Problem z seksem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 22:53   #1
martyska001
Raczkowanie

Unhappy

Problem z seksem

Witam. Mam 18 lat i mamy z chlopakiem problem przy wspolzyciu. Jeszcze nigdy nie wspolzylam z przyjemnocia tylko z bolem na czym konczylo sie to po minucie... Mialam tylko jednego partnera seksualnego z ktorym aktualnie jestem. Problem raczej lezy we mnie ale nie wiem co mi dolega. A wiec, bylam pare razy u ginekologa i okazalo sie ze mialam infekcje (wyleczylam sie juz z niej). Potem okazalo sie ze mam problem z flora bakteryjna pochwy (do tej pory) i ginekolog stwierdzil ze nic z tym nie trzeba robic, ze to mi samo minie. Mialam badane wejscie pochwy czy jest jakis problem i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku. Gdy moj chlopak ma juz we mnie wejsc to strasznie mnie boli sciegno przy wejsciu do pochwy (nie wiem co to dokladnie jest). Przez to nie dopuszczam chlopaka do siebie bo odczuwam straszny bol. Ginekolog nic nie stwierdzil, sadzi ze jestem za sucha i ze penis irytuje moja pochwe przez co odczuwam bol. Przepisal mi zel na bazie wody i rowniez sprobowalismy i efekt byl taki sam, bol i musielismy przerwac. Co do wilgotnosci pochwy to jestem strasznie mokra i nie trzeba uzywac zelow wedlug mnie. Nie wiem co mi dolega a bardzo chcielibysmy by nasze zycie seksualne nabralo rutyny, lecz z mojej winy jest to nie mozliwe... Dodam ze pare miesiecy temu mialam robione badania krwi i wykazalo ze mam jakis problem z hormonami. Lecz mysle ze to nie mialoby wplywu na moj problem. Te sciegno o ktorym pisalam wyglada tak jakby przeszkadzalo w wejsciu do pochwy (ze trzeba je przeciac). Boli mnie szczegolnie gdy moj partner nie trafi w pochwe. Pare razy nam sie udalo lecz ja odczuwalam sam bol, jakby mnie cos rozrywalo (juz nie posiadam blony dziewiczej i nie mam pochwicy). Przez ten bol nawet juz nie mam ochoty na seks i odpycham chlopaka od siebie... ;( Prosze o jakas pomoc bo juz na prawde nie wiem co mam robic ;( Moze to lezy w psychice? Czy ktos tez tak mial? Prosze o powazne odpowiedzi...

Edytowane przez martyska001
Czas edycji: 2012-12-10 o 22:55
martyska001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 23:10   #2
Tygri
Raczkowanie

Dot.: Problem z seksem

Cytat:
Napisane przez martyska001 Pokaż wiadomość
Witam. Mam 18 lat i mamy z chlopakiem problem przy wspolzyciu. Jeszcze nigdy nie wspolzylam z przyjemnocia tylko z bolem na czym konczylo sie to po minucie... Mialam tylko jednego partnera seksualnego z ktorym aktualnie jestem. Problem raczej lezy we mnie ale nie wiem co mi dolega. A wiec, bylam pare razy u ginekologa i okazalo sie ze mialam infekcje (wyleczylam sie juz z niej). Potem okazalo sie ze mam problem z flora bakteryjna pochwy (do tej pory) i ginekolog stwierdzil ze nic z tym nie trzeba robic, ze to mi samo minie. Mialam badane wejscie pochwy czy jest jakis problem i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku. Gdy moj chlopak ma juz we mnie wejsc to strasznie mnie boli sciegno przy wejsciu do pochwy (nie wiem co to dokladnie jest). Przez to nie dopuszczam chlopaka do siebie bo odczuwam straszny bol. Ginekolog nic nie stwierdzil, sadzi ze jestem za sucha i ze penis irytuje moja pochwe przez co odczuwam bol. Przepisal mi zel na bazie wody i rowniez sprobowalismy i efekt byl taki sam, bol i musielismy przerwac. Co do wilgotnosci pochwy to jestem strasznie mokra i nie trzeba uzywac zelow wedlug mnie. Nie wiem co mi dolega a bardzo chcielibysmy by nasze zycie seksualne nabralo rutyny, lecz z mojej winy jest to nie mozliwe... Dodam ze pare miesiecy temu mialam robione badania krwi i wykazalo ze mam jakis problem z hormonami. Lecz mysle ze to nie mialoby wplywu na moj problem. Te sciegno o ktorym pisalam wyglada tak jakby przeszkadzalo w wejsciu do pochwy (ze trzeba je przeciac). Boli mnie szczegolnie gdy moj partner nie trafi w pochwe. Pare razy nam sie udalo lecz ja odczuwalam sam bol, jakby mnie cos rozrywalo (juz nie posiadam blony dziewiczej i nie mam pochwicy). Przez ten bol nawet juz nie mam ochoty na seks i odpycham chlopaka od siebie... ;( Prosze o jakas pomoc bo juz na prawde nie wiem co mam robic ;( Moze to lezy w psychice? Czy ktos tez tak mial? Prosze o powazne odpowiedzi...

A może masz jeszcze jakieś pozostałości po błonie dziewiczej? I dlatego Cię bolą okolice wejścia lub jak dobrze nie trafi o_O

Z własnego doświadczenia wiem, że błony czasem nie da się stracić tak za pierwszym razem W sumie nawet "stracić" to złe określenie, ale bardziej to przebić jej tak by już nie bolało.
A i właśnie ten ból by idealne do tego odpowiadał.
Tygri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 11:27   #3
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tygri Pokaż wiadomość
A może masz jeszcze jakieś pozostałości po błonie dziewiczej? I dlatego Cię bolą okolice wejścia lub jak dobrze nie trafi o_O

Z własnego doświadczenia wiem, że błony czasem nie da się stracić tak za pierwszym razem W sumie nawet "stracić" to złe określenie, ale bardziej to przebić jej tak by już nie bolało.
A i właśnie ten ból by idealne do tego odpowiadał.
Ginekolog mi powiedzial ze w srodku jest wszystko ok, i ze juz nie posiadam blony dziewiczej. Problem polega na tym ze jak jest juz w srodku to czuje jakby jego penis byl jak papier scierny, tym dluzej we mnie jest tym bardziej boli. A bol odczuwam juz przy samym wejsciu (gdy probuje wprowadzic penisa do pochwy). Juz mnie to powoli wykancza gdyz to juz okolo 2 lat trwa... ;(
Stary 2012-12-11, 12:01   #4
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Ginekolog mi powiedzial ze w srodku jest wszystko ok, i ze juz nie posiadam blony dziewiczej. Problem polega na tym ze jak jest juz w srodku to czuje jakby jego penis byl jak papier scierny, tym dluzej we mnie jest tym bardziej boli. A bol odczuwam juz przy samym wejsciu (gdy probuje wprowadzic penisa do pochwy). Juz mnie to powoli wykancza gdyz to juz okolo 2 lat trwa... ;(
czy z prezerwatywą odczuwasz tak samo?
a może gabaryty ci przeszkadzają,lub brak podniecenia przy ruchach frakcyjnych.spróbuj penetracji w różnych pozycjach np od tyłu jednocześnie masując łechtaczkę
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 12:28   #5
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
czy z prezerwatywą odczuwasz tak samo?
a może gabaryty ci przeszkadzają,lub brak podniecenia przy ruchach frakcyjnych.spróbuj penetracji w różnych pozycjach np od tyłu jednocześnie masując łechtaczkę
Z i bez prezerwatywy jest tak samo. Probowalismy od tylu, na jezdzca i w pozycji klasycznej podkladajac poduszki pod biodra i nic nie pomaga ;( Jedyna pozycja w ktorej czlonek mi wchodzi do pochwy to klasyczna... Od tylu i na jezdzca strasznie boli i nie pozwalam mu wtedy wejsc tylko go odpycham. Tez sie zastanawialam czy moge miec alergie na latex ale nie mam skoro i bez prezerwatywy jest tak samo ;(
Stary 2012-12-11, 14:12   #6
BlackGlass
Raczkowanie

A seksuolog? Ginekolog nic Ci nie powiedział na Twoje dolegliwości? To jednak trochę dziwne, że 2 lata masz problem z uprawianiem seksu, skoro cały czas boli.
Stary 2012-12-11, 14:19   #7
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackGlass Pokaż wiadomość
A seksuolog? Ginekolog nic Ci nie powiedział na Twoje dolegliwości? To jednak trochę dziwne, że 2 lata masz problem z uprawianiem seksu, skoro cały czas boli.
Wlasnie szukam dobrego seksuologa, moze akurat on pomoze. Ginekolog tylko stwierdzil ze musze byc za sucha i przepisal mi zel na poslizg. Ale i z tym jest tak samo... Dodam ze mieszkam za granica, wiec szukanie troche potrwa.
Stary 2012-12-11, 14:35   #8
neia
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie szukam dobrego seksuologa, moze akurat on pomoze. Ginekolog tylko stwierdzil ze musze byc za sucha i przepisal mi zel na poslizg. Ale i z tym jest tak samo... Dodam ze mieszkam za granica, wiec szukanie troche potrwa.
Ja mam właściwie identycznie. Tyle że u mnie trwa to od 5 lat i problemem na pewno nie jest partner - bo w ciagu tego czasu mialam ich kilku. Sprawy natury ginekologicznej też zostały wszystkie wykluczone. Ostatnio zaczelam leczenie u seksuologa i zobaczymy jak to bedzie dalej... Tobie radziłabym to samo. Nie ma sensu czekać, bo sie jeszcze do seksu całkowicie zniechęcisz.
neia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 17:40   #9
SugarbabyLove
Zakorzenienie

A może za mało nawilżona jesteś? idz do apteki albo sex schopu i kup żel nawilżający i spróbuj tym.. jeśli nie to może zmień ginekologa.. jak ja mialam problemy z florą bakteryjną to też miałam i bóle i upławy.. miałam specjalne globulki plus maść ktore mi odbudowały florę.. nie wiem co ci jeszcze doradzić..
Stary 2012-12-11, 19:37   #10
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
A może za mało nawilżona jesteś? idz do apteki albo sex schopu i kup żel nawilżający i spróbuj tym.. jeśli nie to może zmień ginekologa.. jak ja mialam problemy z florą bakteryjną to też miałam i bóle i upławy.. miałam specjalne globulki plus maść ktore mi odbudowały florę.. nie wiem co ci jeszcze doradzić..
pisała już,że używała

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------
jak dla mnie to tylko :
Pochwica – dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożność odbycia stosunku płciowego[1], gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 22:42   #11
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neia Pokaż wiadomość
Ja mam właściwie identycznie. Tyle że u mnie trwa to od 5 lat i problemem na pewno nie jest partner - bo w ciagu tego czasu mialam ich kilku. Sprawy natury ginekologicznej też zostały wszystkie wykluczone. Ostatnio zaczelam leczenie u seksuologa i zobaczymy jak to bedzie dalej... Tobie radziłabym to samo. Nie ma sensu czekać, bo sie jeszcze do seksu całkowicie zniechęcisz.
A jaki mialas przypadek? A co do seksu to w ogole nie mam na niego ochoty a moj chlopak wrecz przeciwnie... Przez to nie raz jest zawiedziony bo mysli ze mnie nie pociaga ;(

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Juz pisalam ze uzywalam zelu nawilzajacego i efekt taki sam. Pamietasz moze jakie globulki i masc Ci ginekolog przepisal? Moj powiedzial ze to sie samo ureguluje niby... Wyczytalam w internecie zeby jesc jogurty naturalne i ze to niby przejdzie. Potem znalazlam artykul ze to jest mit...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
pisała już,że używała

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------
jak dla mnie to tylko :
Pochwica – dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożność odbycia stosunku płciowego[1], gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca
Mysle ze to nie pochwica bo inaczej by wcale we mnie wejsc nie mogl, a pare razy nam sie juz udalo. A gdy wklada palca to wchodzi normalnie, czasami juz jak 2 palce wklada to zaczyna mnie bolec. Czasem bywalo tak ze mu sie nawet 4 palce miescily i ze mnie nie bolalo, lecz po jakims czasie zaczynalo piec. Cokolwiek by nie robil to nie odczuwam przyjemnosci w srodku tylko bol. Nie wiem co mi dolega ;(
Stary 2012-12-11, 23:21   #12
Tygri
Raczkowanie

A może musi Cię, że tak powiem rozciągnąć?

Ja też nie mam tak, że zaczynamy się kochać i on wchodzi bez problemów, gdyby chciał wejść bez problemów to pewnie też by mnie bolało.
On wie ja ma to robić by mnie nie bolało i zaczyna bardzo delikatnie, powoli, coraz głębiej i wtedy ja przyzwyczajam się tam na dole i potem jest już OK.
Gdyby chciał wejść od tak no to chyba bym z bólu umarła.

Może jesteś właśnie ciasna na tyle, że musisz się jakby rozciągnąć tam przed. Np. pieszczoty palcami, a potem bardzo delikatnie niech wchodzi. Próbowaliście?

Bo np. jak pieści Cię dłonią to też czujesz jakby jego palec był jak papier ścierny?
Tygri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 01:43   #13
85jjaa
Raczkowanie

miałam na początku podobnie. Z perspektywy kilku lat myślę, że wynikało to bardziej ze stresu w mojej głowie, niż czegokolwiek innego. Bałam się i ciąży (mimo zabezpieczenia) i tego, że ktoś może wrócić do domu itp. Czy masz komfort psychiczny i jesteś pewna, że masz w ogóle ochotę na sex?
85jjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 10:11   #14
kahoko hino
Zakorzenienie

spróbuj porady seksuologa.

z metod "domowych na szybko" - możesz spróbować kupić prezerwatywy durex performa. w czubku takiej prezerwatywy jest grudka maści znieczulającej - ma to znieczulić nieco członek, żeby facet tak od razu nie dochodził. spróbujcie lewą (czyli wewnętrzną) stroną prezerwatywy wymasować okolice, które Cię bolą. To pozwoli ustalić, czy masz pozostałości po błonie, jakieś ścięgno, czy jest to ból o podłożu psychicznym
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 11:54   #15
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tygri Pokaż wiadomość
A może musi Cię, że tak powiem rozciągnąć?

Ja też nie mam tak, że zaczynamy się kochać i on wchodzi bez problemów, gdyby chciał wejść bez problemów to pewnie też by mnie bolało.
On wie ja ma to robić by mnie nie bolało i zaczyna bardzo delikatnie, powoli, coraz głębiej i wtedy ja przyzwyczajam się tam na dole i potem jest już OK.
Gdyby chciał wejść od tak no to chyba bym z bólu umarła.

Może jesteś właśnie ciasna na tyle, że musisz się jakby rozciągnąć tam przed. Np. pieszczoty palcami, a potem bardzo delikatnie niech wchodzi. Próbowaliście?

Bo np. jak pieści Cię dłonią to też czujesz jakby jego palec był jak papier ścierny?
Wiesz, to zalezy kiedy. Bo np jeden palec wejdzie bez problemu i jak nim rusza to juz mnie zaczyna bolec, to tak jakby cos na sciankach pochwy mi przeszkadzalo. Ogolnie to seks mi sie tylko kojarzy z bolem ;( I probowalismy rowniez z 'rozciagnieciem' i jak juz mial we mnie wejsc to sie nie dalo i bolalo. W pewnym momencie jestem rozluzniona a za chwile juz sie ciasna robie.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez 85jjaa Pokaż wiadomość
miałam na początku podobnie. Z perspektywy kilku lat myślę, że wynikało to bardziej ze stresu w mojej głowie, niż czegokolwiek innego. Bałam się i ciąży (mimo zabezpieczenia) i tego, że ktoś może wrócić do domu itp. Czy masz komfort psychiczny i jesteś pewna, że masz w ogóle ochotę na sex?
Ogolnie to ja pratycznie nie mam ochoty na sex gdyz boje sie bolu. Lecz nie ukrywam ze bardzo chcialabym poczuc ta przyjemnosc. I ogolnie to boje sie ze ktos nas przylapie, z tym to moze i masz racje. Ale mielismy juz okazje gdzie nie bylo takiej opcji ze ktos nas przylapie i rowniez nici ;( Jedyne co jeszcze robimy to sie soba bawimy, bez seksu...

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
spróbuj porady seksuologa.

z metod "domowych na szybko" - możesz spróbować kupić prezerwatywy durex performa. w czubku takiej prezerwatywy jest grudka maści znieczulającej - ma to znieczulić nieco członek, żeby facet tak od razu nie dochodził. spróbujcie lewą (czyli wewnętrzną) stroną prezerwatywy wymasować okolice, które Cię bolą. To pozwoli ustalić, czy masz pozostałości po błonie, jakieś ścięgno, czy jest to ból o podłożu psychicznym
Czyli to zacznie piec tak? Moze tez mialas takie objawy co ja? Bo po Twojej radzie moza stwierdzic ze to sprawdzona metoda.
Stary 2012-12-12, 19:17   #16
SugarbabyLove
Zakorzenienie

nie pamiętam ale chyba vagisan czy jakoś tak się nazywalo. ale ja mieszkam w niemczech niewiem czy w PL są te same.. ale mi mówił też właśnie że jogurtem naturalnym mam się dodatkowo nacierać na noc. Podobno można kupić te bakterie specjalne w aptece w tubkach ale drogie są..
O sorry co do żelu nie doczyta łam najwyraźniej..
Stary 2012-12-13, 11:04   #17
kahoko hino
Zakorzenienie

to metoda na "pierwsze razy". Nie wydaje mi się, żeby piekło. Ja stosowałam przy pierwszym podejściu do seksu analnego.

btw, nigdy bym się chyba jogurtem nie nacierała w okolicach intymnych.... Chyba żeby lekarz mnie przekonał, ale długo by mu to zajęło
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 11:14   #18
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
nie pamiętam ale chyba vagisan czy jakoś tak się nazywalo. ale ja mieszkam w niemczech niewiem czy w PL są te same.. ale mi mówił też właśnie że jogurtem naturalnym mam się dodatkowo nacierać na noc. Podobno można kupić te bakterie specjalne w aptece w tubkach ale drogie są..
O sorry co do żelu nie doczyta łam najwyraźniej..
Ja tez mieszkam za granica i nie wiem czy tutaj ten krem posiadaja. Co do jogurtu to je tylko jem ale zeby sie nacierac to nie, chyba ze ktos by mnie przekonal ze to pomaga po swoim wlasnym doswiadczeniu Dla mnie dziwne wydalo sie to ze mi ginekolog powiedzial ze mi te problemy z flora bakteryjna same znikna...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
to metoda na "pierwsze razy". Nie wydaje mi się, żeby piekło. Ja stosowałam przy pierwszym podejściu do seksu analnego.

btw, nigdy bym się chyba jogurtem nie nacierała w okolicach intymnych.... Chyba żeby lekarz mnie przekonał, ale długo by mu to zajęło
Wczesniej kupilam zel Durex na poslizg i mnie strasznie pieklo...Wiec nie wiem czy ten krem rowniez nie spowoduje pieczenia, lecz sprobuje. A co do jogurtow to dodam ze je tylko jem, nacierac sie nie nacieram bo to wydaje sie nie hygieniczne ble
Stary 2012-12-13, 11:54   #19
efface
Przyczajenie

Hej powiem z mojego doswiadczenia z tym ze tez kiedys odczuwalam bol lecz to nie bylo na zasadzie pieczenia jak to napisalas a wlasnie bol "rozrywajacy" po odwiedzeniu ginekologa stwierdzil ze mam tyłozgięcie macicy i niestety ale pewnych póz wprowadzic w moje zycie erotyczne nie moge. Dowiedziałam sie ze to mija dopiero po urodzeniu dziecka.
efface jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 14:27   #20
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez efface Pokaż wiadomość
Hej powiem z mojego doswiadczenia z tym ze tez kiedys odczuwalam bol lecz to nie bylo na zasadzie pieczenia jak to napisalas a wlasnie bol "rozrywajacy" po odwiedzeniu ginekologa stwierdzil ze mam tyłozgięcie macicy i niestety ale pewnych póz wprowadzic w moje zycie erotyczne nie moge. Dowiedziałam sie ze to mija dopiero po urodzeniu dziecka.
A w jakich pozycjach nie odczuwasz bolu? Bo ja np mialam robione USG pochwy i ginekolog powiedzial ze jest wszystko ok. Powinnam moze isc na jakies dodatkowe badania badz zmienic ginkologa? A i dodam ze moja mama tez ma tylozgiecie macicy chyba wiec mozliwe ze i ja to po niej odziedziczylam...
Stary 2012-12-13, 14:50   #21
201608260900
Konto usunięte

A jak Twoja pochwa reaguje na inne wkładane obiekty, np. palec, małe dildo czy nawet wziernik podczas badania? Również boli?
201608260900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 15:21   #22
efface
Przyczajenie

Cytat:
A w jakich pozycjach nie odczuwasz bolu? Bo ja np mialam robione USG pochwy i ginekolog powiedzial ze jest wszystko ok. Powinnam moze isc na jakies dodatkowe badania badz zmienic ginkologa? A i dodam ze moja mama tez ma tylozgiecie macicy chyba wiec mozliwe ze i ja to po niej odziedziczylam...
A więc najlepsza pozycja dla mnie to pozycja misjonarska, najwieksze uczucie dyskomfortu odczuwam w pozycjach tylnich(najbardziej "na pieska"). Mi ginekolog powiedziala na pierwszej wizycie u niej ze mam ta dolegliwosc. Moze zmien ginekolog albo postaraj sie o dodatkowe badania, lecz mowiłaś wczesniej o pieczeniu to mysle ze to objawy skórne wiec sprawdz sie pod tym kątem rownież.
Stary 2012-12-13, 15:32   #23
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tomus666 Pokaż wiadomość
A jak Twoja pochwa reaguje na inne wkładane obiekty, np. palec, małe dildo czy nawet wziernik podczas badania? Również boli?
Nie sprawia mi to przyjemnosci, i odczuwam bol. Gdy powiedzialam ginekologowi podczas badania ze mnie boli to stwierdzil ze moja pochwa w srodku jest poirytywana przez ocieranie penisa o scianki przy braku sluzu. Temu przepisal mi zel na bazie wody gdyz po Durexie mnie pieklo.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
A więc najlepsza pozycja dla mnie to pozycja misjonarska, najwieksze uczucie dyskomfortu odczuwam w pozycjach tylnich(najbardziej "na pieska"). Mi ginekolog powiedziala na pierwszej wizycie u niej ze mam ta dolegliwosc. Moze zmien ginekolog albo postaraj sie o dodatkowe badania, lecz mowiłaś wczesniej o pieczeniu to mysle ze to objawy skórne wiec sprawdz sie pod tym kątem rownież.
My wlasnie probowalismy w pozycji misjonarskiej z poduszkami pod biodrami . I tylko w tej pozycji udalo mu sie we mnie wejsc, w innych sie nie da. A jak juz wejdzie to mnie boli i chce by przerwal. Zastanawialam sie czy mnie nie piecze z powodu tej flory bakteryjnej, lecz ginekolog nic takiego nie powiedzial. Przepisal mi jedynie plyn do okolic intymnych na podraznienia i irytacje.
Stary 2012-12-13, 15:41   #24
Nussbeisser
BAN stały

Te Durexy i Unimile to lepiej nie używaj gdyż zawierają za dużo barwników przy Twoim stanie jeszcze możesz dostać infekcji. A czasem nie masz pochwicy ? Nie spinasz się ? Jak włoży nawilżony palec co czujesz ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pochwica

Pytanie intymne : Nie boisz się czasem ciąży i dlatego się trochę spinasz ?
Zacznij stosować FEMINUM.

Edytowane przez Nussbeisser
Czas edycji: 2012-12-13 o 15:50 Powód: Korekta zdań oraz usunięcie automatu "Dopisano"
Nussbeisser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 16:16   #25
efface
Przyczajenie

A czy Twoj partner wyczuł jakas nieprzyjemna won czy przy oddawaniu moczu odczuwasz pieczenie ?
Stary 2012-12-13, 16:19   #26
Nussbeisser
BAN stały

Słusznie. To może być tez zapalenie cewki moczowej. Najlepiej idz do innego gina jeszcze.
Nussbeisser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 16:23   #27
efface
Przyczajenie

Tak moze to byc problem z drogami moczowymi lub jakims uczuleniem.. Jest wiele powodów ale przed tym chcialam zapytac jak wyglada wasza gra wstepna, czy wogole wystepuje i o to jak czujesz sie w swoim zwiazku, wybacz to "przesluchanie" ale i tak jestesmy anonimowe a to moze miec bardzo kluczowe znaczenie.
Stary 2012-12-14, 13:48   #28
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nussbeisser Pokaż wiadomość
Te Durexy i Unimile to lepiej nie używaj gdyż zawierają za dużo barwników przy Twoim stanie jeszcze możesz dostać infekcji. A czasem nie masz pochwicy ? Nie spinasz się ? Jak włoży nawilżony palec co czujesz ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pochwica

Pytanie intymne : Nie boisz się czasem ciąży i dlatego się trochę spinasz ?
Zacznij stosować FEMINUM.
Spinac sie chyba sie nie spinam, nie mysle o tym wtedy. Po prostu boje sie ze ktos nas moze przylapac i potem moze to przeciwko mnie obrocic 'nabijac sie'. Co do ciazy to sie nie boje gdyz od miesiaca biore tabletki antykoncepcyjne i zawsze jak chcemy uprawiac seks to robimy to z prezerwatywa. Moj ginekolog przepisal mi zel nawilzajacy ktory nie powoduje pieczenia. Lecz i z zelem jest tak samo...

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
A czy Twoj partner wyczuł jakas nieprzyjemna won czy przy oddawaniu moczu odczuwasz pieczenie ?
Nie, on nic nie wyczul i nie odczuwam pieczenia. Naprawde nie wiem co mi moze dolegac ;/ Wkurza mnie to gdyz bylam u 2 ginekologow i nic...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Tak moze to byc problem z drogami moczowymi lub jakims uczuleniem.. Jest wiele powodów ale przed tym chcialam zapytac jak wyglada wasza gra wstepna, czy wogole wystepuje i o to jak czujesz sie w swoim zwiazku, wybacz to "przesluchanie" ale i tak jestesmy anonimowe a to moze miec bardzo kluczowe znaczenie.
Co do uczulenia to nie wiem gdyz nigdy nie mialam robionych testow na alergie...Lecz nawet bez prezerwatywy mnie piecze. Zawsze wystepuje gra wstepna, ogolnie calujemy sie, dotykamy, itd i gdy juz moj partner czuje ze jestem bardzo mokra i luzna to probujemy. Lecz ja przyjemnosci nie odczuwam, a on tak. Dodam ze ma w miare grubego czlonka wiec moze i to byc problem? Lecz to nie powinienen stanowic problem gdyz pochwa sie rozciaga. Nawet jak mi palca wlozy to nic nie odczuwam, mowia ze nie kazda kobiete podnieca zabawa w pochwie lecz bardziej podnieca je zabawa lechtaczka. I ja tak mam...

Edytowane przez martyska001
Czas edycji: 2012-12-14 o 13:41
Stary 2012-12-14, 15:16   #29
efface
Przyczajenie

Spróbujcie moze wtedy kiedy jestescie sami, kiedy wiesz ze napewno nikt nie przyjdzie moze zrobcie sobie jakis mily wieczorek kolacja, jakies wino napewno bedziesz odczuwala mniej stresu. Co do grubosci czlonka.. Mysle ze to nie powinno sprawiac sproblemu chyba ze jestes strasznie szczupla i jestes waska w biodrach ale jak mowie raczej to nie jest ten problem. Przede wszystkim mniej stresu ! Probowaliscie moze ostatnio ? Dalej jest tak samo ?
Stary 2012-12-14, 17:15   #30
martyska001
Raczkowanie

Cytat:
Spróbujcie moze wtedy kiedy jestescie sami, kiedy wiesz ze napewno nikt nie przyjdzie moze zrobcie sobie jakis mily wieczorek kolacja, jakies wino napewno bedziesz odczuwala mniej stresu. Co do grubosci czlonka.. Mysle ze to nie powinno sprawiac sproblemu chyba ze jestes strasznie szczupla i jestes waska w biodrach ale jak mowie raczej to nie jest ten problem. Przede wszystkim mniej stresu ! Probowaliscie moze ostatnio ? Dalej jest tak samo ?
Juz probowalismy z kolacja, swieczki w pokoju, mila atmosfera, muzyka, itd i nie bylo opcji by ktos nas przylapal bo mielismy wolne mieszkanie. I bez skutku ;( Ja sie balam bolu i tyle. Po prostu boje sie bolu, juz przed faktem czuje ze bedzie bolalo i sie na tym skupiam niestety ;(
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości