|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zagadać do niego pierwsza??
Pewnie już było tutaj trochę takich historii. Podoba mi się bardzo pewien chłopak, starszy, studiuje na tej samej uczelni co ja. Przymierzam się już taaak długo, żeby do niego napisać PIERWSZA. Ale cały czas blokuje mnie: 'a co on sobie pomyśli', 'wyjdę na desperata', 'kolejny mnie oleje'. Brakuje mi pewności, że KTOŚ TAKI mógłby się mną zainteresować. Boję się też rozczarowania... Jedna koleżanka mówi: PISZ, druga Daj sobie spokój, to chłopak powinien starać się o dziewczynę. Nie jestem brzydka, ale dotychczasowe doświadczenia z chłopakami mnie hamują... A jeśli, to co mam napisać "Cześć podobasz mi się"? bez sensu...
Poza tym wydaje mi się, że on wie, że go obserwuję. Szkoda, że nie mogę wejść w jego głowę i wiedzieć czy wychodzę na wariata czy może jednak nie... A Wy co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Hrodebert
|
Dot.: Zagadać do niego pierwsza??
Cytat:
Edytowane przez ARAKSJEL Czas edycji: 2012-10-02 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MUSEarka
|
Oj napisz, od napisania wiadomości nikt jeszcze nie umarł
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Pisz. On może nawet nie wiedzieć że istniejesz wiec jak ma się starać
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Życie jest tylko jedno, pisz, jak się nie uda to trudno, życie leci dalej, ale będziesz żałować jeśli nie zagadasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A nie lepiej zamiast pisać po prostu do niego zagadać na uczelni, skoro studiujecie na tej samej? Mi się wydaje, że tak będzie naturalniej, choć ja jeszcze nie z pokolenia fb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
pisałam tutaj o trochę podobnym problemie- podobnym, bo też uważałam, że to facet powinien zrobić pierwszy rok, trochę różnym , bo my się wymieniliśmy numerami telefonu. Ale dziś doszłam do wniosku, że nie ma co przez całe życie być bierną ofiarą, jak się nie uda, jakoś to "upokorzenie" zniosę. Jak już się tak na 100% zdecyduję to dam Ci znać, czy było warto (choć wiadomo każdy przypadek jest inny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
sissy that walk
|
Skoro studiujecie na tej samej uczelni, to co za problem znaleźć temat, żeby zagadać lub napisać? Zaczynacie nowy rok - spytaj go o jakiegoś wykładowcę, którego nie znasz, o zajęcia które dopiero zaczynasz, a on jako starszy student już je miał. Będziesz miała jasność, czy chce pociągnąć znajomość, czy nie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Pewnie, ze zagadać! Ja raz zagadałam pierwsza, nic z tego nie wyszło, ale żyję, mam się dobrze, nie żałuję, a przede wszystkim nie myślę "a mogłam zagadać", "a co by bylo gdybym pierwsza to zrobiła...". Itd. zrobiłam to i dzięki temu mogłam iść dalej.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja też myślę, że lepiej zagadać do niego na uczelni niż pisać smsy. Tylko nie wyskakuj od razu z deklaracjami, że on Ci się podoba ;-) po prostu zagadaj o coś związanego z uczelnią. Jemu się może nie chcieć smsować z osoba którą ledwo zna, a rozmowa się jakoś fajnie rozwinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Oj nie nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ReklaMO(D)żerca.
|
ej, a nie lepiej podejść i zagadać o cokolwiek ?
bo na mój "chłopski rozum" to lepiej by było kogoś poznać najpierw "na żywo" a później już piszcie, ile chcecie. /doczytałam - na żywo nie masz tyle śmiałości, ile na fejsie. to jak - będziecie pisać o.. usr*nej śmierci, bo na żywo z nim nie pogadasz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
niee..jakby wykazał zainteresowanie to luz, mogę rozmawiać później
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jeśli się nie znacie, i to On Tobie się podoba, a o Tobie prawdopodobnie w ogole nie wie.... to moim zdaniem warto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Łatwo mówić, to nie tak prosto podejść do obcego chłopaka... on często jest z kolegami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
I jak, udało Ci się zagadać? Wiem, że łatwo mówić, ja też bywam trochę nieśmiała ;-) Jak jesteś bardzo nieśmiała, na początek spróbuj się z nim po prostu przywitać, jak mijacie się na korytarzu zawsze powiedz mu Cześć X (koniecznie po imieniu) , nawiąż kontakt wzrokowy i postaraj się uśmiechnąć do niego. Nie musisz zaraz powiedzieć czegoś superbłyskotliwego ani nigdzie go zapraszać ;-) Chodzi o to, żeby Cię po prostu zauważył. Zerkaj na niego z zainteresowaniem, jeśli akurat stoi gdzieś niedaleko, w takich sytuacjach mężczyźni często sami podejdą i zagadają. Albo spróbuj zapisać się na te same zajęcia AZS lub lektorat, na który on chodzi, wtedy zaczniecie się regularnie widywać i będziecie mieć naturalny temat do rozmowy. A przez internet można bardzo długo pisać, w międzyczasie zaczynasz idealizować faceta, wyobrażać sobie nie wiadomo co, a potem w realu nic z tego nie wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nie widziałam go od poniedziałku. Wiesz jak to jest na uczelni, ciężko rok wyżej czasami spotkać. Wydaje mi się, że on wie, że się patrzę na niego z zainteresowaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
zagadac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() A ja mam do was pytanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.