Problem z aparycją, ludzie się mnie boją ;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 16:32   #1
afrodytek
Zadomowienie

Problem z aparycją, ludzie się mnie boją ;(

Nie wiem co już mam robić.... Z powodu tego, że nie lubię się śmiać jak słodka idiotka a do tego mam bardzo poważny wyraz twarzy ludzie źle mnie odbierają... ;/

Nie jestem brzydka , zawsze jest zainteresowanie moją osobą jak np ktoś widzi zdjęcie moje ( na którym się uśmiecham!!! ) mowią , że jestem ładna, że mam ładny usmiech...

ale ja nie idę drogą i nie śmieje się sama do siebie, nie uśmiecham itp.. po prostu naturalnie mam poważny wyraz twarzy i do tego smutny... Nie raz spotkałam się z sytuacją, że ktoś się mnie pyta czy coś jest nie tak, bo jestem smutna... a ja po prostu nie mam nic do powiedzenia wiec siedzę cicho i słucham... nie śmieje się z nie wiadomo czego.... ale nie jestem smutna w środku...

Nie wiem co mam robić, bo robię złe pierwsze wrazenie ( bez rozmawiania!! tylko sam wygląd) wiele osób mi mówiło, że jak mnie zobaczyli to myśleli , że jestem dumna, zołza, zarozumiała , że się mnie bali!! i że dopiero po kilku słowach się okazało, że jestem całkowicie inna...

I wszystko by było okej, bo przecież do znajomych na uczelni to musze sie odezwać, rozmawiamy wiec wiedzą jaka jestem...
ale ...

ale Najbardziej martwi mnie to , że nie poznam przez to faceta( bo skoro zauważy "zołzę" no to nawet nie będzie czuł potrzeby zeby zagadać mimo , że nie jest paskudna...) ... na prawdę widziałam wielu , którzy na mnie spoglądali.. ale nigdy nie podeszli .. ;/ boją się chyba , że im odpysknę , pogonie, ze sie mi nie spodobają...

Raz z kimś tańczyłam i się nie uśmiechałam.. to koleś powiedział mi , że jak nie chce tańczyć to żebym powiedziała a nie litowała się... a ja chciałam!! ale nie czułam potrzeby się śmiać czy uśmiechać... A znowu ja nie jestem z tego typu , który sam podrywa facetów..

Co mi radzicie?? może to przez to.. ze uważam swój uśmiech za brzydki... po prostu pokazuje całe górne zęby.. Mi sie to nie podoba...

ale na prawdę to nie wiem w czym tkwi problem

Edytowane przez afrodytek
Czas edycji: 2013-05-11 o 16:37
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 16:35   #2
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Problem z aparycją, ludzie się mnie boją ;(

Cytat:
Napisane przez afrodytek Pokaż wiadomość
Nie wiem co już mam robić.... Z powodu tego, że nie lubię się śmiać jak słodka idiotka a do tego mam bardzo poważny wyraz twarzy ludzie źle mnie odbierają... ;/

Nie jestem brzydka , zawsze jest zainteresowanie moją osobą jak np ktoś widzi zdjęcie moje ( na którym się uśmiecham!!! ) mowią , że jestem ładna, że mam ładny usmiech...

ale ja nie idę drogą i nie śmieje się sama do siebie, nie uśmiecham itp.. po prostu naturalnie mam poważny wyraz twarzy i do tego smutny... Nie raz spotkałam się z sytuacją, że ktoś się mnie pyta czy coś jest nie tak, bo jestem smutna... a ja po prostu nie mam nic do powiedzenia wiec siedzę cicho i słucham... nie śmieje się z nie wiadomo czego.... ale nie jestem smutna w środku...

Nie wiem co mam robić, bo robię złe pierwsze wrazenie ( bez rozmawiania!! tylko sam wygląd) wiele osób mi mówiło, że jak mnie zobaczyli to myśleli , że jestem dumna, zołza, zarozumiała , że się mnie bali!! i że dopiero po kilku słowach się okazało, że jestem całkowicie inna...

Najbardziej martwi mnie to , że nie poznam przez to faceta... na prawdę widziałam wielu , którzy na mnie spoglądali.. ale nigdy nie podeszli .. ;/ boją się chyba , że im odpysknę , pogonie...

Raz z kimś tańczyłam i się nie uśmiechałam.. to koleś powiedział mi , że jak nie chce tańczyć to żebym powiedziała a nie litowała się... a ja chciałam!! ale nie czułam potrzeby się śmiać czy uśmiechać... A znowu ja nie jestem z tego typu , który sam podrywa facetów..

Co mi radzicie?? może to przez to.. ze uważam swój uśmiech za brzydki... po prostu pokazuje całe górne zęby.. Mi sie to nie podoba...

ale na prawdę to nie wiem w czym tkwi problem
Nie przejmuj się Wielu ludzi tak odbiera osoby, które mają taki a nie inny wyraz twarzy. Też będąc w neutralnym nastroju wyglądam jakbym była niezadowolona, ale jak ktoś się z tego powodu boi podejść to jego problem. To na pewno nie jest powód, dla którego miałabyś nie poznać faceta Trudno cały czas cieszyć michę z powodu np. opadających kącików ust.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 16:38   #3
nieuDDAcznik
Przyczajenie

Tak już kobiety mają, że szukają dziury w całym proporcjonalne apetyczne dziewczyny myślą, że są grube...te o ładnych ciekawych twarzach myślą że są brzydkie. Jeśli serio masz jakieś wątpliwości to...mierz swój wygląd pod kątem facetów jakich przyciągasz
nieuDDAcznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 17:04   #4
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co już mam robić.... Z powodu tego, że nie lubię się śmiać jak słodka idiotka [...]
O, zobacz. Sama paskudnie klasyfikujesz ludzi. A może "śmiać się, jak ktoś wesoły, radosny" zamiast tej "słodkiej idiotki"? Oceniasz po pozorach, a sama nie chcesz być oceniana, przedziwne.
Stary 2013-05-11, 17:07   #5
Mija62
uparta chmura

heh skąd ja to znam!

ja miałam jeszcze tak,że jak mi się facet podobał to milczałam,denerwowałam się itp i też zawsze były pytania,że pewnie wolałabym być teraz gdzieś indziej...itp

i wprost proporcjonalnie,gdy facet nie jest w moim guście to normalnie potrafie się śmiać,wygłupiać,dyskutowa ć,zagadywać i wtedy wszyscy myślą,że to właśnie TEN facet mi się podoba-a tymczasem ja uważam go za kumpla

jak jeszcze raz ktoś zapyta Cie dlaczego milczysz ,to odp-ale ja słucham i wyciągam wnioski
Stary 2013-05-11, 17:15   #6
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Zycie jest nieco bardziej zlozone niz Ci sie wydaje: ludzie nie dziela sie na tych, co smieja sie jak "slodkie idiotki" i na tych, co sa sztywni, niedostepni i nachmurzeni jak Ty. Jest jeszcze cos pomiedzy.

Mnie najbardziej w opisie zadziwilo jak mozna z kims tanczyc i nawet sie nie usmiechnac.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 17:16   #7
_ema_
Zakorzenienie

Zacznij być słodką idiotką, albo zaakceptuj to jak ludzie Cię odbierają, co innego można Ci poradzić?

Nawiasem mówiąc, człowiek, który często się uśmiecha niekoniecznie ma wiele wspólnego z rozchichotaną krejzolką, to dwa zupełnie różne zjawiska.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 17:19   #8
masquenada
BAN stały

Nie przejmuj się Mam tak samo a od 3 lat jestem w szczęsliwym związku! Może nie będziesz rozchwytywana i nie będziesz skakać z kwiatka na kwiatek, ale prawda jest taka, że jak pojawi się ktoś odpowiedni, to nie ważne czy będziesz miałą wtedy ospę czy poważny wyraz twarzy - zejdziecie się.
Też ludzię pytają mnie co się stało podczas gdy ja mam naturalny wyraz twarzy i absolutnie nie zamierzam wyrażać żadnego uczucia smutku itp. Ale pomyśl sobie, że dla niektórych może to być właśnie atrakcyjne, żeby zwrócić Twoją uwage muszą się postarać! Nie będziesz śmiała się z byle czego jak trzpiotka. Polub to w sobie i zaakceptuj, bo to naprawdę nie jest żaden problem i żadna wada. Przecież sama wiesz, że brzydka nie jesteś a wyraz twarzy i mimika to część Ciebie, atrakcyjnej Ciebie! Problem byłby wtedy, gdybyś przy bliższym poznaniu okazywała się niesympatyczną, gburowatą osobą.
masquenada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 17:38   #9
Dotka90
Zakorzenienie

1. Zacznij się uśmiechać częściej.
2. Zaakceptuj ten stan rzeczy.
3. Zrób operację plastyczną.

Nie ma innego wyjścia.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 17:41   #10
madana
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40760590]Zycie jest nieco bardziej zlozone niz Ci sie wydaje: ludzie nie dziela sie na tych, co smieja sie jak "slodkie idiotki" i na tych, co sa sztywni, niedostepni i nachmurzeni jak Ty. Jest jeszcze cos pomiedzy.

Mnie najbardziej w opisie zadziwilo jak mozna z kims tanczyc i nawet sie nie usmiechnac.[/QUOTE]

- się podpiszę tańczysz i nic? Nawet małego uśmiechu? Przecież nie musisz chichotać jak durna panienka, ale uśmiech - wskazany.
I jest cała masa reakcji pośrednich między: "słodka rozchichotana idiotka" a " chodzący trup z ponurą miną".
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 17:52   #11
Dziubka
Raczkowanie

Znam to. Też słyszałam często pytania: co ty taka smutna, poważna? Żeby choć trochę to zmienić i nie sprawiać na pierwszy rzut oka wrażenia, że jesteś sztywna albo coś cię trapi musisz zacząć to kontrolować. Wiem, że to nie łatwe i myślenie non stop o tym jaki masz wyraz twarzy raczej możliwy nie jest, ale chociaż kiedy poznajesz nowych ludzi, lub w takich sytuacjach jakie opisałaś, tańcząc z kimś. Nawet jeśli nie czujesz potrzeby, uśmiechnij się. Nie musisz od razu zębów szczerzyć, ale po prostu uśmiechnij się.

Ja musiałam się nauczyć uśmiechać, a nawet szczerzyć bo tego wymaga moja praca z dziećmi. Nie powiem na początku było baardzo ciężko. Szefowa przychodziła popatrzeć jak sobie radzę i ciągle " więcej uśmiechu", "uśmiechaj się bo dzieci będą się ciebie bały"

Więc powiem tak, jeśli masz już tą świadomość, że tak jest zacznij z tym walczyć. Widzisz, że facet ci się przygląda? Uśmiechnij się choć delikatnie. Nawet jeśli będziesz to wymuszać.
Dziubka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 17:58   #12
Morgana25
Raczkowanie

Spróbuj się uśmiechać do ludzi, to zwykła uprzejmość. Na pewno nie będziesz wyglądać jak "słodka idiotka." Uśmiech pokazuje, że jesteś otwarta na nowe znajomości i pozytywnie nastwiona do świata.
Morgana25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 18:06   #13
olenkasz
Zakorzenienie

ja często wyglądam na wściekłą i naburmuszoną, mimo że czuję się całkiem dobrze. po prostu tak mam, że gdy się nie uśmiecham, to wiem, że nikt do mnie nie podejdzie, bo wyglądam, jakbym chciała kogoś zabić. ostatnio kumpel śmiał się ze mnie, jak to by było, gdybym na woodstocku popylała z "free hugsem" pewnie nikt by się nie skusił.
ale ja w towarzystwie wciąż się uśmiecham, tylko gdy jestem sama przestaję.może ty też spróbuj
Stary 2013-05-11, 18:32   #14
Lagoon
Raczkowanie

Cytat:
ale Najbardziej martwi mnie to , że nie poznam przez to faceta( bo skoro zauważy "zołzę" no to nawet nie będzie czuł potrzeby zeby zagadać mimo , że nie jest paskudna...) ... na prawdę widziałam wielu , którzy na mnie spoglądali.. ale nigdy nie podeszli .. ;/ boją się chyba , że im odpysknę , pogonie, ze sie mi nie spodobają.
Jak Ci się spodoba jakiś facet to nawiąż z nim kontakt wzrokowy i po prostu się UŚMIECHNIJ. I wcale nie musi być to szeroki wyszczerz aż po same szóstki.
Lagoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 18:58   #15
wika82
Zakorzenienie

Zacznij się śmiać: nie jak idiotka.
Stary 2013-05-11, 19:15   #16
afrodytek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
O, zobacz. Sama paskudnie klasyfikujesz ludzi. A może "śmiać się, jak ktoś wesoły, radosny" zamiast tej "słodkiej idiotki"? Oceniasz po pozorach, a sama nie chcesz być oceniana, przedziwne.

ale taka jest prawda... niestety... Ja tutaj nie mówię o smiechu : "śmiać się, jak ktoś wesoły, radosny" ... tylko chodziło mi o to , że gdybym miała się śmiać na siłę, czyli wtedy kiedy tego "nie potrzebuję" to właśnie byłby to taki śmiech "słodkiej idiotki". Naprawdę nie chodziło mi tutaj o ludzi miłych i uprzejmych, którzy się radośnie smieją , bo na takich to aż miło patrzeć Wprowadziłam Cię w błąd.. wybacz nie zawsze umiem wytłumaczyć w skrócie co mam na myśli.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40760590]Zycie jest nieco bardziej zlozone niz Ci sie wydaje: ludzie nie dziela sie na tych, co smieja sie jak "slodkie idiotki" i na tych, co sa sztywni, niedostepni i nachmurzeni jak Ty. Jest jeszcze cos pomiedzy.

Mnie najbardziej w opisie zadziwilo jak mozna z kims tanczyc i nawet sie nie usmiechnac.[/QUOTE]

Nie wiem, może taka już jestem, ale np ja nie potrafię zobaczyć kogoś pierwszy raz, nie wiedzieć jeszcze jak ma na imię i już się uśmiechać do niego jak do jakiegoś dobrego znajomego. Oczywiście uśmiechnęłam sie bo miło, że poprosił mnie do tańca, no ale nie umiem tak ... ;/
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 19:44   #17
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, może taka już jestem, ale np ja nie potrafię zobaczyć kogoś pierwszy raz, nie wiedzieć jeszcze jak ma na imię i już się uśmiechać do niego jak do jakiegoś dobrego znajomego. Oczywiście uśmiechnęłam sie bo miło, że poprosił mnie do tańca, no ale nie umiem tak ... ;/
To może jednak pracuj nad sobą - otwartość i pozytywne nastawienie to cechy, które można w jakimś stopniu wypracować i są pozytywne. Bo jesteś oceniana jako osoba zamknięta i chłodna i jest to jednak prawda, a nie błędny obraz Twojej osoby.
Stary 2013-05-11, 19:45   #18
Dziubka
Raczkowanie

Cytat:

A spróbuj np. tylko delikatnie unieść kąciki ust. Uśmiechem to jeszcze nie jest, ale u mnie zmienia to nieco wyraz twarzy i jest lepiej niż jak jest całkiem rozluźniona. Wygląda wtedy na pogodniejszą.
Dziubka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 19:49   #19
Dotka90
Zakorzenienie

Też trzeba z tym uważać, ja jak unoszę same kąciki, to mam tak kpiący wyraz twarzy, że sama do siebie bym nie zagadała
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 20:22   #20
Millygirl
Zadomowienie

Ja też autorko mam 'naturalnie" taki poważny, smutny wyraz twarzy. Ale jak z kimś rozmawiam miło, czy usłysze coś śmiesznego to odruchowo pojawia się uśmiech. Miałam kilka krótszych związków, od jakiegoś czasu jestem w paruletnim i mój narzeczony się przyzwyczaił Czasem rozbrajająco mnie prosi żebym się uśmiechnęła.
Także kiedyś trafisz na swojego faceta.
Stary 2013-05-11, 20:44   #21
Darusia06
Przyczajenie

Ja mam podobnie-ludzie ciągle myślą,że jestem dumna i niedostępna,a tak naprawdę mam taką postawę i już
Darusia06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 20:58   #22
wanitatywna
Wtajemniczenie

A ja mam odwrotnie. Czasami jak mi się coś przypomni, to ze śmiechu potrafię kucnąć na środku chodnika i trwać tak przez dobre parę minut.

Musisz to zaakceptować i tyle.

wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 21:47   #23
chwast
Zakorzenienie

haha
ja ci nic nie poradzę, mam identycznie (tylko nie mam z tym problemu). Mnie nowe kontakty sa niepotrzebne więc może dlatego się nie przejmuję - wiem, że jak ktoś jest w porządku to przekona się, że i ja jestem w porządku.
A to jak mnie odbiera grono ludzi w autobusie to mam w głębokim poważaniu - no czasem podobno patrzę z pogardą, wyższością jak jakaś s***a (tak słyszałam ) i niektóre dziewczyny odbierają to jako jakiś atak czy coś... ale to niechcący

A faceci no cóż - nie każdy facet lubi wiecznie uśmiechnięte dziewczyny. Jakby każdy lubił to nie miałabym powodzenia wśród tej płci no i faceta
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 21:58   #24
lofticries
Raczkowanie

Autorko, mam dokładnie tak samo ale ja to traktuję jako patent na selekcję - jeśli ktoś się zraził jak tylko mnie zobaczył, tzn że i tak byśmy się nie dogadali. Albo ktoś zechce poznać bliżej albo oceni powierzchownie, akurat z tym drugim typem człowieka nie chcę mieć do czynienia.
lofticries jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 22:05   #25
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lofticries Pokaż wiadomość
Autorko, mam dokładnie tak samo ale ja to traktuję jako patent na selekcję - jeśli ktoś się zraził jak tylko mnie zobaczył, tzn że i tak byśmy się nie dogadali. Albo ktoś zechce poznać bliżej albo oceni powierzchownie, akurat z tym drugim typem człowieka nie chcę mieć do czynienia.
No ja wszystko rozumiem, alejuż tak bez dokładania ideologii o powierzchowności - to ja na przykład nie mam w zwyczaju na siłę zagadywać ludzi, którzy patrzą na mnie spod byka i wyglądają jakbym ich męczyła - kultura wymaga tego, aby się nie narzucać
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 22:16   #26
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
No ja wszystko rozumiem, alejuż tak bez dokładania ideologii o powierzchowności - to ja na przykład nie mam w zwyczaju na siłę zagadywać ludzi, którzy patrzą na mnie spod byka i wyglądają jakbym ich męczyła - kultura wymaga tego, aby się nie narzucać
ja doświadczeniem jestem nauczona, że z reguły ci spod byka są najbardziej przyjaźni

i tak też wykorzystuję tę "ideologię"
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 22:21   #27
lofticries
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
zagadywanie na siłę jest ogólnie niewskazane

ja nie mówię, że ma do mnie podchodzić każdy odważny, ale jeśli jest możliwość poznania się (np na studiach), a ktoś przez cały czas ma o mnie takie a nie inne zdanie, bo widzi moją poważną minę to wg mnie nie ma co sobie zawracać głowy takimi ludźmi. Wszyscy moi przyjaciele/znajomi mówią, że jestem fajna, ale pierwsze wrażenie jakie mieli - strach się bać nic nie poradzę, że mam taką mordę
lofticries jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 22:58   #28
Figula94
Zadomowienie

Ja nie wiem, co tu doradzić, może jesteś za poważna, spróbuj się choć trochę więcej uśmiechać. Ja nie wiem za bardzo co doradzić, bo ze mną jest przeciwnie, ciężko mi się bardzo często powstrzymać od śmiechu, często nawet moje głupie życie mnie bawi i śmieję się sama do siebie... Chociaż nie, ja isę wtedy nie śmieję na zewnątrz, uśmiecham isę raczej i robię to tak, żeby inni nie widzieli, bo wzięliby mnie za psychopatkę, chociaż mój chłopak o tym wie i to akceptuje.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości