|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Welonu już nie ma, suknia w szafie wisi czyli mrożonki kwiecień 2012 łączmy się!
Kochane!
Kwiecień się zakończył. Wraz z kwietniem zakończył się także nasz panieński stan. Przeżyłyśmy razem wiele - przymiarki, szukanie sali, zamawianie bukietu, wybór zaproszeń, fryzur, orkiestry... Kwiecień był najpiękniejszym miesiącem dla każdej z nas i każda z nas czekała na tę chwilę od dawna. Nie pozwólmy, aby nasze drogi się rozeszły! Cieszmy się wspólnie zdjęciami ze ślubu, wspominajmy zabawy weselne, dzielmy się przeżyciami z podróży poślubnych, wspierajmy się w tworzeniu własnego gniazdka i budowaniu rodziny. Przeżyjmy razem naszą piątą, dziesiątą i piętnastą rocznicę. Wątek świeżych mrożonek kwietniowych uważam za otwarty! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Welonu już nie ma, suknia w szafie wisi czyli mrożonki kwiecień 2012 łączmy si
Melduję się!!!
![]() Mam nadzieję, że pochwalę się fotkami, jak dostanę ich więcej od fotografa ![]() Dziewczyny - kwietniówki - Zapraszamy!!!
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Welonu już nie ma, suknia w szafie wisi czyli mrożonki kwiecień 2012 łączmy si
to i ja, i ja!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Też się melduję
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Kurcze, trochę mnie martwi, że zdjęcia dostanę w komplecie wszystkie, czyli po plenerze... A plener dalej nie jest umówiony:/ Może po 10-tym? Zapowiadają ładną pogodę.
Tż dojechał już w miejsce delegacji. Oby środa była szybko, bo ja już tęsknie ![]() Kurcze, jak ze mną jest, to tego nie odczuwam, ale jak go nie ma, to uświadamiam sobie, jak mi go brakuje i jak jestem przyzwyczajona do jego osoby... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czekamy na resztę dziewczyn
![]() Tusiu my już plener załatwiliśmy w środę, po ślubie, była pogoda a My dopiero w moich stronach będziemy za miesiąc, więc trochę za długo byłoby czekania. Nie martw się ma być teraz ładna pogoda w tygodniu, a na weekend chłodno. Co do delegacji. Mój małż za to ma wyjechać w delegację od czerwca aż do Legnicy, na pół roku ![]() żabulko, manymanyways zapraszamy ![]()
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
heeeej
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
moje kochane mrożonki
![]() ja się witam w nowiuśkim wątku i idę spać ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33940849]heeeej
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- mój tata poleciał, jak miałam 10 lat, na pół roku do Korei. Podziwiam moją mamą, płakała na początku strasznie a ja nie rozumiałam. Ale teraz wiem, ile ją to kosztowało nerwów. Ciesz się, że to tylko Legnica ![]() Wiem, ale jesteśmy tylko we dwoje tutaj, nie mamy rodziny, prawie żadnych znajomych. Po prostu makabra. Ostatnio często się zastanawiam, czy nie rzucić tej chol... warszawy, bo źle się tutaj czuję ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja może glupie pytanie zadam, ale czemu "mrożonki"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No fakt. W sumie nie rozumiem fenomenu Warszawy, każdy przyjeżdża a ja bym stąd chętnie wyjechała np. do Wrocławia ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- jak tam po ślubie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33948684]jak tam po ślubie?
![]() W skrócie to poki co jest dobrze mimo ze z tesciami mieszkamy ![]() ![]() ![]() ![]() Pozmniełam juz troche rzeczy w papierach, teraz czekam tylko az bede mogła złożyc wniosek o nowy dowód, potem z nomu troche poganiam po bankach, urzedach zeby zmienic dane. Jestem też w trakcie szukania pracy ale w ofertach nie ma nic sensownego ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Czeeeeeść, wszystkie piękne kwietniówki, mrożonki, małżonki, byłyście fantastyczne!!! Wszystkie relacje takie piękne
![]() CZWARTEK i PIĄTEK W czwartek byłyśmy z moją mamą u mojej koleżanki na rzęskach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W piątek rano poleciałam do kosmetyczki - zrobiłam paznokcie, ostatnie depilacje i byłam już pod tym względem gotowa. Potem przyjechali TŻ z mamą i zawieźliśmy cały alkohol, winietki i lampiony na salę (przy czym 2 butelki wina się stłukły na szczęście ![]() SOBOTA Obudziłam się rano jakoś po 5:00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem fotograf, już razem z kamerzystą, pojechali na 13:30 do TŻta. Szybko wróciłyśmy do domu, gdzie z niecierpliwością czekałam na makijażystkę (która się minimalnie spóźniła) i moją świadkową (która się strasznie spóźniła) ![]() ![]() Makijażystka umalowała mnie tak, że nie mogłam uwierzyć własnym oczom! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam w szoku, bo jak wchodziłam do kościoła, to był zapełniony może w połowie, a potem kolejka gości nie miała końca! I podobno pod koniec kościół był juz pełniutki, a jest niemały ![]() Po życzeniach podszedł do nas organista i mówi, że nikt mu nie zapłacił (a zostawiliśmy kasę za slub w kancelarii), a nalezy się 200 zł ![]() Potem szybko na cmentarz, zostawiliśmy kwiaty, i na salę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lampiony tez udały sie przecudownie, zaangażowały wszystkich gości. Musze przy tym wspomnieć, że obłsuga hotelu był FANTASTYCZNA! Wszystko na czas, mega pomocni, mega mili, babeczka z recepcji nawet poratowała mnie z wkładaniem koła jak mi wylazło ![]() Jedynym słabym punktem był DJ, opisywałam wam sytuację skąd się wziął. Niestety, oczepiny zwalił strasliwie, puścił mi zły kawałek (jeszcze to, że zły, to mało, to był puszczony po raz drugi kawałek z prezentacji ![]() ![]() ![]() Pzwolicie, że pochwalę tu tych wszystkich, którzy na to zasługują, bo wykazali się mega profesjonalizmem, byli nam bardzo pomocni w każdej sytuacji i sprawili, że ten dzień był wyjątkowy: Fryzjerka Jaga Hupało Makijażystka Aleksandra Kabulska Fotograf Łukarz Trzak Kamerzyści z Lira Art Manager Piotr Nawrocki i cała obsługa Hotelu Złote Dęby Kwiaciarnia Joanna Nauka pierwszego tańca, rzęsy i piekne granie na wiolonczeli w czasie życzeń: Małgorzata Płotczyk i Total Art No i ten, który nam slubu udzielił i sprawił, że msza była niezapomniana: ks. Marcin Bielicki z Katedry Warszawsko-Praskiej ![]() Jak tylko mi się coś jeszcze przypomni, to na pewno dorzucę, ale na chwilę obecność to całe wrażenia, którymi chcę się z wami podzielić ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maxwelka Czas edycji: 2012-05-07 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
malwus20 - no, no. podziwiam za mieszkanie z teściami! muszą się przyzwyczaić do tego faktu na pewno. a planujecie coś swojego?
Z pracą Ci się uda. Do mnie zadzwonili dziś na asystenkę prezesa, ale firma w takiej okolicy, że aż się boję tam iść... maxwelka - u mnie też jak wchodziłam kościół był pusty. ludzie się pospóźniali, ale przybyli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33952509]malwus20 - no, no. podziwiam za mieszkanie z teściami! muszą się przyzwyczaić do tego faktu na pewno. a planujecie coś swojego?
Z pracą Ci się uda. Do mnie zadzwonili dziś na asystenkę prezesa, ale firma w takiej okolicy, że aż się boję tam iść... maxwelka - u mnie też jak wchodziłam kościół był pusty. ludzie się pospóźniali, ale przybyli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A gdzie ta firma tusiaczku? Bo ja kiedyś byłam na rozmowie w Piastowie ![]() ![]() Ksiądz akurat był ok, złego słowa o nim nie moge powiedzieć! Tylko ten organista beznadziejny, co począć ![]() Świec nie było, ale dzięki Bogu lampiony udały się rewelacyjnie! ![]() ![]() ![]() A ze świeczkami o tyle kicha, że jeszcze wieczorem przed slubem oklejałam je serwetkami, żeby nie kapały, narobiłam się przy tym nieziemsko ![]() ![]() Sobie też czyszczę, bo nie codziennie nosze soczewki ![]() ![]() ![]() TŻ mi właśnie napisał, że odebrał nasz zlew do kuchni (w sobotę będą nam wszystko montować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maxwelka Czas edycji: 2012-05-07 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33952509]malwus20 - no, no. podziwiam za mieszkanie z teściami! muszą się przyzwyczaić do tego faktu na pewno. a planujecie coś swojego?
Z pracą Ci się uda. Do mnie zadzwonili dziś na asystenkę prezesa, ale firma w takiej okolicy, że aż się boję tam iść...[/QUOTE] Tak planujemy, mamy zaraz za płotem dom ![]() ![]() Pytanie do wszystkich :Tak w ogole to jesli nie jest to zadna tajemnica to ile kasy zebraliscie?? Pytam tak z ciekawości nie wscibsko ![]() Maxwelka - świetna relacja ![]() ![]()
![]() Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2012-05-07 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak u Ciebie? Też jestem ciekawa ![]() Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
maxwelka - Fort Bema, przy Legii na Bemowie. Z przodu las, z tyłu las i wszędzie jeden wielki las.... Strach się bać:/ Do Piastowa to bym nawet nie dojechała! Choć do Babic wcale nie mam bliżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Witajcie mrożonki
![]() Melduje się i ja w nowym żonkowym klimacie ![]() Piękne wasze relacje ze ślubów i naprawdę szczerze powiem, że kwietniowe panny młode były i są bardzo urocze ![]() ![]() Maxwellka dużo kasiorki zebraliście ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
My 20 000 przy 80 gościach i już wszystko na koncie oszczędnościowym.
Maxwelko dużooo kaski zebraliście !!! ![]() Co do Piastowa to ja wynajmuję tu mieszkanie i nazywam tą miejscowość - wieśniakowo ![]() Super relacja, moja była dość oszczędna :P I taaak pięknie wyglądałaś!!! Tusiu oj tak Wrocław jest piękny!!! ![]() malwus a przeprowadzacie się w niedlugim czasie na swoje??? A ja czekam na mężulka. Dowiedziałam się, że w środę wyjeżdżam w delegację ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, fajnie, że założyłyście wątek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurcze, ale jak głupio samej w domu. Mąż wracać ma jutro, czyli dzień wcześniej - jupi ![]() Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-05-07 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Raczej szybko to nie nastąpi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
tusiu dobrze, że chociaż połowa się zwróciła
![]() To super, że maż wcześniej przyjeżdża ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() Witam Was moje kwietniówki Dzisiaj się wymeldowałam i śmieję się, że jestem bezdomną. Jutro się zamelduję :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
u mnie z dokumentami lipa, przez konsulat muszę wyrabiać bo nast. razem w Polsce będę dopiero w sierpniu, i wszystko na nowe nazwisko zarejestrowane (bilety lotnicze)
![]() ![]() ehh... chciałabym też już na "swoje" z tżtem, mieszkamy teraz jakby na wynajmie ale chcielibyśmy wziąć kredyt i na swoje, bo to jednak całkiem inaczej... i zwierzątko bym chciała, np. chomiczka jakiegoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.