|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co jest potrzebne do podstawowych makijaży do filmu amatorskiego
co jest potrzebne do podstawowych makijaży do filmu amatorskiego i ile to kosztuje... Jestem facetem więc nie jestem zbyt biegły w temacie. Chce zrobić film i zależy mi bym dobrze wyglądał na ekranie, w filmikach będzie występowała głównie płeć brzydka. Jestem ciekaw również co byłoby potrzebne do zasymulowania krwi, ran, oparzeń.
Z góry dziękuje za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: co jest potrzebne do podstawowych makijaży do filmu amatorskiego
Prosze pomozcie, przepraszam ze moj temat nie nazywa sie zrobcie mnie na bostwo (takie glownie sa tematy) , ale mozecie zrobic wyjatek i odpowiedziec facetowi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Cierpliwości
![]() Do odpowiedzi na temat potrzeba fachowca więc czekaj na pewno ktoś odpowie. Zauważ, że własnie w takich tematach "zróbcie mnie na bóstwo" jest najwięcej odezw gdyż nie wymaga on tak dużej wiedzy jak w przypadku Twojego wątku ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
synus napisał(a):
> Prosze pomozcie, przepraszam ze moj temat nie nazywa sie zrobcie mnie na bostwo (takie glownie sa tematy) , ale mozecie zrobic wyjatek i odpowiedziec facetowi Nie obruszaj się ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wszytsko zalezy od tego ile kasy masz do dyspozycji ,ponieważ to film amatorski więc sądzę ,że tych środków będzie mało.
podkłady ,pudry, do oparzen środki profesjonalne są drogie i jesli ma to byc jednorazowa przygoda z filmem nie opłaca sie ich kupowac lepiej wymyślic coś środkami kuchennymi. do ran :wosk ,farby ,sztuczna krew. pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Fundusze są dosyć małe na ten dział - ok 250zl. A mogłabyś powiedzieć które są najlepsze cena/jakosć, jaka firma, ile kosztują itd.
Do lee : Lubie jak kobieta odpowiada inteligentnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
najlepsze sa oczywiscie srodki Screenface ,Ben Nye,spójrz na stonke www.screenface.com
jesli jestes z wawy to polecam sklep na Pieknej Makrylon ,lub www.makryon.com.pl/main.htm . te środki są naprawdę drogie ,poza tym aby osiągnąć zamierzony efekt trzeba umieć się nimi posługiwać. zycze powodzenia. pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Synus,bo się zawstydzę
![]() Pozdrawiam i powodzenia ![]()
![]() |
#9 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Witaj Synus
Jeśli mogę coś radzić, to raczej proponowałbym Ci udać się po pomoc do jakiejś szkoły charakteryzacji. Dla studentów na pewno będzie to dobra szkoła warsztatu ( a może nawet zdobędziesz jakiegoś sponsora i szkoła zgodzi się udostępnić jakieś materiały do charakteryzacji ); Najlepsze do robienia ran są środki profesjonalne, ale nawet jeśli to będzie najtańsza firma typu Kryolan ( sklep Makryon na Pięknej w Wawie) to i tak fundusze mogą się okazać za małe, zwłaszcza jeśli nie masz doświadczenia w charakteryzacji ( zmarnujesz mnóstwo materiału na próby ); Poza tym zrobienie rany ( ciętej, szarpanej, siniaka, oparzenia ... ) wymaga innych technik i często materiałów nie wspominając już o odpowiednim dobraniu kolorów. Pamiętaj, że choćby krew ma inny kolor w zależności od świeżości rany. Podobnie jest z siniakami... tak można w nieskończoność. Dlatego moim zdaniem spróbuj może najpierw udać się po pomoc do szkół. Jeśli chodzi o zwykłe "chłopskie" makijaże - to może być zwykły puder, lub puder w kompakcie ( przypudruj dokładnie przy nosie, przy oczach, czoło i nie zapomnij o uszach); Serdecznie pozdrawiam ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.