|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy jest sens jeszcze próbować stworzyć związek? (moja historia)
Witam najpierw w jak największym skrócie postaram się przedstawić swoją historię.
![]() Mam 25 lat, swojego byłego poznałam dokładnie 10 lat temu będąc jeszcze w gimnazjum, na początku wiadomo była to taka "młodzieńcza miłość" która jednak przerodziła się w dojrzałe uczucie. Pierwszy cios spadł na mnie w wieku 16 lat gdy zaniepokojona tym że wciąż nie mam okresu odwiedziłam ginekologa, diagnoza brzmiała niestety zespół MRKH, czyli bezpłodność bez najmniejszej nawet nadziei na ciążę. Było ciężko ale się pozbierałam po pewnym czasie przestałam w ogóle o tym myśleć i nawet dostrzegłam pewne plusy (chociażby brak okresu). Tak minęło liceum, na drugim roku studiów zostałam już narzeczoną, byłam bardzo szczęśliwa ale to trwało krótko.... Na trzecim roku studiów kolejny cios, zdrada narzeczonego, przyłapałam go i to na dodatek ze starszą od niego mężatką! Było ciężko po tylu latach znajomości ale nie widziałam innego wyjścia, oddałam pierścionek zaręczynowy i powiedziałam że to koniec. Skończyłam studia (pielęgniarstwo) znalazłam pracę najpierw jeden etat, po pewnym czasie drugi a teraz już ciągnę na 2 i 1/2 etatu. Bardzo lubię swoją pracę i nie czuję się przeciążona. Pod względem "finansowo-bytowym" moja sytuacja jest bardzo stabilna, 2 i 1/2 etatu zapewnia dobre zarobki i całkowitą niezależność, mieszkam sama z mamą w mieszkaniu które mi obiecała (starsze siostry są już dawno po ślubie i "na swoim"), ale niestety w życiu uczuciowym już tak nie jest. Odkąd rozpadł się mój długoletni związek tak jakbym w ogóle przestała o tym myśleć, tylko praca i dom. Dopiero w tym roku dopadła mnie taka refleksja, że może jeszcze spróbuję? Z jednej strony jestem młoda, mam jeszcze czas ale z drugiej... czy uwzględniając to że jestem bezpłodna jest w ogóle sens pchać się jeszcze w związki,tym bardziej że ciężko kogoś teraz będzie poznać bo najlepszy czas na to już dla mnie minął (liceum studia), a teraz wolne dni w miesiącu gdzie mogę gdzieś wyjść można policzyć na palcach jednej ręki... Wiem że na to pytanie będę musiała odpowiedzieć sobie sama bo to moje życie ale was proszę o radę i pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Czy jest sens jeszcze próbować stworzyć związek? (moja historia)
Cytat:
po drugie - nie każdy chce mieć dzieci. część facetów ma z poprzednich związków i nie chce więcej. albo zwyczajnie nie przeszkadza im adopcja.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Żeby zawrzeć związek musisz mieć trochę więcej czasu na 2,5 etatu to może być ciężko, co do bezpłodności, nie dla każdego to będzie minus, są przecież faceci którzy nie chcą mieć dzieci.
A swoją drogą tak poza tematem ile to "godzinowo" 2,5 etatu pielęgniarki? Ile masz wolnego w miesiącu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Coz, mozesz poznac kogos na przyklad przez internet, ale po prostu nie bedziesz miala, jak te znajomosc rozwijac i kazda jedna bedzie umierala smiercia przez zaniedbanie.
Masz dopiero 25 lat. Jestes mloda kobieta. Wcale najlepszy czas na poznanie kogos nie minal. Tylko jak masz kogos poznac, jesli ciagle pracujesz? Tak zaglebilas sie w prace, ze zapewne nie masz czasu na kazda inna dziedzine swojego zycia: rodzine, przyjaciol, hobby, dbanie o siebie itp. itd. Jak dlugo tak mozna ciagnac? Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Pracując 380 h w miesiącu nie ma opcji abyś miała związek z drugim człowiekiem. Ty nie masz czasu nikogo poznać, a co dopiero spotykać sie, spedzac czas, związać i umacniać relację.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Przestan tyle pracowac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.