Makijaż ślubny - okulary - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 10:52   #1
8malina8
Raczkowanie

Makijaż ślubny - okulary

Witam , pisałam już o tym w innym temacie ale nikt mi nie odpisał (może był to nie odpowiedni temat) . Zastanawiam się jaki makijaż dobrać do swojej twarzy by w tym wyjątkowym dniu wyglądać i czuć się pięknie Mam dosyć jasną karnację , włosy jasny brąz , oczy jasno niebieskie wpadające w zieleń trochę i noszę okulary (oprawki bordowe i tylko na górnej części szkieł - nie wiem czy to ma znaczenie). Uwielbiam malować sobie długą kreske tworząc efekt kociego oka oraz uwielbiam smokey eye (również łączony z kolorami np. niebieski , fiolet , zieleń). Ogólnie lubię wyrazisty makijaż i taki marzy mi się mieć na ślubie. Teraz moje pytanie brzmi : czy do mojego typu urody pasuje taki makijaż? lepiej by był czarno-biały czy może zaszaleć z kolorem? pytam bo chce wyglądać naprawde dobrze a kiczowato , przesadnie. doradźcie lub podrzućcie przykłady z góry dziękuję
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 11:33   #2
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Makijaż ślubny - okulary

Cytat:
Napisane przez 8malina8 Pokaż wiadomość
Witam , pisałam już o tym w innym temacie ale nikt mi nie odpisał (może był to nie odpowiedni temat) . Zastanawiam się jaki makijaż dobrać do swojej twarzy by w tym wyjątkowym dniu wyglądać i czuć się pięknie Mam dosyć jasną karnację , włosy jasny brąz , oczy jasno niebieskie wpadające w zieleń trochę i noszę okulary (oprawki bordowe i tylko na górnej części szkieł - nie wiem czy to ma znaczenie). Uwielbiam malować sobie długą kreske tworząc efekt kociego oka oraz uwielbiam smokey eye (również łączony z kolorami np. niebieski , fiolet , zieleń). Ogólnie lubię wyrazisty makijaż i taki marzy mi się mieć na ślubie. Teraz moje pytanie brzmi : czy do mojego typu urody pasuje taki makijaż? lepiej by był czarno-biały czy może zaszaleć z kolorem? pytam bo chce wyglądać naprawde dobrze a kiczowato , przesadnie. doradźcie lub podrzućcie przykłady z góry dziękuję

a nie myślałaś o soczewkach w tym dniu?
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 11:36   #3
8malina8
Raczkowanie

nigdy nie nosiłam soczewek , z początku bałam się , że nie będę umiała zakładać a teraz w sumie bez okularów dziwnie wyglądam i wszyscy mi mówią , że okulary mi bardzo pasują także soczewki odpadają
Stary 2013-02-04, 15:04   #4
_Ciastko_
Rozeznanie

A chcesz sie sama malowac ?? Najlepiej isc do profesjonalnej kosmetyczki. Ciezko doradzic nie widzac kogos. Nie wemy jaki masz ksztalt twarzy, jakie masz kosci policzkowe, czy oczy sa gleboko osadzone, czy powieka jest opadajaca itd. I nad soczewkami naprawde radzilabym Ci sie zastanowic. Mozliwe ze teraz bez okularow nie czujesz sie dobrze, ale majac juz fryzure slubna, suknie, welon czy inne ozdoby calkiem inaczej sie wyglada. Niestety nawet idealnie wykonany makijaz, swietnie pasujacy do danej klientki bedzie wygladac o wiele gorzej gdy nalozy sie na wierzch okulary ktote wszystko przeslonia. Piszesz ze Twoje okulary maja tylko ramke u gory bordowa - jest to bardzo mocny kolor, ktory bedzie zwracac uwage na linie brwi i oczywiscie odwracac uwage od makijazu. Widzialam Panny Mlode ktore mialy zalozone okulary na slub i niestety ale nie wyglada to dobrze. Pomysl tez o zdjeciach...zdecydowanie lepiej wyglada sie bez oprawek.

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 18:08   #5
asia27100
Zakorzenienie

a czy wybierasz sie na ślub w tych bordowych okularach?

ja mam ciemne i myślę nad zakupem innej, bardziej stonowanej pary

i o ile broniłam sie rekami i nogami ze do ślubu pójdę tylko i wyłącznie w okularach, to coraz bardziej mysle o tym, aby jednak wybrać soczewki. dlaczego? na sylwestra ubrałam soczewki, które podbijają kolor tęczówki, zrobiłam mocny makijaż... i zakochałam sie w sobie za okularami nie widać tak oczu i nawet najbardziej dopracowanego makijażu

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 20:33   #6
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
nigdy nie nosiłam soczewek , z początku bałam się , że nie będę umiała zakładać a teraz w sumie bez okularów dziwnie wyglądam i wszyscy mi mówią , że okulary mi bardzo pasują także soczewki odpadają
Szczerze,to takie okulary wyglądaja tragicznie,tak jak buty korekcyjne( i to nie jest kwestia "dobrania do twarzy" czy czegoś takiego,bo one po prostu zniekształcają i są nieładne wiem,co mówię,bo nosiłam takie przez 5 lat ),także jeśli nie chcesz zepsuć sobie looku slubnego to zainwestowałabym w soczewki.Możesz przecież wypróbować odpowiednio wcześniej,jakie Ci pasują,jednorazowe to koszt 10 zł za 5 par,więc nie jest to mega wydatek,a oko odpowiednio umalowane nie wydaje się "dziwne" bez okularów Rekacja znajomych na Ciebie bez okularów jest normalna -każdy kto nosi na codzień okulary i je zdejmie nagle jest szokiem dla tych,co widzą go tylko w okularach. I zawsze będą Ci mówić,że wyglądasz "dziwnie",bo nie są przyzwyczajeni. Popieram post wyżej - soczewki kolorowe GENIALNIE powiększają oko i sprawiają,że jest bardzo wyraziste. Myslę,że na ten najważniejszy dzien warto się przekonac.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-02-04 o 20:37
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 21:05   #7
asia27100
Zakorzenienie

przy czym ja nie pisałam o kolorowych - mi normalne soczewki podbijają kolor oczu. nie wiem czemu sie tak dzieje, ale to akurat fajny motyw

nie powiedziałabym ze okulary zniekształcają. ja nosze moje od podstawówki i dobrze sie w nich czuje. to my nie jesteśmy przyzwyczajeni do panny młodej w okularach

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 21:05   #8
Hanako
lubi eks swojego męża

okulary wyglądają tragicznie? niezależnie od kształtu i koloru? niezależnie od wartości wady i grubości szkieł? kurczę, całe życie wyglądam tragicznie i nawet nic o tym nie wiem...
ja rozumiem, co próbujecie przekazać zaleceniem soczewek, ja widzę, że chcecie, żeby autorka wątku dała szansę sobie w wersji bez szkieł. ale czy możecie też zaakceptować fakt, że być może ktoś chciałby iść w okularach do ślubu nie dlatego, że nie ma innej możliwości, tylko dlatego, że uważa je za część siebie niejako?
osobiście mam kręcone włosy i nie wyobrażam sobie brać ślubu w prostowanych. mam też okulary - od siedemnastu lat - i zastanawiam się, czy mnie samej nie będzie ich brakowało na ślubie.

zostawmy sobie przestrzeń, nie ma jedynej słusznej racji.
8malina8, po pierwsze, rozważ soczewki i przemyśl to sama do siebie. po drugie, podaj rodzaj i wartość wady - szkła różnie zmieniają twarz, nie każdy makijaż będzie pasował do każdych okularów.
Stary 2013-02-04, 21:13   #9
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
okulary wyglądają tragicznie? niezależnie od kształtu i koloru? niezależnie od wartości wady i grubości szkieł? kurczę, całe życie wyglądam tragicznie i nawet nic o tym nie wiem...
ja rozumiem, co próbujecie przekazać zaleceniem soczewek, ja widzę, że chcecie, żeby autorka wątku dała szansę sobie w wersji bez szkieł. ale czy możecie też zaakceptować fakt, że być może ktoś chciałby iść w okularach do ślubu nie dlatego, że nie ma innej możliwości, tylko dlatego, że uważa je za część siebie niejako?
osobiście mam kręcone włosy i nie wyobrażam sobie brać ślubu w prostowanych. mam też okulary - od siedemnastu lat - i zastanawiam się, czy mnie samej nie będzie ich brakowało na ślubie.

zostawmy sobie przestrzeń, nie ma jedynej słusznej racji.
8malina8, po pierwsze, rozważ soczewki i przemyśl to sama do siebie. po drugie, podaj rodzaj i wartość wady - szkła różnie zmieniają twarz, nie każdy makijaż będzie pasował do każdych okularów.
Ja mówię o konkretnym modelu,a wizaż jak zawsze weźmie to co najwygodniej:ro lleyes:
Mówię o okularach,które mają ramkę na górze a na dole czyste szkło.Takie okulary (potwierdzone przez okulistę) znieksztalcają oko,a co za tym idzie makijaż. Też nosze okulary od 12 lat i uważam,że są spoko,pod warunkiem fajnego dobrania. A takie niestety rzadko wyglądaja dobrze.Ale to moje osobiste zdanie,nie każę się nikomu z tym zgadzać.Uważam,że dobrze dobrane oprawki,wyraziste,mogą podkręcic każdą stylizację,a takie mdłe,bez duszy? Tylko oszpecić.Dlatego polecam soczewki z całego serca,tym bardziej,że nie znam osoby,która lepiej wygląda w okularach niż bez Co najwyżej jest tu kwestia tego,że nie jestesmy przyzwyczajeni do kogoś bez okularów.A jak autorka wątku chce iśc w okularach,to żadne posty ją od tego nie odwiodą,wtedy radziłabym zainwestować w inne oprawki i dobrac look tak,żeby oprawki odgrywały pewną rolę a nie były szpecącym albo zbędnym dodatkiem,którego "ma nie być widać"\
Dla zobrazowania :
To wygląda wg mnie fajnie :
http://www.intimateweddings.com/blog...bridalbuds.jpg
http://beautyandthegroom.com/wp-cont...al-glasses.jpg
A to tragicznie
http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...28&tx=79&ty=89
http://farm3.static.flickr.com/2125/...fa0c7f4d82.jpg
Ale ile ludzi tyle gustów,więc każdy robi tak jak jemu odpowiada
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-02-04 o 21:15
Stary 2013-02-05, 08:21   #10
verumka
Wtajemniczenie

Nie noszę okularów, być może nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że jeśli ktoś nie chce soczewek, to nie ma sensu go namawiać - nie każdy może je nosić, czasem ze względów zdrowotnych (np. alergia), czasem po prostu oko jest nieprzyzwyczajone i ktoś taki może czuć się niekomfortowo.
Wydaje mi się, że najlepiej autorce doradziłby ktoś, kto ją widzi "na żywo" i powiedziałby jak jest jej lepiej. Bo według mnie to nieprawda, że nie ma takiej osoby, która by lepiej wyglądała w okularach niż bez. Moja koleżanka codziennie nosi okulary i wygląda w nich naprawdę ślicznie. Na ślub zainwestowała w soczewki. I wg mnie to była zła decyzja. Jej twarz naprawdę wiele straciła.
Może rzeczywiście warto się zastanowić nad innym modelem okularów, ale to też nie jest pewne, bo może akurat w tych autorce jest do twarzy? Dlatego właśnie piszę, że nie widząc jej na żywo, ciężko jest odpowiedzieć na pytanie co powinna zrobić z okularami.

Cytat:
I zawsze będą Ci mówić,że wyglądasz "dziwnie",bo nie są przyzwyczajeni.
No właśnie, a chyba chodzi o to, żeby ludzie prawili jej komplementy, mówili że wygląda w tym dniu zjawiskowo, a nie "dziwnie".

Uważam, że w okularach również można wyglądać pięknie.

Ja uważam, że te dziewczyny również wyglądają ślicznie.

verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 09:04   #11
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ja mówię o konkretnym modelu,a wizaż jak zawsze weźmie to co najwygodniej:ro lleyes:
Mówię o okularach,które mają ramkę na górze a na dole czyste szkło.Takie okulary (potwierdzone przez okulistę) znieksztalcają oko,a co za tym idzie makijaż. Też nosze okulary od 12 lat i uważam,że są spoko,pod warunkiem fajnego dobrania. A takie niestety rzadko wyglądaja dobrze.Ale to moje osobiste zdanie,nie każę się nikomu z tym zgadzać.Uważam,że dobrze dobrane oprawki,wyraziste,mogą podkręcic każdą stylizację,a takie mdłe,bez duszy? Tylko oszpecić.Dlatego polecam soczewki z całego serca,tym bardziej,że nie znam osoby,która lepiej wygląda w okularach niż bez Co najwyżej jest tu kwestia tego,że nie jestesmy przyzwyczajeni do kogoś bez okularów.A jak autorka wątku chce iśc w okularach,to żadne posty ją od tego nie odwiodą,wtedy radziłabym zainwestować w inne oprawki i dobrac look tak,żeby oprawki odgrywały pewną rolę a nie były szpecącym albo zbędnym dodatkiem,którego "ma nie być widać"\
Dla zobrazowania :
To wygląda wg mnie fajnie :
http://www.intimateweddings.com/blog...bridalbuds.jpg
http://beautyandthegroom.com/wp-cont...al-glasses.jpg
A to tragicznie
http://www.google.pl/imgres?hl=pl&cl...28&tx=79&ty=89
http://farm3.static.flickr.com/2125/...fa0c7f4d82.jpg
Ale ile ludzi tyle gustów,więc każdy robi tak jak jemu odpowiada
Wg mnie tylko dziewczyna z 1wszego linka wyglada dobrze. Pozostale niestety nie
Ja sama nosilam okulary jak szlam do slubu, ale na dzien slubu mialam oczywiscie soczewki.

Autorka pyta sie glownie o makijaz a nie czy lepiej w okularach czy bez...wiec musi wiedziec ze makijaz przy okularach musi byc inaczej wykonany niz przy "golym" oku. Kolory, kreski, musza byc dobrane pod konkretny model okularow. Wazne tez czy sa to okulary z + czy -. Wiec nie da sie doradzic przez internet w jakim mekaup bedzie jej dobrze, nie widzac jej (nawet nie majac zdjec tylko na opis).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 09:33   #12
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Wg mnie tylko dziewczyna z 1wszego linka wyglada dobrze. Pozostale niestety nie
Ja sama nosilam okulary jak szlam do slubu, ale na dzien slubu mialam oczywiscie soczewki.

Autorka pyta sie glownie o makijaz a nie czy lepiej w okularach czy bez...wiec musi wiedziec ze makijaz przy okularach musi byc inaczej wykonany niz przy "golym" oku. Kolory, kreski, musza byc dobrane pod konkretny model okularow. Wazne tez czy sa to okulary z + czy -. Wiec nie da sie doradzic przez internet w jakim mekaup bedzie jej dobrze, nie widzac jej (nawet nie majac zdjec tylko na opis).
Dlatego chyba najlepiej, jakby zwróciła się z tym problemem do profesjonalisty

Stary 2013-02-05, 16:30   #13
8malina8
Raczkowanie

Okulary mam podobne jak na zdjęciu poniżej , tylko oprawki są tylko na górnej części szkieł , więc chyba nie są "tragiczne" . Trochę się poczułam jakby ludzie noszący okulary ogólnie wyglądali tragicznie - głupi stereotyp Ale nie ważne , nie o tym chciałam pogadać. Mam szkła minusy (ok. 1,5 w każdym oku). Napewno pójde do jakiejś kosmetyczki i mam nadzieje , że dobrze mi dobierze rodzaj makijażu. Mnie się wydawało , że makijaż do okularów powinien być wyraźniejszy i chciałam sprawdzić czy mam racje czy się mylę. Dzięki za wszystkie opinie. Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0529_c6.jpg (15,0 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-02-05, 17:25   #14
carolinascotties
Zakorzenienie

Jeśli nosicie okulary - nie jest dobrym pomysłem pozbywanie się ich w dzień ślubu

oczywiście można tego dnia założyć oprawy, które szczególnie podkreslą naszą urodę - nie wiem, jak wyglądasz i nie wiem, jakie to oprawki - rozumiem, że to oprawki pod tzw. żyłkę - z pustym dołem; Pytanie - czy góra jest metalowa, czy z "plastiku" - jak wyglądają zauszniki...

Znam panny młode, które tego dnia wybierają oprawy z białymi zausznikami - oprawy mogą być pełne - również białe, lub - w zależności od karnacji - srebrne, czy złote.
Przykład 1
Przykład 2
Przykład 3
Przykład 4
Przykład 5
Przykład 6

Jeśli masz już sukienkę i jesteś odważna - pełne oprawy dodadzą charakteru -
http://www.weddingclan.com/best-eyew...dding-day.html

Oprawy w klorze nude - będą bardzo neutralne - jeśli masz jasną cerę możesz wyglądać blado - KLIK

TU przykład kolorowego szaleństwa

Pamiętaj, że najważniejsze to , by dobrze się w nich czuć

W temacie makijażu i okularów - ważne, byś dobrze podkresliła brwi, pamiętaj, by tego dnia nie testować nowego tuszu do rzęs - może okazać się, że jest mega wydłużający i będziesz rzęsami "jeździć" po szkle - lub może wystąpic alergia - a wtedy nic nie wygra z czerwonymi i spuchniętymi oczętami Jeśli masz cienie pod oczami - użyj dobrego korektora.

Makijaże weselne - mój ulubiony w pierwszej minucie - kolejny 1:29.
http://www.youtube.com/watch?v=0Bv15_8FZq4

Filmy instruktażowe:
http://www.youtube.com/watch?v=NWmPUYDnlks
http://www.youtube.com/watch?v=2G4uelabDFw

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 22:09   #15
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę się poczułam jakby ludzie noszący okulary ogólnie wyglądali tragicznie - głupi stereotyp
O nie, to nieprawda ja uważam, że okulary czasem naprawdę potrafią dodać uroku - pod warunkiem, że są dobrze dobrane. Mój mąż na co dzień nosi okulary i przyznam że to była pierwsza rzecz, która mi się w nim spodobała, gdy go poznałam, bo wygląda w nich super
Bezwzględnie porada kosmetyczki (i to jakiejś lepszej ) - tylko ona będzie ci umiała dobrać odpowiedni makijaż.

Tak jak napisała poprzedniczka - masz się dobrze czuć, więc nie zakładaj na siłę soczewek, jeśli czujesz że nie będziesz mogła ich nosić. Bo nie sztuka zmusić się do czegoś, a potem cały dzień cierpieć albo czuć się niekomfortowo.

Stary 2013-02-06, 10:17   #16
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:

Ja bym na Twoim miejscy zbytnio sie nie sugerowała opiniami ze dziwnie wyglądasz. Nosiłam okulary hmmm jakis 17 lat, od kilku lat nosze soczewki, gdy na początku na nie przeszłam każdy mówił ze dziwnie - ale duża rolę gra nauczenie się malowania bez okularów.
Udaj się na makijaz probny do wizazystki w soczewkach i wtedy sama ocenisz czy mimo profesjonalnej reki nadal dziwnie wygladasz. Tego dnia w okularach bedziesz sie nie czula komforotowa, w tancu beda przeszkadzac napewno - a po co sie tym denerwowac i miec problem )

Przemysl mocno kwestie soczewek tego dnia - naprawde ogromna wygoda !

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 10:48   #17
8malina8
Raczkowanie

Powtórze jeszcze raz - nie zdecyduje się na soczewki. carolinascotties dzięki za wyrozumiałość i dobre rady brwi mam zaniedbane dlatego staram się je przyciemnić i zagęścić olejkiem rycynowym ale może kosmetyczka coś z nimi zrobi jakby nie udało mi się ich "naprawić" powiem szczerze , że nigdy nie chodziłam do kosmetyczki bo zawsze malowałam się sama , jednak w ty dniu chciałabym wyglądać jak najlepiej stąd moje pytania , bo nie wiem czy kosmetyczka sama dobierze mi makijaż czy będę musiała jej mówić , jaki efekt chciałabym osiągnąć. pozdrawiam
Stary 2013-02-06, 11:03   #18
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Powtórze jeszcze raz - nie zdecyduje się na soczewki. carolinascotties dzięki za wyrozumiałość i dobre rady brwi mam zaniedbane dlatego staram się je przyciemnić i zagęścić olejkiem rycynowym ale może kosmetyczka coś z nimi zrobi jakby nie udało mi się ich "naprawić" powiem szczerze , że nigdy nie chodziłam do kosmetyczki bo zawsze malowałam się sama , jednak w ty dniu chciałabym wyglądać jak najlepiej stąd moje pytania , bo nie wiem czy kosmetyczka sama dobierze mi makijaż czy będę musiała jej mówić , jaki efekt chciałabym osiągnąć. pozdrawiam
Dobra kosmetyczka zrobi po pierwsze trwaly makijaz, ktory wytrzyma kilka-kilkanascie godzin, bedzie pasowac do twojej urody i oczywiscie taki abys Ty sama dobrze sie w nim czula. Mozesz oczywiscie zasugerowac kosmetyczce co bys chciala, a Ona powie czy taki bedzie pasowac...oczywiscie musisz tez zaufac kosmetyczce bo dobra zna sie na poprawie urody...wez koniecznie z polecenia a nie pierwsza lepsza, z osiedlowego saloniku "U Reginy". I majac okulary konieczny jest makijaz probny. Po makijazu zrob sobie zdjecia w domu majac okulary na sobie abys wiedziala czy nie trzeba makijazu przyciemnic. Na zdjeciach zawsze makijaz wyglada na jasniejszy, a majac okulary trzeba go i tak podbic aby okulary nie przyslonily calkowicie oka.

Stary 2013-02-06, 14:18   #19
Vivienne
... choć nie Westwood

Masz minusy, więc szkła pomniejszają oczy. Także ciemne kolory nie bardzo, a raczej jasne, bo oko trzeba w okularach wydobyć.

No i niestety trzeba liczyć się z tym, że ze zdjęciami różni bywa. Moja koleżanka na 3/4 zdjęć od gości (ok, od fotografa nie ) ma odbite światła i oczu w ogóle nie widac.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 14:27   #20
8malina8
Raczkowanie

Vivienne , jak myślisz , czy makijaż smokey eye byłby dobry czy jednak za ciemny? gdy robię sobie w domu sama to dosyć ciemne mam tylko zewnętrzne kąciki oka , a wewnętrzne maluje białym lub jakimś innym jasnym odcieniem. Czy coś takiego byłoby w porządku?Kurczę trochę trudno mi się pogodzić z tym , że przy moich okularach powinnam mieć delikatny makijaż
Stary 2013-02-06, 17:29   #21
Vivienne
... choć nie Westwood

Jeden smokey drugiemu nie równy. Ja zdecydowanie na czerń bym ni stawiała, bo przytłoczysz oczy. Ale jakieś brązy, beże, może szarości- czemu nie? Trudno stwierdzić nie widząc jak wyglądasz- może akurat masz takie oczyska, że im czerń nie zaszkodzi?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 00:33   #22
carolinascotties
Zakorzenienie

W moim przypadku ciemne kolory optycznie powiększają - taki ze mnie typ

Dobrze byłoby, gdybyś mogła pokazać nam oczy - z brwiami

Stary 2013-02-07, 11:38   #23
8malina8
Raczkowanie

Wrzucam zdjęcia moich oczu z brwiami (troszkę je przyciemniłam bo jeszcze są widoczne prześwity skóry). Niestety nie są najlepszej jakości , gdyż robione teraz na szybko telefonem.
Aha i wiem , że nie równe brwi mi wyszły. Na ty zdjęciu dopiero zobaczyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oczy 1.jpg (22,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oczy2.jpg (84,6 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez 8malina8
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:39
Stary 2013-02-07, 12:44   #24
anannke
Zakorzenienie

To ja od razu powiem już abstrahując od tego czy okulary na ślub ubierać czy soczewki i jaki makijaż że bardzo mi się podoba jak nie masz okularów i wcale nie wyglądasz dziwnie Ale zrobisz jak uważasz
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 12:48   #25
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
To ja od razu powiem już abstrahując od tego czy okulary na ślub ubierać czy soczewki i jaki makijaż że bardzo mi się podoba jak nie masz okularów i wcale nie wyglądasz dziwnie Ale zrobisz jak uważasz
I na pewno w tym przypadku okulary uroku nie dodają Bo masz ładne oczy i je chowasz.
It never fails.
Stary 2013-02-07, 19:55   #26
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
I na pewno w tym przypadku okulary uroku nie dodają Bo masz ładne oczy i je chowasz.
Zgadzam się całkowicie. Piękne oczy ukryte pod oprawkami.... Na pierwszym planie okulary a reszta jest tłem.

Stary 2013-02-07, 23:39   #27
anannke
Zakorzenienie

Nie mówimy tego w jakimś ukrytym celu po prostu oceniamy to co widzimy szczerze bo nie jesteśmy przyzwyczajone do okularów lub nie. To nasza szczera opinia. Jak dla mnie masz śliczny kształt oczu i na prawdę super wyglądasz bez okularów. O wiele bardziej mi się tak podoba niż z nimi. Może jeszcze przemyślisz to czy je mieć na ślubie?
Stary 2013-02-08, 00:22   #28
carolinascotties
Zakorzenienie

A moim zdaniem powinnas kupic pelne oprawy Te, ktore nie nosza okularow niekoniecznie zrozumieja te w okularach Watek mial sluzyc pomocy przy wyborze makijazu... a tu...

Jutro poszperam po sieci - moze uda mi sie znalezc przykladowy makijaz i oprawki.

Stary 2013-02-08, 00:36   #29
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
A moim zdaniem powinnas kupic pelne oprawy Te, ktore nie nosza okularow niekoniecznie zrozumieja te w okularach Watek mial sluzyc pomocy przy wyborze makijazu... a tu...

Jutro poszperam po sieci - moze uda mi sie znalezc przykladowy makijaz i oprawki.
Ja akurat noszę okulary i soczewki Tak więc jedno i drugie jest mi bliskie Po prostu ja jak i dziewczyny zauważyłyśmy że autorka ma piękne oczy schowane pod okularami. Szczerze jak zobaczyłam te zdjęcia to od razu wyobraziłam sobie autorkę w makijażu ślubnym bez okularów. Ale każdy ma swój gust. Chociaż może autorka pod naszymi postami przemyśli jeszcze raz sprawę i tyle
Stary 2013-02-08, 07:30   #30
8malina8
Raczkowanie

Wow dzięki za tyle komplementów , aż się zaczerwieniłam może jednak zastanowię się nad tymi soczewkami , skoro tak chwalicie moje oczyska ale boje się , że nie będę umiała ich zakładać i w ogóle jak to jest , czuje się je podczas noszenia? a jakie wybrać i ile mogą kosztować? jak będę to wiedzieć to zacznę rozważać dziękuję za wszystkie opinie i wypowiedzi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości