|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
z bardzo jasnego blonu do ciemnego - touch color?
mój naturalny kolor włosów to ciemny, zimny blond. przez prawie rok rozjaśniałam włosy prawie do białego i od tego bardzo się zniszczyły. w tej chwili mam centymetrowe odrosty i chciałabym przyciemnić włosy, ale nie farbą a color touch. czy któraś z was zna taki odcień wella color touch, który da mi ciemny zimny blond?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: z bardzo jasnego blonu do ciemnego - touch color?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=317665
tutaj bylo podobne pytanie
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się, że to będzie wella touch numerek 7 - jest i w chłodniejszym i w cieplejszym odcieniu - jak wszystkie color touch.
ja robiłam podobnie, z jasnych na mój ciemny blond - ale ponoć 7 nie przykryłaby dobrze pierwszy raz i miałam nałożoną chłodną 6, wyszła na początku bardzo ciemna, prawie jak czekolada, potem się zmywała, robiłam to 3 razy i potem odrosty nie były bardzo widoczne. jednak przy chłodnym odcieniu trzeba się liczyć możliwością zielonego odcienia po jakimś czasie... i u mnie tak było. dlatego teraz rozważam jednak ciepły. teraz sama mam ochotę na 7 - ale się zastanawiam bo moje naturalne mocno zciemniały i odrosty mogą być dość wyraźne. aha i z color touch to na max 1 centymetrowe odrosty ponoć - przy takich bardzo jasnych. po każdym kolejnym "taczu" kolor będzie trwalszy. Edytowane przez espreesso Czas edycji: 2009-03-18 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Zakorzenienie
|
Ja bym Ci zaproponowała kolor nr 7/18 z palety sunlights
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
wielkie dzięki za odp, natomiast co do sunlights, to są to podobno tylko odcienie rozjaśniające, a nie kryjące. w każdym razie kupiłam 7/71 i zrobiłam test na jednym pasemku - wyszedł ciemny brąz. zmieszałam z 9/16 i jest jaśniejszy, ale odcień nadal nie jest chłodny. będę próbować dalej, chyba, że któraś z Was ma jednak gotową receptę..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.