Jak zmotywowaæ faceta do zrzucenia kilku kg. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-04-27, 08:29   #1
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Jak zmotywowaæ faceta do zrzucenia kilku kg.

Witam. nie ¶miejcie siê, ale zastanawiam siê jak namówiæ mojego t¿ do zrzucenia kilku kilogramów. Sam mówi, ¿e chce to zrobiæ, ale brak mu motywacji, jest na diecie ( nie je s³odyczy) kilka dni i znowu zaczyna je¶æ s³odycze, ma³o siê rusza (i to jest najgorsze), zamiast chodziæ schodami, to je¼dzi wind±, wszêdzie porusza siê samochodem, nie uprawia ¿adnych sportów. mieszkamy daleko od siebie, wiêc nie ma mo¿liwo¶ci, ¿eby¶my razem zaczêli uprawiaæ sport. Patrzy na swoje zdjêcia i mówi "jaki ja kiedy¶ by³em szczup³y, od dzisiaj znów zaczynam æwiczyæ", po czym robi to dwa dni iiiiii znów to samo. Nie chcê, ¿eby by³ chudy i nic nie jad³, tylko ¿eby go zmotywowaæ Sama absolutnie nie mam nic do jego wagi, podoba mi siê taki, jaki jest, ale jemu przeszkadza, tylko, ¿e ON chce schudn±æ, ale nie wie jak Jakie¶ rady?
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 08:46   #2
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 071
Dot.: Jak zmotywowaæ faceta do zrzucenia kilku kg.

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Poka¿ wiadomo¶æ
Witam. nie ¶miejcie siê, ale zastanawiam siê jak namówiæ mojego t¿ do zrzucenia kilku kilogramów. Sam mówi, ¿e chce to zrobiæ, ale brak mu motywacji, jest na diecie ( nie je s³odyczy) kilka dni i znowu zaczyna je¶æ s³odycze, ma³o siê rusza (i to jest najgorsze), zamiast chodziæ schodami, to je¼dzi wind±, wszêdzie porusza siê samochodem, nie uprawia ¿adnych sportów. mieszkamy daleko od siebie, wiêc nie ma mo¿liwo¶ci, ¿eby¶my razem zaczêli uprawiaæ sport. Patrzy na swoje zdjêcia i mówi "jaki ja kiedy¶ by³em szczup³y, od dzisiaj znów zaczynam æwiczyæ", po czym robi to dwa dni iiiiii znów to samo. Nie chcê, ¿eby by³ chudy i nic nie jad³, tylko ¿eby go zmotywowaæ Sama absolutnie nie mam nic do jego wagi, podoba mi siê taki, jaki jest, ale jemu przeszkadza, tylko, ¿e ON chce schudn±æ, ale nie wie jak Jakie¶ rady?
- tak jedna: nie zmotywujesz; twoje gadanie, zachêcanie podzia³a na krótko, a potem zacznie siê ¿arcie ponad miarê, s³odycze i ¿ywot kanapowego kartofla. SAM musi chcieæ. Nie ma innej drogi- SAM.
I tak, teraz nie przeszkadza, ale za jaki¶ czas facet z nadmiarem t³uszczu, który nie wynika z jakiej¶ choroby,a bezruchu i ¿arcia- wygl±da ¼le.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-04-27 o 08:48
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 09:04   #3
ajah
wañka wstañka

Wiadomo¶ci: 12 467

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Poka¿ wiadomo¶æ
Motywacjê on musi znale¼æ w sobie. Ty nic nie mo¿esz.
A motywacja na zasadzie: jaki kiedy¶ by³em szczup³y za bardzo mu nie pomo¿e.
My¶lê, ze jakby znalezienie jakiej¶ aktywno¶ci fizycznej, która sprawi³aby mu przyjemno¶æ mog³oby pomóc.
Stary 2013-04-27, 09:38   #4
Kocurasek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 559

Z przymru¿eniem oka: za³ó¿ siê z nim o pieni±dze, ¿e nie schudnie. Faceci lubi± wyzwania A je¶li przegra to chocia¿ pójdziesz na du¿e zakupy

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dó³)

Kocurasek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 09:58   #5
Niebieskooka arystokratka
Marsza³kini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Wiadomo¶ci: 5 547

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Poka¿ wiadomo¶æ
Z przymru¿eniem oka: za³ó¿ siê z nim o pieni±dze, ¿e nie schudnie. Faceci lubi± wyzwania A je¶li przegra to chocia¿ pójdziesz na du¿e zakupy
Te¿ mi to przysz³o do g³owy, ale zosta³am uprzedzona jak widzê Gorzej jak to nie poskutkuje, bo wtedy wyjdzie, ¿e mu kompletnie na tym nie zale¿y.Ale jak dziewczyny pisa³y on sam musi nie tyle chcieæ co jeszcze dzia³aæ w kierunku schudniêcia. Albo mo¿e razem zacznijcie biegaæ, je¼dziæ na rowerze,si³ownia, itp, a przecie¿ d³ugi weekend to ¶wietna okazja, ¿eby zacz±æ.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 10:07   #6
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 459

Ja sie podepne pod watek, bo u mnie to samo

Jest zapal ale na krotko. Ostatnio moj maz zaczal chodzic do pracy na piechote i przynioslo to rezultaty. Niestety moj slubny by chcial 30 kg w tydzien zrzucic i tlumaczenie ze to tak nie dziala, nie pomaga

Znowu wpadl w trans wczoraj i zmiotl pol lodowki i bedzie potem plakal jaki on jest gruby... Nie dogodzisz
lucaa_rules jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 10:47   #7
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Zróbcie sobie 'zawody' - ka¿de z Was musi æwiczyæ codziennie (albo np. 3 razy w tygodniu) i musi zdawaæ relacjê drugiej osobie z tego. Mo¿e byæ to rozmowa na skype po trneingu, zdjêcie jak jedzie gdzie¶ na rowerze itd.
Kto przegra ten.. i tu dowolno¶æ, nie wiem, zaprasza na kolacjê itd.

Albo: ustalcie, ¿e skoro widujecie siê rzadko, to nastêpnym razem jak siê spotkacie, on musi siê tak spi±æ ¿eby by³o np. 2kg mniej.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Lucaaa, Ty masz ³atwiej, bo skoro to Twój m±¿, to mniemam, ¿e mieszkacie razem
Wiêc wieczorami zamiast le¿eæ na kanapie: rower, rolki, spacer, squash, basen, cokolwiek mo¿ecie robiæ RAZEM
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 10:59   #8
Mileva_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 679

Postraszyæ nadci±gaj±c± nadwag± i jej konsekwencjami. Cholesterol, ¿y³y, ryzyko zawa³u, cukrzyca, stawy, krêgos³up (kochanie chyba nie chcesz w wieku lat 30. mieæ kondycji jak 90.-latek?) to tylko niektóre z nich.

Zamiast na pizzê id¼cie na spacer, pobiegaæ, na si³owniê.

W ostateczno¶ci si±d¼ mu na ambicji - wszyscy koledzy æwicz± i s± szczupli tylko ty nie; osoby z nadwag± zarabiaj± ok. 15% mniej (tak, to fakt) i w tym tonie.
Mileva_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 11:30   #9
kaja2301
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 964

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Poka¿ wiadomo¶æ
W ostateczno¶ci si±d¼ mu na ambicji - wszyscy koledzy æwicz± i s± szczupli tylko ty nie; osoby z nadwag± zarabiaj± ok. 15% mniej (tak, to fakt) i w tym tonie.

rany, mo¿e bez przesady, jakby mój facet by mi mówi³ takie rzeczy, bym go chyba delikatnie upomnia³a.
Stary 2013-04-27, 11:36   #10
Mileva_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 679

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Poka¿ wiadomo¶æ
rany, mo¿e bez przesady, jakby mój facet by mi mówi³ takie rzeczy, bym go chyba delikatnie upomnia³a.
Napisa³am przecie¿ - w ostateczno¶ci.
Mileva_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 11:38   #11
_chocolate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 343

On nie ma motywacji, bo na mówieniu siê koñczy, to tylko takie narzekanie, z którego nic nie wynika. Mo¿e staraj siê wjechaæ mu na ambicjê. Mo¿ecie te¿ uprawiaæ razem sport, nawet je¶li nie widujecie siê tak czêsto.

_chocolate jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 11:44   #12
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 888
GG do BajaderkowaBaba

Jak sam nie zachce, to wje¿d¿anie na ambicje skoñczy siê jedynie ura¿on± dum± i k³ótniami.
Musi sam siê otrz±sn±æ by zacz±æ odchudzanie na powa¿nie, w czym Ty bêdziesz mog³a mu pomóc.

Spróbuj z nim porozmawiaæ powa¿nie, jak widzi swoj± kondycjê oraz kwestiê nadmiaru kilogramów. Fajnie te¿ razem spêdzaæ aktywnie czas i przygotowywaæ dietetyczne posi³ki. Poza tym dobr± motywacj± jest zapisanie siê do klubu sportowego - wydana kasa na karnet boli jak siê opuszcza zajêcia. W odchudzaniu trzeba siê wbiæ w rytm, a to jest trudne.
BajaderkowaBaba jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 13:06   #13
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 459

U mnie juz byla wspolna silownia, pochodzil pare razy i przestal bo nie mial motywacji.

On by chcial np z jakims kolega chodzic, wiecie meska duma, kto wiecej podniesie i takie tam

Ale niestety tu gdzie mieszkamy wszyscy jego kumple maja pozakladane rodziny, wiec mniej czasu no i wydatki i priorytety inne.

Rower chcial kupic ale on musi miec taki mega zaje...y za 2000 zl. Innego nie kupi, bo nie chce kupowac szmelcu. A nas delikatnie mowiac nie stac aby wywalic tyle kasy na rower. Zbieramy na depozyt na rzecz kupna domu, wiec cala kasa idzie na ten cel.

I tak sie krecimy w kolko
lucaa_rules jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-27, 13:11   #14
ajah
wañka wstañka

Wiadomo¶ci: 12 467

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie juz byla wspolna silownia, pochodzil pare razy i przestal bo nie mial motywacji.

On by chcial np z jakims kolega chodzic, wiecie meska duma, kto wiecej podniesie i takie tam

Ale niestety tu gdzie mieszkamy wszyscy jego kumple maja pozakladane rodziny, wiec mniej czasu no i wydatki i priorytety inne.

Rower chcial kupic ale on musi miec taki mega zaje...y za 2000 zl. Innego nie kupi, bo nie chce kupowac szmelcu. A nas delikatnie mowiac nie stac aby wywalic tyle kasy na rower. Zbieramy na depozyt na rzecz kupna domu, wiec cala kasa idzie na ten cel.

I tak sie krecimy w kolko
Bo widocznie mu zupe³nie nie zale¿y na poprawie kondycji i zgubieniu kilogramów

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.