|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki makijaz?
Mam 14 lat. Mam problem z cera, a dokladniej mam krosty, jestem blada i mam tlusta cere. Staram sie cos z tym robic i jest lepiej, ale musze to jakos zakrywac. Uzywam korektorow, ale po siedmiu godzinach w szkole na mojej twarzy nie ma sladu makijazu, ale za to zostaje tluszcz. Cala twarz mi sie swieci. Jakich kosmetykow powinnam uzywac?
Jak skutecznie i na dluzej zakrywac niedoskonalosci skory? Jak podkreslac oczy i usta by makijaz byl subtelny i nie rzucal sie w oczy, a jednak byl? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Jaki makijaz?
GrLouie napisał(a):
> Mam 14 lat. Mam problem z cera, a dokladniej mam krosty, jestem blada i mam tlusta cere. Staram sie cos z tym robic i jest lepiej, ale musze to jakos zakrywac. Uzywam korektorow, ale po siedmiu godzinach w szkole na mojej twarzy nie ma sladu makijazu, ale za to zostaje tluszcz. Cala twarz mi sie swieci. Jakich kosmetykow powinnam uzywac? > Jak skutecznie i na dluzej zakrywac niedoskonalosci skory? Ja proponuję przede wszystkim dobrze wypielęgnować skórę. Co mam na myśli: dobry zestaw do pielęgnacji cery tłustej (żel oczyszczający, tonik i krem nawilżający) jako podstawa. Uzupełnić można o dobry preparat przeciw trądzikowy - żeby usunąć krostki, a nie zamalować ![]() Dodatkowo 2-3 razy w tygodniu peeling i maseczka oczyszczająca (z glinką) lub nawilżająca w zależności od potrzeb ![]() Do tego dobry podkład przeznaczony do cery tłustej - beztłuszczowy lub w kamieniu. A na błyszczącą twarz - albo puder (max 2 razy) albo żel matujący - nie ma takich ograniczeń, jak puder, a dobrze utrwala makijaż i można powtarzać jego nakładanie. > Jak podkreslac oczy i usta by makijaz byl subtelny i nie rzucal sie w oczy, a jednak byl? Makijaż proponuję dobrać do kształtu oka. Kolory delikatne, jasne lub pośrednie, kredka do oczu szara lub brązowa, podobnie tusz do rzęs... Usta najlepiej błyszczykiem w delikatnym kolorze... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.