|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytanie do psychologów/psychoterapeutów
Hej,
jeśli zakładam wątek w nieodpowiednim miejscu, przepraszam i proszę o przeniesienie. Do rzeczy jednak. Nurtuje mnie jaki rodzaj terapii zalecany jest dla osób o osobowości kompulsywnej? Psychoanaliza? Jestem świadoma swoich, nazwijmy to uchybień, ale każde zmiany jakich próbuję dokonać wiążą się u mnie z narzuceniem "muszę" i tej niezdrowej dyscypliny, która w ostateczności zawsze wywołuje u mnie bunt. Krótko mówiąc, uważam, że w ogólnym rozrachunku, brakuje mi tej wewnętrznej równowagi, stad pozwalam sobie na zadanie powyższego pytania. Stwierdzenie, że posiadam taki a nie inny rodzaj osobowości jest też moim wnioskiem, być może mylnym. Z góry dziękuję za podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pytanie do psychologów/psychoterapeutów
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
"takie zaburzenia"
"takie stadium" Dzięki za taką uwagę wobec tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc zdecyduj jeszcze raz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zastanawia mnie skąd przekonanie, że zamierzam sama sobie pomagać?
Zapytałam by wiedzieć na jaki tor się ukierunkować, o czym ewentualnie poczytać, na co się nastawić. Sądzę, że do tego mam prawo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Co ja czytam. Ty nie możesz zapytać o rodzaje terapii, bo niby chcesz się sama leczyć, a koleżanka już zdiagnozowała zaburzenia i wie, w jakim "stadium" jesteś. Leżę i kwiczę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Copyraptor
|
Poszukaj specjalisty od terapii poznawczo-behawioralnej. On Cię poprowadzi. Nie rób nic na własną rękę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie zamierzam i o tego rodzaju odpowiedź mi chodziło, bo o psychologi wiem tyle co praktyczne nic.
Dziękuję serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
zazwyczaj postępuje się tak: najpierw psychiatra (diagnozuje i ustawia ewentualną lekoterapię), potem kieruje do psychologa, który zajmuje się terapią i w połączeniu (oczywiście przy współpracy chorego) przynosi to dobre efekty najczęściej. jeśli znajdziesz psychologa najpierw i tak jest duże prawdopodobieństwo, że poprosi Cię o odwiedzenie psychiatry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.