Dziwny związek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 20:27   #1
Darusia06
Przyczajenie

Dziwny związek

Witam. Jestem z chłopakiem od 4 lat.Na początku wszystko było dobrze,on okazywał uczucia,teraz nic,tylko jak jemu się zachce seksu lub wtedy kiedy on ma ochotę się przytulić.poza tym nie całowaliśmy się chyba od roku, nie licząc tego że ja zaczynałam przy seksie.najgorsze jest to,że nie wiem czy go kocham i chcę z nim być...i jeszcze jego była dziewczyna z którą się widuje "przypadkiem przy kolegach".ona spała już chyba z każdym z naszego miasta i boję się,że z moim zrobi to samo.wiem, że ona chce mi zrobić na złość i spróbuje wszystkiego żeby mi go odbić.na dodatek on nie chce ze mną o niczym gadać,chyba nie potrafi normalnie rozmawiać.co robić?
Darusia06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 23:00   #2
MalaWredna
Zadomowienie

Dot.: Dziwny związek

Cytat:
Napisane przez Darusia06 Pokaż wiadomość
Witam. Jestem z chłopakiem od 4 lat.Na początku wszystko było dobrze,on okazywał uczucia,teraz nic,tylko jak jemu się zachce seksu lub wtedy kiedy on ma ochotę się przytulić.poza tym nie całowaliśmy się chyba od roku, nie licząc tego że ja zaczynałam przy seksie.najgorsze jest to,że nie wiem czy go kocham i chcę z nim być...i jeszcze jego była dziewczyna z którą się widuje "przypadkiem przy kolegach".ona spała już chyba z każdym z naszego miasta i boję się,że z moim zrobi to samo.wiem, że ona chce mi zrobić na złość i spróbuje wszystkiego żeby mi go odbić.na dodatek on nie chce ze mną o niczym gadać,chyba nie potrafi normalnie rozmawiać.co robić?
Zerwać? Ja uważam że w związku gdzie jest uczucie i miłość nawet nie powinno się myśleć CZY SIĘ KOCHA partnera na pewno, i czy się z nim jest, a może nie..
Zerwałabym. Ale to moja opinia.

Wkradła się rutyna i takie przyzwyczajenie.

Dostać bana za brutalną prawdę, to jak dostać w pysk za dobry uczynek dla lepszej reszty ludzkości
MalaWredna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 09:18   #3
skazana_na_bluesa
.

po co w ogóle z nm jesteś?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 09:32   #4
Goonita
Raczkowanie

Nie jesteś szczęśliwa w tym związku, nie ma między wami uczucia - bo jak można mówić o uczuciach skoro takie podstawowe czułości jak całowanie czy przytulanie zdarza się między wami kosmicznie rzadko - więc co Cię przy nim trzyma? I jeszcze jeden aspekt - rozmowa. To równie bardzo ważne jak okazywanie uczuć. Jeśli nie potraficie normalnie ze sobą rozmawiać to nie będziecie potrafili normalnie funkcjonować jako para, zresztą już normalnie nie funkcjonujecie.
Moja rada (ale to tylko moje zdanie): spróbuj ostatecznie z nim porozmawiać, jeśli się nie uda, zakończ ten "związek". Z czasem się pozbierasz po zerwaniu i znajdziesz prawdziwe szczęście u boku mężczyzny, z którym stworzysz prawdziwy normalny związek.

10.11.2015 Odszedł ukochany Aniołek
21.04.2016 Straciliśmy drugiego Aniołka
28.04.2017 Planowany termin porodu
Goonita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 09:34   #5
leniwca
Zakorzenienie

Skoro go nie kochasz i nie chcesz z im być, to co się przejmujesz, że jego eks może chcieć mu wskoczyć do łóżka?

Normalnie jak pies ogrodnika, sama nie bardzo chcesz tego chłopa, a innym nie dasz skorzystać

A tak bardziej serio- skoro od roku się nie całujecie, co trudno mi sobie wyobrazić, to chyba wszystko się już wypaliło, nie wyobrażam sobie być w takim związku, a tym bardziej na nowo budować czegoś, co już dawno się wypaliło. Chyba trochę za późno się obudziłaś, że coś jest nie tak.

Kilka miesięcy wcześniej, jak zaczynała się wkradać jakaś rutyna do związku- wtedy trzeba było zacząć działać. Rozmawiać, ustalić jakieś zmiany, pomyśleć, co można wprowadzić nowego do związku.
A teraz? Nawet nie wiem czy warto. Macie swoje życia, łączy was tylko seks. I to bez żadnych czułości.
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2013-05-12 o 09:38
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 09:35   #6
201605161006
Konto usunięte

Powinnas z nim zerwać.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 17:14   #7
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Darusia06 Pokaż wiadomość
Opisałaś faceta, który jest nieczuły, nie rozumie twoich uczuć i potrzeb, nie potrzebuje bliskości,nie potrafi rozmawiać nie ufasz mu, nie masz o czym z nim rozmawiać. Co robić? To chyba jasne. Czemu jeszcze tego nie zrobiłaś - oto jest pytanie.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 18:08   #8
Darusia06
Przyczajenie

Tylko szkoda mi tych wszystkich lat spędzonych razem. Mimo tych jego "wad" i tego jak się zachowuje w związku trudno jest mi z nim zerwać. Poza tym to na pewno nie jest tylko i wyłącznie jego wina,ja też zawiniłam(na wiele sposobów). Macie rację pisząc,że powinnam działać wcześniej,tylko,że ja myślę o tym już od kilku miesięcy i nie wiem co robić. To nie jest tak,że on ma same wady, nie potrafi się przytulić itp, dużo mi w życiu pomógł i że tak napiszę jego bilans wynosi zero(bo są plusy i minusy tego związku). Najgorsze jest to,że on planuje spędzić ze mną życie,tylko nie wiem jak sobie je wyobraża,skoro nie ma między nami chemii... Przywiązanie? Już wcześniej o tym myślałam,to jest chyba tak,że trudno jest zrezygnować z czegoś co mamy na co dzień(różne przywileje typu:ja nie mam samochodu to on mnie gdzieś tam zawiezie,jestem chora,to położy się przy mnie i skoczy po leki do apteki,nie pije w ogóle alkoholu,imprezy? a gdzie tam-tego sobie zazdroszczę,choć w głębi duszy zastanawiam się dlaczego on jest takim dziwakiem). Takie normalne sprawy mnie przy nim trzymają. A co do psa ogrodnika to masz rację trochę taka jestem, nie zaprzeczam,lecz chyba jednak coś w tym musi być,że mi na nim zależy,skoro jestem o niego zazdrosna... sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Darusia06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości