|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
inna niż wszystkie czyli dziwna?
Jestem nastolatką mam 16 lat. Obecnie kończe gimnazjum. Nie jestem dość typowa bo dziewczyny w moim wieku noszą jeansy koszule w krate trampki i bransoletki z muliny czy czegoś tam. Mi podobają sie ubrania z klasą typu eleganckie no wiadomo nie przyjde w takich do szkoły więc może troche dziwnie wyglądam bo nie podoba mi sie noszenie luźnych koszul itp Lubie kolory pastelowe jednym słowem elegancja jakiś styl a nie takie nie wiadomo co. Buty mam na obcasie takie też elegantsze (botki, obcas dość gruby) nie chodze po jakiś drogich sklepach a nawet powiem że bardzo tanich. Nie zachowuje sie też jak gówniarz bo nie lubie chodzić na dyskoteki i jestem dość poważna. Uważam że to nie jest nic złego ale czasem źle sie z tym czuje co moge zrobić? Akurat jak sie tak biore botki na nie wysokim obcasie, płaszczyk nie za długi to nawet strasi faceci do mnie zagadują na ulicy.. ale nie chce sie wyróżniać w szkole.. po prostu nie lubie jak ktoś sie na mnie gapi albo coś o mnie mówi -.- Zastanawia mnie jak wszyscy Ci ludzie co noszą trampki, koszule w krate podarte spodnie jak będą wyglądać w przyszłości..
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: inna niż wszystkie czyli dziwna?
miałam taki okres w wieku ok 17-18 lat.. czułam się głupio i dziecinnie w bluzach i trampkach.. mam prawie 22 lata - przeszło mi
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jesteś jedyną dziewczyną w Gimnazjum, która nosi obcasy i ubiera się w pastele?! Nie mogę uwierzyć... Moda tej kategorii wiekowej, jak i dla wszystkich latek jest przecież bardzo zróżnicowana. Widać to wszędzie.
To jak się ubieramy jest kwestią indywidualną. Jeśli dobrze się czujesz w wydaniu eleganckim, to dlaczego miałabyś nosić trampki czy sprane, podarte dżinsy? Ale pamiętaj, żeby nie przesadzać i nie dodawać sobie niepotrzebnie lat. Jeśli mężczyźni zawieszają na Tobie oko, może znaczyć, że jesteś atrakcyjną dziewczyną ![]() Ostatnie zdanie Twojego postu jest hmmm intrygujące... Nie rozumiem tego, więc zostawiam bez komentarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
..
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziwna to Ty jesteś nie ze stylu ale z podejścia do ludzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty się ubieraj jak Tobie pasuje. Twój styl ma pasować Tobie, tylko nie uważaj się za lepszą bo pomykasz w szpilkach. Każdy styl jest równie dobry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Biała Dama
|
Tez mysle ze najwiecej dziwnosci w Twoim jakby poczuciu wyzszosci nad rowiesnikami, nieuzasadnionym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Źle się czujesz kiedy ubierasz się elegancko wśród rówieśników? Sama załóż trampki albo przestań się przejmować opinią innych - nie widzę innych opcji.
Wydaje Ci się, że jesteś dojrzała, ale daleko Ci do tego etapu ![]() Odpowiadając na Twoje główne pytanie - tak, jesteś dziwna, a może i nie tylko... Edytowane przez zua Czas edycji: 2013-04-12 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Też wolę styl bardziej elegancki, mam 21 lat. Ale zauważyłam, że im jestem starsza tym częściej i chętniej wskakuję w kolorowe trampki i tak dalej. A i uwielbiam koszule, w kratę również. Podobnie jak Ty zawsze byłam poważniejsza od rówieśników, ale jak mówię z wiekiem zaczęłam się 'wyluzowywać', ale bez przesady. Na dyskoteki to ja akurat lubiłam chodzić. Właściwie czemu nie chodzisz na dyskoteki? Nie lubisz czy uważasz, że są zbyt "dziecinne", niepoważne?
Co do Twojego ostatniego zdania to nasz styl ewaluuje lub nie. Jak wiesz nie ocenia się książki po okładce. O ile ktoś jest zadbany to może chodzić nawet w worku na śmieci, a nie umniejsza to jego inteligencji, wartości. Nie, nie jesteś dziwna. Po prostu za daleko się posunęłaś w swoich wynurzeniach.
Edytowane przez Karolllka7 Czas edycji: 2013-04-12 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Najgorsze to jest tu poczucie wyższości nad innymi i traktowanie innych per byle co. Poza tym nie wierzę, że nie ma nastolatek noszących się w stylu zbliżonym do Autorki wątku
![]() Autorko, noś, co lubisz i szanuj także wybory innych. Poza tym chęć wskoczenia w trampki i jeansy jednego dnia nie wyklucza założenia obcasów i sukienki w dniu następnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Oj błagam, zejdźcie z niej! Mam podobnie. Tyle, że 95 rocznik. Ale witaj w klubie! Nie mówcie, że nie wierzycie, że nie ma dziewczyn ubranych elegancko. O obcasach już w ogóle nawet nie wspomnę.Vansy, air maxy. Wielkie bluzy, jakieś galaxy. Tak jest. Ja staram się to jakoś mieszać. Bo jakoś nie widzę siebie na co dzień w sukience, chociaż bardzo bym chciała. Tylko, że jakoś nie lubię później słuchać przez cały dzień -> ależ się od**bała dzisiaj. Dla kogo? Co do dyskotek to jest różnie. Zabawa, jak najbardziej. Ale jakby to ująć... każdy ma inną definicję tego słowa. A ostatnio dzieją się coraz gorsze rzeczy, w których ja nie chce brać udziału. Tyle
![]() Edytowane przez pixie088 Czas edycji: 2013-04-12 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety na swój pech, autorka wątku bardzo się wywyższyła ![]() Przecież nie ubierasz się dla innych tylko dla siebie. Więc nie wiem czemu miałabyś przejmować się opiniami innych... Impreza, oczywiście może być dla każdego czym innym. Ale przecież jak ja idę do klubu to w ogóle nie interesuje mnie co robią inni, bawię się w swoim gronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ale nie ma nic złego w koszuli w krate, podartych spodniach i trampkach. uważam to za świetną stylizacje na codzien a niestety nie mam już 16 lat i musze przyznac ze dzisiaj dokładnie tak byłam ubrana( i chodząc w ten sposób nie czuje się gorsza tylko wrecz przeciwnie uważam że to wygląda bardzo fajnie. często ubieram się na luzie mimo że w szafie ma też sporo elagenckich rzeczy ale ubrania tego typu zostawiam sobie na jakieś okazje lub gdy mam taki kaprys.
Zapraszam na wymiankę- nowe ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=670026 Edytowane przez bebe90 Czas edycji: 2013-04-12 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ludzie gapią się, bo ubierasz się jak stara-maleńka? Ubrać się elegancko i ładnie to prawdziwa sztuka, niestety ten styl ma to do siebie, że lubi dobre tkaniny i idealny krój. W tanich sklepach trudno o wysokogatunkowe rzeczy, może w tym problem. Spójrz na siebie krytycznie i zastanów się, czy nie wyglądasz...hmmm...tandet nie.
![]() |
![]() |
#15 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jak źle się czujesz w towarzystwie rówieśników ubierających się na luzie to może zacznij zadawać się z tymi starszymi którzy "zaczepiają Cię na ulicy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Pójdziesz do szkoły średniej to zobaczysz masę ludzi w różnych stylach
![]() ![]() PS. Dziewczyny wierzcie czy nie.. ale mam młodszego brata i jak słyszę co się dzieję .. to nawet nie chce słuchać, trudno w to uwierzyć... a najlepsze jest to , że w coraz większej ilości klubów można się spotkać z sytuacją, w której wejściówką na imprezę niepełnoletniego jest zgoda rodzica.. A przecież nie bez powodu chyba są ograniczenia wiekowe... wracając: Mam znajome, które ubierają się w typowo męskie ubrania, widzę także chłopców, którzy na siłę wciskają się w wąskie rurki ( nawet ja tak wąskich nie noszę)... różni ludzie, różny styl. Każdy czuje się dobrze w czymś innym. Myślę, że nie ma sensu oceniać ludzi w trampkach , że są gówniarzami. Gówniarzami są bo tak się zachowują , a że akurat znasz takich co noszą koszule w kratkę i trampki no to na to nic nie poradzisz, może być tez gówniarz w garniturze ![]() Nie masz się czym martwić ![]() A z czasem się przekonasz, że trampki też są dobrym rozwiązaniem. Nie w każdej sytuacji dasz rade być elegancka i na odwrót ![]() Edytowane przez afrodytek Czas edycji: 2013-04-13 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez never_ Czas edycji: 2023-12-20 o 21:13 Powód: zamknięcie forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
dziwna nie jesteś po prostu ubierasz się tak jak tobie to odp a nie tak jak inni ci narzucą
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jestem w Twoim wieku i też się ubieram podobnie jak Ty. W lato chodzę w długich sukienkach, co dla wielu w moim wieku jest dziwne, bo przecież wyglądam jak stara baba.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nadal mam ten sam problem - u mnie na uczelni ludzie chodzą luźno ubrani (mat inf, wiadomo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Również byłam poważniejsza od rówieśników i ubierałam się bardziej kobieco niz na luzie,
teraz mam 26 lat i od 6 lat nie miałam na sobie spodni ![]() Pamietaj tylko, że skoro oczekujesz akceptacji swojego wyglądu to akceptuj też to co noszą inni, nawet jeśli ci się to nie podoba ![]() jeśli zaczepiają cię faceci to pewnie znaczy, że dobrze wyglądasz w tym co zakładasz, wiec dalej idź w swój styl, innymi się nie przejmuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.