|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem z seksem
Witam. Mam 18 lat i mamy z chlopakiem problem przy wspolzyciu. Jeszcze nigdy nie wspolzylam z przyjemnocia tylko z bolem na czym konczylo sie to po minucie... Mialam tylko jednego partnera seksualnego z ktorym aktualnie jestem. Problem raczej lezy we mnie ale nie wiem co mi dolega. A wiec, bylam pare razy u ginekologa i okazalo sie ze mialam infekcje (wyleczylam sie juz z niej). Potem okazalo sie ze mam problem z flora bakteryjna pochwy (do tej pory) i ginekolog stwierdzil ze nic z tym nie trzeba robic, ze to mi samo minie. Mialam badane wejscie pochwy czy jest jakis problem i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku. Gdy moj chlopak ma juz we mnie wejsc to strasznie mnie boli sciegno przy wejsciu do pochwy (nie wiem co to dokladnie jest). Przez to nie dopuszczam chlopaka do siebie bo odczuwam straszny bol. Ginekolog nic nie stwierdzil, sadzi ze jestem za sucha i ze penis irytuje moja pochwe przez co odczuwam bol. Przepisal mi zel na bazie wody i rowniez sprobowalismy i efekt byl taki sam, bol i musielismy przerwac. Co do wilgotnosci pochwy to jestem strasznie mokra i nie trzeba uzywac zelow wedlug mnie. Nie wiem co mi dolega a bardzo chcielibysmy by nasze zycie seksualne nabralo rutyny, lecz z mojej winy jest to nie mozliwe... Dodam ze pare miesiecy temu mialam robione badania krwi i wykazalo ze mam jakis problem z hormonami. Lecz mysle ze to nie mialoby wplywu na moj problem. Te sciegno o ktorym pisalam wyglada tak jakby przeszkadzalo w wejsciu do pochwy (ze trzeba je przeciac). Boli mnie szczegolnie gdy moj partner nie trafi w pochwe. Pare razy nam sie udalo lecz ja odczuwalam sam bol, jakby mnie cos rozrywalo (juz nie posiadam blony dziewiczej i nie mam pochwicy). Przez ten bol nawet juz nie mam ochoty na seks i odpycham chlopaka od siebie... ;( Prosze o jakas pomoc bo juz na prawde nie wiem co mam robic ;( Moze to lezy w psychice? Czy ktos tez tak mial? Prosze o powazne odpowiedzi...
Edytowane przez martyska001 Czas edycji: 2012-12-10 o 22:55 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z seksem
Cytat:
A może masz jeszcze jakieś pozostałości po błonie dziewiczej? I dlatego Cię bolą okolice wejścia lub jak dobrze nie trafi o_O Z własnego doświadczenia wiem, że błony czasem nie da się stracić tak za pierwszym razem W sumie nawet "stracić" to złe określenie, ale bardziej to przebić jej tak by już nie bolało.A i właśnie ten ból by idealne do tego odpowiadał. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może gabaryty ci przeszkadzają,lub brak podniecenia przy ruchach frakcyjnych.spróbuj penetracji w różnych pozycjach np od tyłu jednocześnie masując łechtaczkę |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Z i bez prezerwatywy jest tak samo. Probowalismy od tylu, na jezdzca i w pozycji klasycznej podkladajac poduszki pod biodra i nic nie pomaga ;( Jedyna pozycja w ktorej czlonek mi wchodzi do pochwy to klasyczna... Od tylu i na jezdzca strasznie boli i nie pozwalam mu wtedy wejsc tylko go odpycham. Tez sie zastanawialam czy moge miec alergie na latex ale nie mam skoro i bez prezerwatywy jest tak samo ;(
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A seksuolog? Ginekolog nic Ci nie powiedział na Twoje dolegliwości? To jednak trochę dziwne, że 2 lata masz problem z uprawianiem seksu, skoro cały czas boli.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie szukam dobrego seksuologa, moze akurat on pomoze. Ginekolog tylko stwierdzil ze musze byc za sucha i przepisal mi zel na poslizg. Ale i z tym jest tak samo... Dodam ze mieszkam za granica, wiec szukanie troche potrwa.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam właściwie identycznie. Tyle że u mnie trwa to od 5 lat i problemem na pewno nie jest partner - bo w ciagu tego czasu mialam ich kilku. Sprawy natury ginekologicznej też zostały wszystkie wykluczone. Ostatnio zaczelam leczenie u seksuologa i zobaczymy jak to bedzie dalej... Tobie radziłabym to samo. Nie ma sensu czekać, bo sie jeszcze do seksu całkowicie zniechęcisz.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
A może za mało nawilżona jesteś? idz do apteki albo sex schopu i kup żel nawilżający i spróbuj tym.. jeśli nie to może zmień ginekologa.. jak ja mialam problemy z florą bakteryjną to też miałam i bóle i upławy.. miałam specjalne globulki plus maść ktore mi odbudowały florę..
nie wiem co ci jeszcze doradzić..
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- jak dla mnie to tylko : Pochwica – dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożność odbycia stosunku płciowego[1], gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca |
|
|
|
|
|
#11 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
A może musi Cię, że tak powiem rozciągnąć?
Ja też nie mam tak, że zaczynamy się kochać i on wchodzi bez problemów, gdyby chciał wejść bez problemów to pewnie też by mnie bolało. On wie ja ma to robić by mnie nie bolało i zaczyna bardzo delikatnie, powoli, coraz głębiej i wtedy ja przyzwyczajam się tam na dole i potem jest już OK. Gdyby chciał wejść od tak no to chyba bym z bólu umarła. Może jesteś właśnie ciasna na tyle, że musisz się jakby rozciągnąć tam przed. Np. pieszczoty palcami, a potem bardzo delikatnie niech wchodzi. Próbowaliście? Bo np. jak pieści Cię dłonią to też czujesz jakby jego palec był jak papier ścierny? |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
miałam na początku podobnie. Z perspektywy kilku lat myślę, że wynikało to bardziej ze stresu w mojej głowie, niż czegokolwiek innego. Bałam się i ciąży (mimo zabezpieczenia) i tego, że ktoś może wrócić do domu itp. Czy masz komfort psychiczny i jesteś pewna, że masz w ogóle ochotę na sex?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuj porady seksuologa.
z metod "domowych na szybko" - możesz spróbować kupić prezerwatywy durex performa. w czubku takiej prezerwatywy jest grudka maści znieczulającej - ma to znieczulić nieco członek, żeby facet tak od razu nie dochodził. spróbujcie lewą (czyli wewnętrzną) stroną prezerwatywy wymasować okolice, które Cię bolą. To pozwoli ustalić, czy masz pozostałości po błonie, jakieś ścięgno, czy jest to ból o podłożu psychicznym
|
|
|
|
|
#15 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
nie pamiętam ale chyba vagisan czy jakoś tak się nazywalo. ale ja mieszkam w niemczech niewiem czy w PL są te same.. ale mi mówił też właśnie że jogurtem naturalnym mam się dodatkowo nacierać na noc. Podobno można kupić te bakterie specjalne w aptece w tubkach ale drogie są..
O sorry co do żelu nie doczyta łam najwyraźniej..
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
to metoda na "pierwsze razy". Nie wydaje mi się, żeby piekło. Ja stosowałam przy pierwszym podejściu do seksu analnego.
btw, nigdy bym się chyba jogurtem nie nacierała w okolicach intymnych.... Chyba żeby lekarz mnie przekonał, ale długo by mu to zajęło
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie dziwne wydalo sie to ze mi ginekolog powiedzial ze mi te problemy z flora bakteryjna same znikna...---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Hej powiem z mojego doswiadczenia z tym ze tez kiedys odczuwalam bol lecz to nie bylo na zasadzie pieczenia jak to napisalas a wlasnie bol "rozrywajacy" po odwiedzeniu ginekologa stwierdzil ze mam tyłozgięcie macicy i niestety ale pewnych póz wprowadzic w moje zycie erotyczne nie moge. Dowiedziałam sie ze to mija dopiero po urodzeniu dziecka.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
A jak Twoja pochwa reaguje na inne wkładane obiekty, np. palec, małe dildo czy nawet wziernik podczas badania? Również boli?
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Te Durexy i Unimile to lepiej nie używaj gdyż zawierają za dużo barwników przy Twoim stanie jeszcze możesz dostać infekcji. A czasem nie masz pochwicy ? Nie spinasz się ? Jak włoży nawilżony palec co czujesz ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pochwica Pytanie intymne : Nie boisz się czasem ciąży i dlatego się trochę spinasz ? Zacznij stosować FEMINUM. Edytowane przez Nussbeisser Czas edycji: 2012-12-13 o 15:50 Powód: Korekta zdań oraz usunięcie automatu "Dopisano" |
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
A czy Twoj partner wyczuł jakas nieprzyjemna won czy przy oddawaniu moczu odczuwasz pieczenie ?
|
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
Słusznie. To może być tez zapalenie cewki moczowej. Najlepiej idz do innego gina jeszcze.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Tak moze to byc problem z drogami moczowymi lub jakims uczuleniem.. Jest wiele powodów ale przed tym chcialam zapytac jak wyglada wasza gra wstepna, czy wogole wystepuje i o to jak czujesz sie w swoim zwiazku, wybacz to "przesluchanie" ale i tak jestesmy anonimowe a to moze miec bardzo kluczowe znaczenie.
|
|
|
|
|
#28 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez martyska001 Czas edycji: 2012-12-14 o 13:41 |
|||
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Spróbujcie moze wtedy kiedy jestescie sami, kiedy wiesz ze napewno nikt nie przyjdzie
moze zrobcie sobie jakis mily wieczorek kolacja, jakies wino napewno bedziesz odczuwala mniej stresu. Co do grubosci czlonka.. Mysle ze to nie powinno sprawiac sproblemu chyba ze jestes strasznie szczupla i jestes waska w biodrach ale jak mowie raczej to nie jest ten problem. Przede wszystkim mniej stresu ! Probowaliscie moze ostatnio ? Dalej jest tak samo ?
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

W sumie nawet "stracić" to złe określenie, ale bardziej to przebić jej tak by już nie bolało.

Dla mnie dziwne wydalo sie to ze mi ginekolog powiedzial ze mi te problemy z flora bakteryjna same znikna...