![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() AKTYWNIE od weekendu majowego aż do upadłego :D Niby tylko 6kg a w oczy kole :P
.
"Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek..." 15.08---> 58,1kg 24.08---> 57,8kg 29.08---> 57,5kg 5.09--->58,4kg ![]() Edytowane przez malenka2504 Czas edycji: 2014-06-15 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: AKTYWNIE od weekendu majowego aż do upadłego :D Niby tylko 6kg a w oczy kole :P
Hej kochana,
Ja też zamierzam schudnąć. Ważę w chwili obecnej 58,8kg przy wzroście 160cm. Od 4 tygodni ćwiczę dość intensywnie w domu ok 1 do 1,5 godziny, ok. 4 razy w tygodniu: 30 minut cardio a potem ćwiczenia na nogi, brzuch, pośladki. Jak na razie waga nie zeszła poniżej 58kg ![]() Planuję biegać, ale na początek szybki marsz żeby nie przesadzić. Jednakże pogoda zupełnie nie dopisuje. Ponadto mniej jem, staram się jeść zdrowo, ale z tym to mam problem bo TŻ się nie odchudza a ja miękka jestem ![]() Docelowo chcę ważyć 54-53kg, czyli 5-6kg mniej... TŻ mówi że ładnie wyglądam i że mu się podoba, ale co mnie to obchodzi!:P Ja się dobrze z tymi kilogramami nie czuję... chcę schudnąć! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: AKTYWNIE od weekendu majowego aż do upadłego :D Niby tylko 6kg a w oczy kole :P
Właśnie jutro ją zaczynam. Jestem aktualnie na Majówce w górach ,ale myśle już o moim wyjeździe do Anglii 17.05 ,musiałabym więc dietę zacząć od jutra,żeby zrzucić kolejne kilogramy. 2 tygodnie temu ważyłam 59.5 kg przy wzroscie 168. Schudłam na takiej "własnej"diecie do 56, ale wczoraj za dużo pojadłam i waga pokazala 57.5.Kg
Do 17.05 musi być 52!!! Chcę w końcu spełnić swoje marzenie. Po przyjezdzie zaczynam A6W, 2 x w tyg na fitness. Do obozu, tj 06.07 chcę ważyć 48!!!! Zacznie ktoś ze mną? Chcialabym mieć wsparcie,bo nie wiem,czy dam radę w tych górach. PILNE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Mam 20 lat, 166 cm wzrostu, a po porodzie zbędne kilogramy, ważę 63 kg a chciałabym 53 kg. Nie mam żadnych koleżanek, które narzekały by na swoje ciało, a jak wiadomo, że z kimś zawsze raźniej dlatego pomyślałam, że się przyłączę. Być dla kogoś podporą i nawzajem. Mam nadzieję, że nam się uda dziewczyny zawalczyć o lepszą sylwetkę do lata! Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
.
"Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek..." 15.08---> 58,1kg 24.08---> 57,8kg 29.08---> 57,5kg 5.09--->58,4kg ![]() Edytowane przez malenka2504 Czas edycji: 2014-06-15 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mój narzeczony, siostra, koleżanki mówią, że wyglądam, nie potrzebuję się odchudzać. Ok, zgadzam się, nie mam nadwagi, nie jestem gruba, ale najważniejsze jest by czuć się ze sobą dobrze! Ja tak się nie czuję, więc chce zrzucić zbędne kilogramy w niepamięć!
Postawiłam sobie dwa cele, 63 -->59 (żeby w końcu przekroczyć tą 6...) a drugi cel to 55 kg. Wtedy zobaczę jak dalej będę się czuła. Mam na to 45 dni, póki jestem jeszcze za granicą, bo na lato chce mieć super sylwetkę. Od dwóch tygodni zmieniłam swoje nawyki żywieniowe na zdrowsze, ruszam się, ale żadnej zmiany. Pomyślałam, że to przez zbudowanie mięśni, więc odpuściłam z tak dużą ilością ćwiczeń. Kiedyś mało ruchu plus dieta i chudłam. Teraz dużo ruchu, zdrowa dieta i nic. Osobiście uważam, że jak sprawdzać czy coś się ubyło to nie żadna waga (można raz na tydzień jak ktoś bardzo chce) ale ja wole zmierzyć się miarką, wtedy widać realne efekty. A na jakieś diety przeszłyście, specjalne ćwiczenia, ruch? Ze względu na to, że mam problem z dolną częścią by wyszczuplić to polecono mi ten filmik : http://www.youtube.com/watch?v=NuJC7...ature=youtu.be Oglądałam filmiki z ćwiczeniami Ewy Chodakowskiej i Mel B, uważam, że bardzo fajne i dobrze by było się do nich dobrze zmotywować i rozpocząć. Do tego ruszam z 6 weidera, ale nie wiem czy dam radę tyle, wczoraj zaczęłam i tak mnie mięśnie bolało, że masakra, ale będę próbować. Ja chciałam jeść 4 małe posiłki dziennie, co trzy godziny, o stałych porach. Zero smażenia na tłuszczu, białego pieczywa, dużo warzyw. Pić dużo wody, zielonej i czerwonej herbaty. Myślałam by zacząć do wody dodawać dużo wody z cytryny "Woda z cytryną na utratę wagi. Ta opcja szczególnie spodoba się Paniom. I nie ma tutaj żadnego fałszu. Regularne picie ciepłej wody z cytryną i miodem naprawdę pomoże w zrzuceniu zbędnych kilogramów. Musisz jednak pamiętać, że samo picie wody z cytryną nie zdziała cudu. Odżywiaj się dobrze i ćwicz popijając taką właśnie wodę." i ma jeszcze inne dobre właściwości zdrowotne. Trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Można do Was dołączyć?
![]() ![]() Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cześć hernameisdiana,
myślę, że im więcej tym lepiej ![]() łatwiej wtedy o wsparcie drugiej osoby i motywacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.Ja tez dołączam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() też chętnie dołączę ![]() ja mam 24lata, studiuje, w zasadzie kończę już studia, ostatni semestr teraz i pisanie mgr ![]() ![]() wzrost 162cm, waga 62kg ![]() chciałabym zejść tak do 52 kg ![]() ![]() w zasadzie odchudzam się już od niecałego miesiąca, staram się jeść zdrowo i niedużo, do tego ćwiczę regularnie itd. Przez pierwsze 2tyg waga spadała, ale przez kolejne 2 zaczęła coś wzrastać i kompletnie nie mam pojęcia czemu ![]() ![]() no ale się nie poddaje i dodatkowa motywacja się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hej!
![]() ja właśnie miałam problem, że zaczęłam jeść do 1000 kcal dziennie, codziennie rano ćwiczyłam, w ciągu dnia nie starałam się tylko non stop siedzieć tylko coś się ruszać z fotela, a wieczorami biegałam. Jest napisane, że na diecie 1000 kcal powinno się schudnąć 1-1,5 kg tygodniowo .do tego jadłam zdrowo, dużo piłam etc. A na wadze nic. Załamałam się. Teraz kończy się mój drugi tydzień diety, ale już po prostu mniej ćwiczeń, jeść z głową i bieganie. Od poniedziałku chce zacząć rozsądnie na nowo. Zmierzę się w talii, brzuchu na wysokości pępka, biodra, pupa, uda. I na tym będę sprawdzała efekty. A może powiedzcie coś, co uprawiacie, jakie ćwiczenia, dieta? Mam nadzieję, że razem damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam na 1000 kcal.bez efektu
![]() Teraz będę się trzymać tak 1200kcal.z ćwiczeń to skalpel,przysiady i takie tam rozciągające ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Czy ja też mogę? ![]() Co prawda udzielam się już na innym wątku, ale czuję, że potrzebuję czegoś nowego. Od 2 tygodni mieszkam z Tż i zdążyłam już przytyć do 57kg ![]() ![]() Także razem w nowym wątkiem chcę zacząć od nowa. Moim celem jest na początku to 53kg, a celem ostatecznym 50 ![]() Dieta oczywiście MŻ/WR - 2 razy w tygodniu fitness, raz zumba (ale to po wypłacie ![]() ![]() ![]() Myślę, że jak każda z nas co wieczór lub dnia następnego będzie wypisywała swój jadłospis będzie nam łatwiej się pilnować. Ja mam np tak, że chcę zjeść ciastko, mam już je w ręce i wtedy myślę 'co dziewczyny powiedzą' i ciastko odkładam ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam o poranku dziewczyny!
![]() Na wakacjach w zeszłym roku udało mi się schudnąć z 63 do 51 kg. Ale niestety powróciłam do dawnych nawyków i skończyło się tak jak się skończyło. I niestety nabieranie masy postępuje, a chcę to jak najszybciej zatrzymać, bo schudnąć znowu ponad 10 kg nie dam rady. Już teraz pewnie mam niechciane 5 kg z przodu :/. Mój sposób na osiągnięcie celu: przynajmniej 1,5 l wody dziennie, regularne posiłki (mniej więcej co 3 h), zero słodyczy, chipsów, fast foodów itd. oraz słodkich napoi, które są moją słabością no i zamiana białego pieczywa na pieczywo ciemne lub chrupkie (o którym słyszałam różne opinie, a Wy co o nim myślicie?). Z makaronu nie potrafię zrezygnować. I zamierzam ćwiczyć, początkowo przynajmniej 40 minut dziennie, a jakie to będą ćwiczenia jeszcze nie wiem, ale jakiś zestaw od Mel B się wśród nich znajdzie ![]()
![]() |
#15 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam makaron,ale z niego mogę zrezygnować.Niestety nie wyobrażam sobie jedzenia bez chleba.jem graham z żurawiną,ale nie więcej niż 3 kromki na dzień.Co do godzin posiłków to co 3 godz.jest idealnie,bo wtedy organizm ma czas na spalanie ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
LalkoZPorcelany
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja dziś tradycyjnie rozpoczęłam dzień owsianką ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do ćwiczeń to mam w domu trochę różnych sprzętów-orbitreka, rowerek, twister, skakankę, hantelki, leg magic, kołyskę do brzuszków. Do tego też mam mase różnych filmików z ćwiczeniami, więc sobie urozmaicam treningi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja kiedyś używałam bańki ale to nie dla mnie bo naczynka zaczęły mi pękać ![]() ale też walczę z cellulitem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też biorę anty ![]() ![]() Ciemne pieczywo może mieć więcej kalorii niż białe, ale na prawdę warto go jeść bo jest duuuużo zdrowsze i pożywniejsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Właśnie, co do pieczywa chrupkiego to czuję się po nim bardzo lekko... Zjadam zwykle ok. 6 kromek dziennie, czasem więcej... A po pieczywie, nawet ciemnym czuję się taka ciężka, mam wielki brzuch od razu
![]() A powiedzcie mi Kochane, jakie tabsy bierzecie i czy waga się zmieniła od nich? Ja na razie się na tabletki nie zdecydowałam, a Wy już doświadczone w tym temacie to powiedzcie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale ważne, żeby Ci lekarz nie wypisywał ich na ślepo, tylko najpierw zrobił badania, żeby były dobrze dobrane, to wtedy raczej nie powinno być żadnych problemów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najlepiej idź do dobrego lekarza i on już będzie wiedział wszystko najlepiej. Ja wybrałam swoją ginekolog po wypytaniu wszystkich bliskich i 'doświadczonych' koleżanek. Jak na razie jestem zadowolona i z niej i z tabletek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ja dziś do jadłospisu się nie przyznaję,bo teraz się dowiedziałam że popołudniu wpadną znajomi do Nas na grilla
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Planuję zrobić szaszłyki z piersi kurczaczka, wziąć ciemny chlebek i nie pić żadnego alkoholu. Wezmę butelkę wody albo cole light ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Witam! Chciałabym się do Was przyłączyć i razem zmierzyć z kilogramami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Można do Was dołączyć ? ![]() ![]() ![]() Mam 23 lat , wzrostu 166 i około 63 kg różnie to bywa, raz mniej raz więcej w poniedziałek się dokładnie zważę, chciałam się mierzyć ale to nie dla mnie :P Edytowane przez Mrs. Czas edycji: 2013-05-04 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Mogę dołączyć?
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny ! ja mam 173cm wzrostu i ważę ok.72 kg.
Jem wg zasad Minfull eating no i spadło mi już ok.8kg ![]() ![]() no ale chciałabym jeszcze jakieś 10 kg ;p a waga stoi ;p no i niestety nie motywuje mnie to ;/ ale postanowilam systematycznie cwiczyc bo znalazlam kilka fajnych programow na YT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
To dobrze, że coraz więcej nas.
Im więcej tym lepiej ![]() Pamiętajmy, że jesteśmy po tu by się wspierać, motywować, poradzić etc. Ja postanowiłam, że niedziele poświęcę na oczyszczanie organizmu, a od poniedziałku dieta plus ruch. Chyba najlepszy sposób MŻ i WR ![]() Mam nadzieję, że damy radę schudnąć wszystkie tyle ile chcemy, do upadłego. Muszę sobie wszystko rozpisać chociaż na dwa dni co jeść, pić i jakie ćwiczenia etc. Ludzie mieć zaplanowany jadłospis, bo jak go brak to wtedy się zastanawiam, myślę i kuszą mnie złe rzeczy, a tak to nastawiam się na to co mam zjeść, zjem i jestem zadowolona ![]() Trzymajcie się, buziaki! ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Im mniejsza ilość spożytych kalorii, do tego ruch czyli spalamy a dalej nic to coś nie tak. Ja miałam nadzieję, że będę chudnąć na niej chociaż 1 kg tygodniowo i nic. Wielkie rozczarowanie. Może za dużo ćwiczyłam i robiły się mięśnie? Sama nie wiem. Mogłabyś powiedzieć czy dużo ćwiczyłaś wtedy? I nie wiem czy 1200 kcal coś zmieni? Tak bardzo zależy mi by zrzucić zbędne kilogramy a tu nic. Załamka. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Chce podzielić się z Wami, z moimi zasadami żywienia. Postanowiłam, że będę zdrowiej jadła, a więc: 1. Posiłki 4 razy dziennie, co trzy godzinny, o stałych porach. dzięki czemu nie spowalnia się metabolizm, a reguluje się przemiana materii. Małe porcje jedzenie, by nie rozpychać nie potrzebnie żołądka 2. Przez cały dzień pić dużo wody, nie zapominać o zielonej i czerwonej herbacie (jej właściwościach) 3. Dużo ruchu! Rano na czczo po wypiciu kubka kawy ćwiczyć (ćwiczenia z Ewą Chodakowską), wieczorem bieganie. 4. Bez słodyczy, alkoholu, napojów gazowanych (jeżeli zdarzy mi się zjeść/wypić to przecież bez tragedii, jestem tylko człowiekiem. 5. Jeść warzywa na parze, mięso i ryba bez tłuszczu, z grilla, na parze lub pieczone. - myślałam o spróbowaniu dodawania do wody cytryny i pić codziennie choć jeden kubek kawy - z powodu ich właściwości. 9:00 200 kcal 12:00 300-350 kcal oczywiście z czasem może się to zmienić 15:00 200 kcal dziennie : około 1000 kcal 18:00 300-350 kcal dzięki małej dawce spożywanych dziennie kalorii myślę ile taki baton ma pustych kalorii i tłuszczu, wtedy mi się go odechciewa. A Wy co sądzicie o zdrowszych nawykach żywieniowych? Ktoś był i coś schudnął? ![]() Edytowane przez truskawkowepolex33 Czas edycji: 2013-05-04 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
truskawkowepole nie pij kawy na czczo! Zamień ją na wodę niegazowaną z cytryną - oczyszcza organizm, więc idealna by zacząć nią dzień. Po drugie za mało masz tych kalorii! Przy lekkich ćwiczeniach minimum to 1300kcal i to takie minimum z minimum, aby nie spowolnić organizmu i spalać tłuszcz, a nie mięśnie. Po trzecie śniadanie jest najważniejszym posiłkiem, ono daje Ci energię na cały dzień, więc nie może mieć tylko 200kalorii. Powinno mieć nawet ok.400! I tutaj spokojnie mogą dominować węglowodany. Obiad też powinien być dość spory i bogaty przede wszystkim w warzywa, chude mięsko. Ostatni posiłek masz o 18. Kładziesz się spać o 20-21? Nie sądzę. Kolację powinno się jeść ok.2-3h przed snem i to jest ważna zasada, bo inaczej zasypiasz głodna i organizm zapamiętuje, że musi bardziej kumulować jedzenie na 'suche' czasy.
Zdrowe nawyki żywieniowe to podstawa by schudnąć i nie mieć efektu jojo. Nie można o nich zapominać, bo oprócz nadwagi można się nabawić innych chorób, może się podwyższyć cholesterol itp. Podczas redukcji warto robić badania, by kontrolować reakcję naszego organizmu i w miarę szybko zareagować na ewentualność jakichś nieprawidłowości. Przecież nie tylko chcemy być chude, ale też piękne i zdrowe! ![]()
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do godzin i podziału to u mnie tak: -9:00-250/300kcal. -12:00-200/250kcal. 15:00-300kcal.18:00-200/250kcal. Zgadzam się z Letiną że na czczo,to nie kawa tylko woda z cytryną ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Wczoraj na tym grillu,to wolę się nie przyznawać ![]() ![]() W ogóle dziewczyny,jaką macie budowę/wymiary?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.