chleb na kolację utrzymanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 06:43   #1
papryczzka
Rozeznanie

chleb na kolację utrzymanie

co z chlebem na kolację przy utrzymaniu sylwetki?
papryczzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 07:01   #2
Poa alpina
Zadomowienie

Dot.: chleb na kolację utrzymanie

Jeść

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 08:43   #3
AiShinigami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Jeść
Odpowiedni rodzaj i w odpowiedniej ilości - jak wyżej

AiShinigami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 20:27   #4
ziw
Raczkowanie

Jak wyżej - jeść można wszystko, byle odpowiedniej jakości i w stosownej ilości. Najlepiej upiec samemu
ziw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 11:01   #5
knov
Raczkowanie

Zależy w jakiej ilości, jakiego rodzaju i na ile godzin przed snem. Jeśli są to 4 kawałki chleba wiejskiego z masłem i żółtym serem o 22 to nie polecałabym, ale dwa kawałki razowca z czymś lekkim na pewno nie zaszkodzą ...
knov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 17:34   #6
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asia Peczkowska Pokaż wiadomość
Chleb w każdej postaci jest zły czy to ciemny czy to biały.
Ja za nim w cale nie przepadam i zawsze będę za tym aby go unikać a w szczególności na kolację
skąd Ty bierzesz takie informacje? :/ Razowy chleb na zakwasie, z ziarnami to źródło zdrowych węglowodanów. Zdrowych I NIEZBĘDNYCH w diecie. Oczywiście, że na utrzymaniu można jeść pieczywo na kolację. Nie popadajmy w paranoję...
Narc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 11:56   #7
grizzley
Przyczajenie

Złota zasada odchudzania: węglowodany na śniadanie, białko na kolację. Uwielbiam chleb, ale jak napisano powyżej, jest to źródło węglowodanów, które zostaną spożytkowane lepiej w ciągu dnia niż nocy.

Edit:

tak jak napisała wyżej Narc, nie popadajmy w paranoję, od jednej kromki chleba do jajecznicy nikt nie przytył

Edytowane przez grizzley
Czas edycji: 2013-05-04 o 11:57
grizzley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 00:09   #8
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grizzley Pokaż wiadomość
Złota zasada odchudzania: węglowodany na śniadanie, białko na kolację. Uwielbiam chleb, ale jak napisano powyżej, jest to źródło węglowodanów, które zostaną spożytkowane lepiej w ciągu dnia niż nocy.

Edit:

tak jak napisała wyżej Narc, nie popadajmy w paranoję, od jednej kromki chleba do jajecznicy nikt nie przytył
Czy ja wiem, czy taka złota ;-) Jak ktoś zje pieczywo 3 h przed snem to naprawde nie powinno to wplywac na to, ze nie schudnie, no chyba,ze caly dzien sie tez zapychał nim. Jesli wszystko jest dobrze zbilansowane, w dobrych proporcjach to chyba nie ma strachu. Ale jasne, jak ktos czuje komfort psychiczny nie jedzac na noc chleba, to niech nie je. Problem pojawia sie gdy ktos ( dajmy na to - ja ) nie lubi jesc samego twarogu czy jajek a zmusza sie do tego. Takie przypadki sa czeste i nie maja sensu bo pozniej rzucamy sie na chleb ;] dieta nie moze byc katorga ale np takie rzeczy jak salatka z kurczakiem, szynka jakas czy tunczykiem albo lososiem z fura warzyw i oliwa, bez chleba jest juz calkiem zjadliwa dla mnie. Nie rozumiem natomiast jak mozna jesc ten twarog nieszczesny sam Tyle ode mnie ;D
Narc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 16:50   #9
grizzley
Przyczajenie

Chodzi o metabolizm, co kiedy organizm najlepiej trawi i z czego korzysta w danych porach dnia, a nie o przywyczajenia czy kto co lubi. Ja ogolnie jestem przeciwniczką rygorystycznych diet i wszelkich nakazów i zakazów, bo wiadomo, że zakazany owoc smakuje najlepiej ; )
grizzley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 17:03   #10
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez grizzley Pokaż wiadomość
Chodzi o metabolizm, co kiedy organizm najlepiej trawi i z czego korzysta w danych porach dnia, a nie o przywyczajenia czy kto co lubi. Ja ogolnie jestem przeciwniczką rygorystycznych diet i wszelkich nakazów i zakazów, bo wiadomo, że zakazany owoc smakuje najlepiej ; )
Co do drugiego zdania to się zgadzam w 100%, natomiast jeśli chodzi o pierwsze, to nie jest to taki pewnik. Są ludzie (i badania, które stoją po ich stronie) którzy z premedytacją jedzą większość węgli wieczorem. Są tacy, którzy zaczynają dzień od białkowego śniadania (i też jest to uzasadnione). Albo jest to kwestia osobnicza, albo jednak nie ma to większego znaczenia. W każdym razie dla mnie białkowe kolacje to kara za grzechy . Trudno powiedzieć, czy coś u mnie dają, ale raczej nic specjalnego, może poza tym że w ogólnym bilansie jest wtedy tych ww mniej.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 16:57   #11
Rena
Zakorzenienie

chleb raczej rano, ogolnie male grzeszki dietetyczne lepiej rano, bo idzie je do wieczora spalic.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości