|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
chleb na kolację utrzymanie
co z chlebem na kolację przy utrzymaniu sylwetki?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: chleb na kolację utrzymanie
Jeść
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Jak wyżej - jeść można wszystko, byle odpowiedniej jakości i w stosownej ilości. Najlepiej upiec samemu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Zależy w jakiej ilości, jakiego rodzaju i na ile godzin przed snem. Jeśli są to 4 kawałki chleba wiejskiego z masłem i żółtym serem o 22 to nie polecałabym, ale dwa kawałki razowca z czymś lekkim na pewno nie zaszkodzą ...
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
skąd Ty bierzesz takie informacje? :/ Razowy chleb na zakwasie, z ziarnami to źródło zdrowych węglowodanów. Zdrowych I NIEZBĘDNYCH w diecie. Oczywiście, że na utrzymaniu można jeść pieczywo na kolację. Nie popadajmy w paranoję...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Złota zasada odchudzania: węglowodany na śniadanie, białko na kolację. Uwielbiam chleb, ale jak napisano powyżej, jest to źródło węglowodanów, które zostaną spożytkowane lepiej w ciągu dnia niż nocy.
Edit: tak jak napisała wyżej Narc, nie popadajmy w paranoję, od jednej kromki chleba do jajecznicy nikt nie przytył
Edytowane przez grizzley Czas edycji: 2013-05-04 o 11:57 |
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) nie lubi jesc samego twarogu czy jajek a zmusza sie do tego. Takie przypadki sa czeste i nie maja sensu bo pozniej rzucamy sie na chleb ;] dieta nie moze byc katorga ale np takie rzeczy jak salatka z kurczakiem, szynka jakas czy tunczykiem albo lososiem z fura warzyw i oliwa, bez chleba jest juz calkiem zjadliwa dla mnie. Nie rozumiem natomiast jak mozna jesc ten twarog nieszczesny sam Tyle ode mnie ;D
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Chodzi o metabolizm, co kiedy organizm najlepiej trawi i z czego korzysta w danych porach dnia, a nie o przywyczajenia czy kto co lubi. Ja ogolnie jestem przeciwniczką rygorystycznych diet i wszelkich nakazów i zakazów, bo wiadomo, że zakazany owoc smakuje najlepiej ; )
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Trudno powiedzieć, czy coś u mnie dają, ale raczej nic specjalnego, może poza tym że w ogólnym bilansie jest wtedy tych ww mniej.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
chleb raczej rano, ogolnie male grzeszki dietetyczne lepiej rano, bo idzie je do wieczora spalic.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Tyle ode mnie ;D