|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Spokojny maluszek, spokojna mama
Każdy chyba przeżył maleństwo, które płakało bez powodu, albo powód był tak głęboko ukryty, że nawet zestresowanym rodzicom nie przyszedł by do głowy. Jak w takich sytuacjach sobie radziliście lub radzicie? Moja siostra właśnie wchodzi z córcią w okres ząbkowania i zastanawiam się jak sobie z tym poradzi. Ja dawno ten okres mam za sobą, ale za moich czasów wielu wspomagaczy nie było. Teraz Iza podaje za zgodą lekarza małej viburcol i odpukać wszystko przebiega mniej stresowo niż mogłabym się tego spodziewać. Chętnie dowiem się jakie są wasze sposoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Spokojny maluszek, spokojna mama
Ale pytasz o rady dla siostry czy jak ulżyć dziecku? Siostrze radzę dbać o higienę psychiczną, w miarę możliwości wyjśc gdzieś z domu na jakiś czas, żeby nie była przemęczona "bo musi siedzieć z dzieckiem". A jak już jest sytuacja z płaczem to okazać mnóstwo empatii i zrozumienia. Głęboko oddychać i nie dać się nerwom. A dla dziecka ja stosowałam dentinox jeszcze na dziąsła przy ząbkowaniu, u nas działał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
oj tak, wyjścia z domu dla mamy, imo są mega ważne. jeśli chodzi o kolki, to oczywiście polecam herbatkę z koperku i rumianku, masaż brzuszka rozgrzaną oliwką, ciepłą kąpiel. jeśli to nie pomaga, warto sięgnąć po pomoc, o viburcolu słyszałam, że skuteczny, a przy tym naturalny skład, więc spoko, jak najbardziej można spróbować. przy ząbkowaniu dentinox jest o.k., jeszcze o camilii sporo słyszałam. dobrze jest też schłodzić gryzak, przynosi to ulgę na jakiś czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Swoje dziecko mam już duże, więc pytam dlatego, zeby inne mamy mogły się naszymi opiniami zasugerować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.