśnie piszę, że nie widząc jej na żywo, ciężko jest odpowiedzieć na pytanie co powinna zrobić z okularami. Cytat:
Uważam, że w okularach również można wyglądać pięknie. Ja uważam, że te dziewczyny również wyglądają ślicznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sama nosilam okulary jak szlam do slubu, ale na dzien slubu mialam oczywiscie soczewki. Autorka pyta sie glownie o makijaz a nie czy lepiej w okularach czy bez...wiec musi wiedziec ze makijaz przy okularach musi byc inaczej wykonany niz przy "golym" oku. Kolory, kreski, musza byc dobrane pod konkretny model okularow. Wazne tez czy sa to okulary z + czy -. Wiec nie da sie doradzic przez internet w jakim mekaup bedzie jej dobrze, nie widzac jej (nawet nie majac zdjec tylko na opis).
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Okulary mam podobne jak na zdjęciu poniżej , tylko oprawki są tylko na górnej części szkieł , więc chyba nie są "tragiczne" . Trochę się poczułam jakby ludzie noszący okulary ogólnie wyglądali tragicznie - głupi stereotyp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nosicie okulary - nie jest dobrym pomysłem pozbywanie się ich w dzień ślubu
![]() oczywiście można tego dnia założyć oprawy, które szczególnie podkreslą naszą urodę - nie wiem, jak wyglądasz i nie wiem, jakie to oprawki - rozumiem, że to oprawki pod tzw. żyłkę - z pustym dołem; Pytanie - czy góra jest metalowa, czy z "plastiku" - jak wyglądają zauszniki... Znam panny młode, które tego dnia wybierają oprawy z białymi zausznikami - oprawy mogą być pełne - również białe, lub - w zależności od karnacji - srebrne, czy złote. Przykład 1 Przykład 2 Przykład 3 Przykład 4 Przykład 5 Przykład 6 Jeśli masz już sukienkę i jesteś odważna - pełne oprawy dodadzą charakteru - http://www.weddingclan.com/best-eyew...dding-day.html Oprawy w klorze nude - będą bardzo neutralne - jeśli masz jasną cerę możesz wyglądać blado - KLIK TU przykład kolorowego szaleństwa ![]() Pamiętaj, że najważniejsze to , by dobrze się w nich czuć ![]() W temacie makijażu i okularów - ważne, byś dobrze podkresliła brwi, pamiętaj, by tego dnia nie testować nowego tuszu do rzęs - może okazać się, że jest mega wydłużający i będziesz rzęsami "jeździć" po szkle ![]() ![]() Makijaże weselne - mój ulubiony w pierwszej minucie - kolejny 1:29. http://www.youtube.com/watch?v=0Bv15_8FZq4 Filmy instruktażowe: http://www.youtube.com/watch?v=NWmPUYDnlks http://www.youtube.com/watch?v=2G4uelabDFw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bezwzględnie porada kosmetyczki (i to jakiejś lepszej ![]() Tak jak napisała poprzedniczka - masz się dobrze czuć, więc nie zakładaj na siłę soczewek, jeśli czujesz że nie będziesz mogła ich nosić. Bo nie sztuka zmusić się do czegoś, a potem cały dzień cierpieć albo czuć się niekomfortowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscy zbytnio sie nie sugerowała opiniami ze dziwnie wyglądasz. Nosiłam okulary hmmm jakis 17 lat, od kilku lat nosze soczewki, gdy na początku na nie przeszłam każdy mówił ze dziwnie - ale duża rolę gra nauczenie się malowania bez okularów. Udaj się na makijaz probny do wizazystki w soczewkach i wtedy sama ocenisz czy mimo profesjonalnej reki nadal dziwnie wygladasz. Tego dnia w okularach bedziesz sie nie czula komforotowa, w tancu beda przeszkadzac napewno - a po co sie tym denerwowac i miec problem ![]() Przemysl mocno kwestie soczewek tego dnia - naprawde ogromna wygoda !
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Powtórze jeszcze raz - nie zdecyduje się na soczewki. carolinascotties dzięki za wyrozumiałość i dobre rady
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
... choć nie Westwood
|
Masz minusy, więc szkła pomniejszają oczy. Także ciemne kolory nie bardzo, a raczej jasne, bo oko trzeba w okularach wydobyć.
No i niestety trzeba liczyć się z tym, że ze zdjęciami różni bywa. Moja koleżanka na 3/4 zdjęć od gości (ok, od fotografa nie ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Vivienne , jak myślisz , czy makijaż smokey eye byłby dobry czy jednak za ciemny? gdy robię sobie w domu sama to dosyć ciemne mam tylko zewnętrzne kąciki oka , a wewnętrzne maluje białym lub jakimś innym jasnym odcieniem. Czy coś takiego byłoby w porządku?Kurczę trochę trudno mi się pogodzić z tym , że przy moich okularach powinnam mieć delikatny makijaż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
... choć nie Westwood
|
Jeden smokey drugiemu nie równy. Ja zdecydowanie na czerń bym ni stawiała, bo przytłoczysz oczy. Ale jakieś brązy, beże, może szarości- czemu nie? Trudno stwierdzić nie widząc jak wyglądasz- może akurat masz takie oczyska, że im czerń nie zaszkodzi?
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
W moim przypadku ciemne kolory optycznie powiększają - taki ze mnie typ
![]() Dobrze byłoby, gdybyś mogła pokazać nam oczy - z brwiami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Wrzucam zdjęcia moich oczu z brwiami (troszkę je przyciemniłam bo jeszcze są widoczne prześwity skóry). Niestety nie są najlepszej jakości , gdyż robione teraz na szybko telefonem.
Aha i wiem , że nie równe brwi mi wyszły. Na ty zdjęciu dopiero zobaczyłam ![]() Edytowane przez 8malina8 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
To ja od razu powiem już abstrahując od tego czy okulary na ślub ubierać czy soczewki i jaki makijaż że bardzo mi się podoba jak nie masz okularów i wcale nie wyglądasz dziwnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się całkowicie. Piękne oczy ukryte pod oprawkami.... Na pierwszym planie okulary a reszta jest tłem.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nie mówimy tego w jakimś ukrytym celu po prostu oceniamy to co widzimy szczerze bo nie jesteśmy przyzwyczajone do okularów lub nie. To nasza szczera opinia. Jak dla mnie masz śliczny kształt oczu i na prawdę super wyglądasz bez okularów. O wiele bardziej mi się tak podoba niż z nimi. Może jeszcze przemyślisz to czy je mieć na ślubie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem powinnas kupic pelne oprawy
![]() ![]() Jutro poszperam po sieci - moze uda mi sie znalezc przykladowy makijaz i oprawki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Wow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.