|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czego boicie się najbardziej?
jakiej matury boicie się najbardziej? ja polskiego - podstawy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czego boicie się najbardziej?
Ja się w sumie wszystkiego boję
![]() ![]() Boję się też angielskiego, bo nasze lekcje wyglądały tak jak wyglądały - nauczycielka nas olewała, przerobiliśmy nieco ponad połowę (!!!) książki do matury ![]() ![]() Ostatnio zaczęłam się też obawiać ustnych, chociaż wszyscy mówią mi, że jestem wygadana i że świetnie sobie poradzę ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
matma rozszerzona-na każdy kierunek,który biorę pod uwagę się liczy.
i też stresuję się polskim. ![]()
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. ![]() Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hmm, matematyka rozszerzona
![]() I ustne - najbardziej z polskiego, bo to będzie dla mnie mega stresujące stanąć przed komisją i gadać. I się boję, że dostanę jakieś bardzo trudne pytania, albo, że się okaże, że moja prezentacja jest zła, czy coś ![]() Chociaż mam ustny z najlepszą nauczycielką z jaką mogłam mieć w tej szkole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
...
|
Matmy rozszerzonej i fizyki. Choć mam nadzieję, że fizyki jeszcze się zdążę nauczyć
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja sie boję rozszerzonej fizyki. Jestem dobra z teorii, właściwie wszystkie zagadnienia rozumiem, ale zupełnie nie potrafię rozwiązywać zadań. Jak mam tylko dane podstawiać do wzoru to ok, ale w zadaniach maturalnych trzeba najpierw sobie ten wzór skombinować łącząc ze sobą kilka wzorów, które najczęściej są z różnych działów... I ja tego już nie jestem w stanie ogarnąć.
Boję się też wypracowania na maturach z angielskiego. Na pewno nie zmieszczę się w limicie słów. Te 200 złów to przecież 1/4 strony! U mnie tyle zajmuje sam wstęp i mam problemy z pisaniem czegoś krótszego bo zmienia się to po prostu w zupełnie oderwane od siebie zdania zawierające tylko wymagane informacje... Wolałabym pisać angielski dla klas dwujęzycznych... Angielski to jedyny przedmiot, z którego czuję się naprawdę dobra i nie chcę stracić punktów za tak głupią rzecz jak zbyt krótkie wypracowanie. No i boję się ustnych, ale na szczęście one nie liczą się przy rekrutacji, więc wystarczy zdać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
wosu rozszerzonego! Po nim nigdy nie wiadomo czego się☠spodziewać tak naprawdę. Raz jest wypr z kosmosu z odwołaniem do np.trzech kontynentów (przeglądałam ostatnio taki arkusz..) a raz omów biedę. Trudno przewidzieć! Wos obejmuje naprawdę sprory zakres wiedzy *___*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Angielski R ...
Przygotowywałam się, chodziłam na korki, ale niestety kilka miesięcy tylko. A w szkole miałam podstawę i nadrobić taki kawał materiału to ho ho ![]() ale musimy być dobrej myśli ![]() SIŁA AUTOSUGESTII ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Co to za spam
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Nie, nie interesują mnie twoje cycki. Mnie interesuje tylko MATURA
![]() ![]() ![]() Edytowane przez porzeczka2602 Czas edycji: 2013-05-05 o 04:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja mam jeszcze daleko do matury, pisałam egzamin gimnazjalny w tym roku i najgorzej się czułam z matematyki i przyrodniczych, więc pewnie to samo będzie na maturze.
![]() Powodzenia wszystkim maturzystą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja już dawno po maturze, ale brat właśnie teraz będzie zdawać i najbardziej boi się... ustnego polskiego. On chodzi do takiej małej szkoły i w zeszłym roku ponoć jego nauczycielka oblała jakiegoś ucznia z innej klasy ponoć ,,dla zasady" i teraz chodzą słuchy, że druga nauczycielka może się ,,odegrać". Cóż, zobaczymy.
No ja naturalnie bałam się najbardziej tych przedmiotów, które były kluczowe do dalszej rekrutacji, w tamtym momencie był to rozszerzony angielski i francuski. I trochę bałam się rozszerzonego polskiego, bo wzięłam go... właściwie nie wiem, po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Najbardziej boje się matematyki, liczę na proste zadania , mam nadzieje że jakoś uciułam te 15 punktów :-<
Za to w ogóle nie boje się angielskiego, codziennie mam kontakt z językiem , próbne miałam na 90 kilka procent więc tutaj to luz Polski - zdaje tez rozszerzony i w ogóle nie wiem po co go wzięłam bo teraz w rekrutacji już nie jest wymagany , angielski rozszerzony też . ale one się nie liczą więc nie przywiązuje uwagi do tego ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
najbardziej boję się biologii
![]() że będzie mi ciężko wpaść na jakąś odpowiedź trochę mniej obawiam się chemii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Test gorszy (przynajmniej wg mnie), nieprzewidywalne mapki i utrata punktów za całe zadanie przez błąd w jednej rubryczce tabeli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Rozszerzonej matematyki~ Na fizykę mam czas, ale zakres matematyczny jakim mogą nas uraczyć - strach się bać.
I wierszy na wypracowaniu. Po próbnej maturze Tuwim udowodnił, że analiza wierszy niezbyt współgra z wymarzoną punktacją =w= |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą, na ile % macie nadzieję? patrząc realnie na Wasze możliwości oczywiście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja najbardziej się boję wosu i historii- oba rozszerzone, bo najbardziej mi się liczą, po 35%
![]() No i rozszerzenia z angielskiego też, bo to przedmiot, który najbardziej mi się liczy na moje 'zastępcze' kierunki. Hm.. z polskiego P ok.80%, z matmy powyżej 70%, angol P 100% ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja tak jak większość boję się polskiego ustnego, temat przyjemny sobie wybrałam, wiem o czym mówię a jednak strach jest. Najbardziej się boję, że mogą mi zarzucić podważenie tematu.
Ale za to chemii R się nie mogę doczekać ![]() ![]() A i boję się, że jutro będzie na wypracowaniu "Nad Niemnem". Bardzo bym tego nie chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie tutaj: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater - lektury, które w ostatnich latach były na maturze. Nie wiem, na ile jest to wiarygodne źródło (mam nadzieję, że to sprawdzone informacje)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.