Technik farmaceuta łódź !!!!! Pomocy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 19:29   #1
ola114411
Przyczajenie

Technik farmaceuta łódź !!!!! Pomocy

Witam kochani !!!

Mam takie pytanie bo nigdzieee nie moge tego znalezc :/ Chodzi mi o to ze od pol roku studiuje na UŁ pedagogike społeczna, ale niestety byl to wybor nieprzemyslany no i zrezygnowalam z tych studiow. Zawsze interesowalam ise praca w aptece , farmacja itp. Ale szans na uniwersytet medyczny nie mam. Znalazlam 2 szkoly w Łodzi policealne studia farmacjii.Otóż jedno jest na ul. Obornickiej (zajecia w pon i piatek oraz soboty) oraz druga policealna na ul. Prochnika ( bodajze STOM - zajecia od pon do piatku od 16 do 21). No i wlasnie szukam i szukam i nigdzie nie ma zadnych opinii na temat tych szkol. Nie wiem ktora okazalaby sie lepsza. A nie chcialabym zle wybrac bo w sumie tez pieniedzy nie mam zbytnio a jedna kosztuje 300 druga 250 zl miesiecznie. Patrze na policealne z tego wzgledu ze za meisiac mam zamieszkac z narzeczonym,a w takim razie potrzebuje pojsc chociaz na 1/2 etatu do pracy, wiec taka opcja od 16 do 21 by mi pasowala.

Czy ktos z was slyszal cos na temat tych szkol albo moze chodzil tam i moze mi cos na ich temat poweidziec. PROSZE O POMOC !!!!! z gory dziekuje
ola114411 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 05:48   #2
AlekzFragile
Raczkowanie

Dot.: Technik farmaceuta łódź !!!!! Pomocy

Ja chodzę do szkoły na Próchnika. W czerwcu mam egzamin już końcowy
Płaci się miesięcznie 250 zł.
Ja uczę się jeszcze starym trybem ale ty niestety poszłabyś nowym (egzamin z praktyki czyli będziesz musiała wykonać lek; ja jestem ostatnim rocznikiem który nie musi).
Nauczyciele sympatyczni, na luzie lekcje tzn wykłądy 4 dni w tyg (pon-pt) od 16 do 19 góra do 20 ( niegdy nie zdarzyło mi się być tak długo). Na drugim roku 280 h praktyk które musisz sobie sama załatwić (szkoła nie szuka aptek). Ogólnie szkołą jest wyremontowana, wszystko schludne szafki są więc nie trzeba targać rzeczy ze sobą.
Ogólnie szkołe polecam..... ale wiesz że w Łodzi nie ma pracy po tym kierunku ? Ja jestem jedną z nielicznych którym udało się coś znaleść tzn. na pół etatu jak zdam egzamin . Zastanów się czy chcesz ten kierunek. Ja chyba nie zakończę edukacji na t.farmacji
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Aha a płatność to tak :
200 zł wpisowego
250 zł co miesiąc + dod. za miesiąc wakacji bez 2 lata czyli wychodzi to 5500 za dwa lata nauki
i jeszcze 300 zł za egzamin
+ ubezpieczenie , fartuchy no i książki i innne duperele i bardzo pilnują płatności( nie płacisz nie dostaniesz swoich dokumentów)
Ciągną kasę od uczniów ciągną
Stary 2013-05-01, 15:42   #3
ola114411
Przyczajenie

Dot.: Technik farmaceuta łódź !!!!! Pomocy

Tzn wiesz co ja mam niby znajomosci jakies w rodzinie ciotka jest wlascicielem apteki i mowila ze jakos uda jej sie mnie wkrecic tam. A jezeli chodzi o ta skzole to chyba z niej zrezygnuje , ide zlozyc papiery do tej Publicznej nieplatnej na Wielkopolskiej 72 bodajze. Plus wielki ze nie jest platna. a z jakich materialow korzystacie ? jakies nazwy ksiazek itp ? dzieki za odpowiedz
ola114411 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości