Pomocy! Skurcze porodowe!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 11:28   #1
mloda_x
Raczkowanie

Pomocy! Skurcze porodowe!!!!

hej, jestem 2 dni po terminie. nie odszedł mi czop śluzowy, ale od wczoraj od godziny 17 mam skurcze. nieregularne, najpierw miałam tak do 18 potem wzięłam cieplą kąpiel i mi przeszło. zaczęło się znowu o 19:34 i trwało do 20:27 i to było tak co 9, 10, 12min i nagle przeszło i zaczęło się w nocy pierwszy był o 3:21 potem o 3:31 i o 3:51 i potem cisza, usnełam )) Do tej pory też się zbytnio nic nie dzieje, lekkie kucie w krzyżu ale w ogole nieregularne i przechodzi przy zmianie pozycji. jak myślicie? To skurcze przepowiadajace, czy już porodowe?
mloda_x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 11:41   #2
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Pomocy! Skurcze porodowe!!!!

Cytat:
Napisane przez mloda_x Pokaż wiadomość
hej, jestem 2 dni po terminie. nie odszedł mi czop śluzowy, ale od wczoraj od godziny 17 mam skurcze. nieregularne, najpierw miałam tak do 18 potem wzięłam cieplą kąpiel i mi przeszło. zaczęło się znowu o 19:34 i trwało do 20:27 i to było tak co 9, 10, 12min i nagle przeszło i zaczęło się w nocy pierwszy był o 3:21 potem o 3:31 i o 3:51 i potem cisza, usnełam )) Do tej pory też się zbytnio nic nie dzieje, lekkie kucie w krzyżu ale w ogole nieregularne i przechodzi przy zmianie pozycji. jak myślicie? To skurcze przepowiadajace, czy już porodowe?
myślę, że się rozpoczęło.
także możesz się relaksować i jak skurczę będą częściej niż co 5 minut to ostatni dzwonek aby jechać do szpitala.

powodzenia!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 11:50   #3
gosia261282
Gang Iren

U mnie długo skurcze były nieregularne i jak dzwoniłam do szpitala to powiedzieli,że to jeszcze nie poród,ale że bardzo bolało to powiedzieli,żebym przyjechała a było to już rozwarcie na 5 cm.
Stary 2013-05-17, 11:56   #4
_bagheera_
Wtajemniczenie

powodzenia!!!!!!!!!!!!!
trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 12:02   #5
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ja takie skurcze miewalam przez ostatnioe 2 tyg ciazy
do szpitala pojechalismy dopiero wtedy, kiedy nie daly mi spac, ani sie zrelaksowac
aha, i w drugiej ciazy nie doczekalam sie zadnych regularnych skurczy... az polozna nie chciala wierzyc, ze rodze

juz niedlugo, powodzenia
Stary 2013-05-17, 13:07   #6
oryginalna11
Raczkowanie

Kochana tych skurczy nie przegapisz uwierz mi Nie zawsze czop lub wody odchodza od razu. Mi czop odszedl w piatek i po trochu codziennie az do nastepnego czwartku. A wody dopiero przy rozwarciu na 6cm. Polozna powiedziala ze im pozniej tym lepiej bo mniejsze tarcie. Ja sama sie niedawno zastanawialam czy rozpoznam skurcze. Dwa tyg temu dostalam od razu co 5 minut i to z zegarkiem w reku. Nawet kapiel nie pomogla. Potem co 3 min i 1 minute ale to juz w szpitalu. Rozwarcie poszlo w tempie ekspresowym po kilku godzinach bylo juz 7 cm i dalej juz polecialo. Zatem powodzenia.
Stary 2013-05-17, 13:08   #7
mloda_x
Raczkowanie

to czekanie jest najgorsze
a jak u was było z czopem śluzowym?
mloda_x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 13:33   #8
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
w pierwszej ciazy zaczal mi odchodzic dzien przed porodem, w drugiej kilka godzin przed
Stary 2013-05-17, 13:47   #9
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A ja na dwie ciąże nie wiem jak czop wygląda,bo go nie widziałam
Stary 2013-05-17, 14:06   #10
matallewar
Zakorzenienie

Ja nie miałam bolesnych przepowiadających, od razu bolesne, o 2 w nocy mnie obudziły, co 8, 7, 6, 5 minut i wtedy wzięłam kąpiel, a że nie przeszło, to pojechaliśmy i koło 5 byliśmy na IP.
Czop mi odszedł koło 15 po mega dawce oksytocyny, a wody dopiero koło 17-18 - zresztą w czasie podawania ZZO
Urodziłam 21:15.

Także jak widzisz, wody i czop to mogą już przy sporym rozwarciu odejść (u mnie 3 cm czop i 4 cm wody). Obserwuj te skurcze, jak zaczną być regularnie co 5 minut albo staną się bardzo bolesne, to jedź na IP

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 17:37   #11
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
odszedł dopiero w szpitalu podczas porodu

a te skurcze to chyba przepowiadające

ja też urodziłam po terminie, ale od razu rozkreciło sie na dobre najpierw skurcze były nieregularne, po cieplym prysznicu nabrały regularności, pojechalismy do szpitala gdy były co 6 min, rozwarcie na 3cm, a po 3 h już pełne

powodzenia

a wody odeszły mi dopiero po kroplówce podczas parcia

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 21:23   #12
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oryginalna11 Pokaż wiadomość
Kochana tych skurczy nie przegapisz uwierz mi Nie zawsze czop lub wody odchodza od razu. Mi czop odszedl w piatek i po trochu codziennie az do nastepnego czwartku. A wody dopiero przy rozwarciu na 6cm. Polozna powiedziala ze im pozniej tym lepiej bo mniejsze tarcie. Ja sama sie niedawno zastanawialam czy rozpoznam skurcze. Dwa tyg temu dostalam od razu co 5 minut i to z zegarkiem w reku. Nawet kapiel nie pomogla. Potem co 3 min i 1 minute ale to juz w szpitalu. Rozwarcie poszlo w tempie ekspresowym po kilku godzinach bylo juz 7 cm i dalej juz polecialo. Zatem powodzenia.
Mi tez tak mowili, a ja przegapilam, trafilam na porodowke przypadkiem, mialam juz 3cm i akcje w pelni do 6 cm dalej nie mialam skurczy typowo porodowych, polozna kazala mi mierzyc odleglosc miedzy skurczami, ale nie umialam jej powiedziec, musiala cos wpisac w karte, wiec sobie strzelilam godzine o ktorej byly co 5 min Nie wiem ile czasu bym sobie tak chodzila, nudzilam sie i bylam glodna... na szczescie pecherz przebili i wtedy dopiero poczulam co to skurcze, jakby pekl mi w domu, to bym nie zadzwonila nawet po tzta, bo tak szybko szlo, zero odpoczynku

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 11:09   #13
rybka13
Zakorzenienie

Mi czop odszedl 9 dni po terminie, nastepnego dnia po masazu szyjki. Odchodzil kilka razy w ciagu dnia, bylo tego duzo, byl galaretowaty i podbarwiony krwia, co zwykle swiadczy o zblizajacym sie porodzie. I w nocy pojechalam juz na porodowke bez tego masazu to chyba nigdy bym nie urodzila
Mysle ze skurcze po terminie to moga juz byc te porodowe
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 17:49   #14
oryginalna11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Mi tez tak mowili, a ja przegapilam, trafilam na porodowke przypadkiem, mialam juz 3cm i akcje w pelni do 6 cm dalej nie mialam skurczy typowo porodowych, polozna kazala mi mierzyc odleglosc miedzy skurczami, ale nie umialam jej powiedziec, musiala cos wpisac w karte, wiec sobie strzelilam godzine o ktorej byly co 5 min Nie wiem ile czasu bym sobie tak chodzila, nudzilam sie i bylam glodna... na szczescie pecherz przebili i wtedy dopiero poczulam co to skurcze, jakby pekl mi w domu, to bym nie zadzwonila nawet po tzta, bo tak szybko szlo, zero odpoczynku
Ale jakbys takie miala od poczatku to na pewno bys ich nie przegapila Ja czytalam ze sie ma co dwadziescia minut czy iles tam na poczatku. Ja mialam od razu co pięć i też nie wiedziałam że to to. Ale na początku są lekkie ale potem nabierają na sile i za cholere sie ich nie przeoczy bo bolą jak jasna cholera
Stary 2013-05-19, 11:44   #15
muffinka90
Zakorzenienie

nie no, tych ostatnich mega skurczy to sie nie da przegapic ale wiesz jak to jest, pierworodka to bedzie dlugo rodzic, bla, bla, naczytalam sie jak te skurcze przepowiadajce odroznic od prawdziwych no i nie spodziewalam sie, ze te przepowiadacze, ktore mialam od 2 tyg, ktore 2 dni przed porodem omawialam z ginem, twierdzacym, ze 2 tyg na spoko pochodze, to sa jednak te skurcze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 12:30   #16
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pomocy! Skurcze porodowe!!!!

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
nie no, tych ostatnich mega skurczy to sie nie da przegapic ale wiesz jak to jest, pierworodka to bedzie dlugo rodzic, bla, bla, naczytalam sie jak te skurcze przepowiadajce odroznic od prawdziwych no i nie spodziewalam sie, ze te przepowiadacze, ktore mialam od 2 tyg, ktore 2 dni przed porodem omawialam z ginem, twierdzacym, ze 2 tyg na spoko pochodze, to sa jednak te skurcze
Ja jestem ciekawa, jak będzie z drugim. Niby wiem, jakie to skurcze, ale trzeba wziąć kapiel, no-spa, jak nie przejdą zorganizować opiekę dla synka i dopiero jechać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 21:02   #17
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pomocy! Skurcze porodowe!!!!

no wlasnie, mnie to troche tez martwi, bo nie mam nikogo w promieniu 500km, i jak te skurcze beda takie jak ostatnio, to chyba mame na miesiac przed sprowadze, zeby spokojnie spac:P

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-05-22, 21:11   #18
karolca
Zakorzenienie

Zazdroszczę wszystkim tym, które jechały do szpitala ze skurczami
Jak jechałam do szpitala dwa tygodnie po terminie nie wiedziałam co mnie czeka. Poród miałam indukowany (ale bez podawania oksytocyny). Nie wiem jak wygląda czop, worek owodniowy położna przebiła mi przy 8 cm rozwarcia.
Wiem na pewno, że jeżeli przy następnym porodzie trafię do szpitala bez odejścia wód, nie dam przebić worka owodniowego Córa urodziłaby się "w czepku" ale nie dali jej takiej szansy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 23:23   #19
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wszystkim tym, które jechały do szpitala ze skurczami
Jak jechałam do szpitala dwa tygodnie po terminie nie wiedziałam co mnie czeka. Poród miałam indukowany (ale bez podawania oksytocyny). Nie wiem jak wygląda czop, worek owodniowy położna przebiła mi przy 8 cm rozwarcia.
Wiem na pewno, że jeżeli przy następnym porodzie trafię do szpitala bez odejścia wód, nie dam przebić worka owodniowego Córa urodziłaby się "w czepku" ale nie dali jej takiej szansy
no i masz rację
przebicie worka grozi komplikacjami (mnie to spotkało) a przebili bez mojej wiedzy i zgody
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości