|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Wybór szkoły/Życie :)
Witam wszystkie osóbki czytające ten post
![]() ![]() Obecnie jestem uczennicą gimnazjum. Dziś zaczęłam zastanawiać się nad swoim życiem co robić w przyszłości, do jakiej szkoły iść. ![]() ![]() ![]() Myślałam o LO ale tak składa się że Nie rozumiem Matematyki i nie lubię, Prawno-społeczny kierunek był by dla mnie bardzo ciekawym kierunkiem.. ale boję się matematyki. ![]() ![]() Myślałam nad LO plastycznym by później iść na dekoratora ale rodzice uznali że to nie jest dobry pomysł. . ;/ jak myślicie co powinnam zrobić?jak polubić matematykę? .. Czy praca prawnika, dekoratora jest ciężka? ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Wybór szkoły/Życie :)
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Bo szkoła plastyczna jest dość daleko, Kraków.
Rozumiem.. najbardziej Matematyka przeraża.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no niestety, ale jeżeli chcesz zdać maturę, to musisz zdać matematykę... może zapisz się na jakieś korepetycje z matematyki?
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
chyba to zrobię
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- I ciężko jest? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
W każdej średniej szkole jest matematyka nie unikniesz tego.Nie sądzę by jednak na profilu prawnym buła jakaś niewiafomo jak rozszerzona.
Co do profilu artystycznego i późniejszego studiowania architektury to nie jest dobry wg mnie pomysł, bo na architekturza matematyka i przedmioty ścisłe są na wysokim poziomie. Co do prawa bez aplikacji to też dobre wykształcenie.Nie będziesz co prawda sędzią ani prokuratorem,ale daje dużo innych możliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
myślisz że Prawnik to godny zawód?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
wypełnij sobie na internecie test doradztwa zawodowego/ preferencji zawodowych. wyjdzie Ci czy faktycznie nadajesz się do tych zawodów, bo po co się z czymś męczyć tylko dla wypłaty ? jeśli siębędzie robiło to co się lubi to żadna praca nie będzie dla nas ciężka !
a matematyka w dzisiejszych czasach to podstawa i każdy musi umieć chociaż to minimum
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
wykonując każdy zawód można go wykonywać niegodnie
![]() Zawód prawnika to ciężkie studia, a potem ciężka praca ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a ja na twoim miejscu stanęłabym na rzęsach, by nadrobić luki z matematyki. plany na przyszłość zmienią ci się jeszcze kilka razy, a oswojenie matematyki poszerza możliwości.
na własnym przykładzie widzę, że od tego przedmiotu nie da się uciec i wcale nie jest taki straszny, jak go malują. przed matematyką "uciekłam" w liceum do klasy o profilu humanistycznym, wybrałam studia prawnicze i... na drugim kierunku mam matematykę, statystykę ![]() ![]() gdybym wtedy wiedziała to co dziś, nie zamykałabym sobie tylu dróg związanych z przyszłym profilem klasy/kierunkiem studiów/zawodem, tylko z powodu niechęci do jednego szkolnego przedmiotu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
Jestem w 3 kl gimnazjum i zastanawiam się nad wyborem przyszłej szkoły.Jestem pewna ,że chce się udać do technikum ,a później iść na studia.Nie wiem jeszcze na jakie studia ,ale na to mam jeszcze troszkę czasu ![]() Pozdrawiam
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wybór szkoły średniej
A skoro jesteś zdecydowana na 100% na pójście na studia, to może wybierz LO?
![]() Jej...jak dobrze, ze ja mam jeszcze rok na podjęcie decyzji hehe ![]() ![]() Teraz bym na pewno nie wybrała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Dot.: Wybór szkoły średniej
Obydwie te szkoły są dość różne.Handlówka przygotowuje do pracy w szeroko pojętej sprzedaży.Dużo,dużo przediotów ekonomicznych, plus np.towaroznawstwo.
Technologia żywności przygotowuje do produkcji np.wędlin,serów, itd,itp I uważam,że nawet jak się chce iść na studia to i tak lepsze jest technikum, bo daje zawód.Można iść na całkiem inny kirumej studiów,masz potem dwa zawody i większe szanse na pracę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Wyszło na to że postanowiłam zostać w swoim mieście i iść na psychologiczno-pedagogiczny a potem może skończę jako masażystka.. Ojj tymi lukami ;D Korepetycje za niedługo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Idź za głosem serca
![]() Powiem Ci, że też nie przepadam za matematyką, ale jak już czegoś się dobrze nauczę, to ja kocham ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Wybieram się na studia, dokładniej na kosmetologię. Mam dylemat. Zastanawiam się nad Wyższą Szkołą Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu oraz nad Wyższą Szkołą Biznesu i Nauk o Zdrowiu, obydwie szkoły znajdują się w Łodzi. Jeśli ktoś wie coś na temat tych szkół, jest ich absolwentem, studentem bądź słyszał od kogoś opinię proszę aby się nią podzielił. Bardzo mi na tym zależy. Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybór szkoły
Cześć
![]() Ja wybieram się w tym roku na Wyższą Szkołę Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu. Moja znajoma tam chodzi. Poleciła mi właśnie i jest z niej zadowolona ![]() Jeśli chodzi o Wyższą Szkołę Biznesu i Nauk o Zdrowiu to za dużo Ci nie powiem, bo raczej mało słychać na temat tej szkoły. Znalazłam ostatnio jakiś wątek na jej temat, ale opinie raczej nie były najlepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybór szkoły
Poszukaj na podforum szkolna ławka na plotkowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Wybór szkoły policealnej
Hej, mama problem z wyborem kierunku szkoły policealnej. Zastanawiam się nad:
- higienistka stomatologiczna - rejestratorka medyczna - technik farmaceutyczny - technik masażysta (ostatecznie) Jak myślicie, na co najbardziej opłaca się iść? Edytowane przez fire_1 Czas edycji: 2013-05-13 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybór szkoły policealnej
Cytat:
![]() Ja bym wybrała kierunek, który da mi fach w ręku i po którym będę mogła założyć własną działalność, czyli technik masażysta. Jest sporo ofert pracy dla masażystów - poszukują ich i w salonach kosmetycznych, i w spa.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.