|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pękające naczynka na nogach
Mam taki problem mam 14 lat a na moich nogach od 2-3 miesięcy na nogach pokazują mi się pojedyncze popękane naczynka na początku były mniej widoczne teraz coraz ich więcej i są widocznie . Smaruje nogi 2 razy dziennie kremem z wyciągu z kasztanowca venescin ale nic nie pomaga
Naprawdę nie wiem co mam robić idzie lato i zaczyna się sezon na krótkie spodenki co ja mam pokazać ,że mam nogi jak starsza kobieta ? Znacie jakiś dobry krem na pękające naczynka na nogach? Czy w moim wieku mogę podać się zabiegowi usuwania naczynek ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pękające naczynka na nogach
Może to być przypadłość genetyczna.
Może to być spowodowane siedzącym trybem życia lub pracą długotrwałą w pozycji stojącej. Oprócz kremów można stosować wyroby przeciwżylakowe (specjalne uciskowe podkolanówki, pończochy i rajstopy). Przydałoby się brać coś doustnie co uszczelnia naczynia krwionośne (np. Rutinacea), siadać często z nogami wyżej ciała i starać się dużo chodzić lub ćwiczyć na stojąco/siedząco ruszając stopami żeby pobudzić krążenie krwi i zapobiegać zastojom)... jednak w tym wieku wydaje mi się że problem może dotyczyć odcienia karnacji - niektórzy mają skórę tak jasną że aż przezroczystą i widać im żyły: obejrzyj swoje ręce i skórę pod oczami. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam taki problem w okresie dorastania. Pamietam ze brałam wapno (takie okulistyczne z dodatkiem innych substancji) na uszczelnienie naczyń gł przy zabiegach okulistycznych. Jest to lek na receptę tak pokrętne tłumaczę bobylo to dawno i nie pamietam nazwy ,było jednak bardzo skuteczne.. Zapytaj lekarza. Od witaminy c ( rutinoscorbin itp)która musiałabys brać w konskich dawkach tylko przebarwien ci się lapki tyle syfu i barwnikow ma to w sobie.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, ja mam ten sam problem, co gorsza pojawiają się kolejne... Jedna rzecz że widać mi przez skórę żyły, a druga to wyraźne pęknięte fioletowe pajączki na jednym i drugim udzie
a kiedyś nogi były moim największym atutem...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
U mnie się pojawiły po systematycznym chodzeniu na fitness... Może od nadmiernego wysiłku. Wcieram wodę z kocanki w całe nogi, niestety minusem jest zapach. Pajaczki jakby mniej widoczne.Ale co robić, żeby zastopować pekanie?
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Mam prośbę do was abyście ocenili moje piersi
http://fotka221.☠☠☠☠☠☠/ A i przy okazji nogi , proszę was i z góry dziękuje http://fotka221.☠☠☠☠☠☠/ W komentarzach oceniać oceniajcie ! |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Nie mam tak bardzo jasnej karnacji raczej trochę ciemną
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Mam to samo żyły u mnie pojawiają się wszędzie na nogach,udach i rękach ah może jak się trochę opale mniej będzie widać . Na pękające naczynka pani doktór powiedziała mi ,że już nic nie pomoże powinnam siebie zakceptować
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się opalisz fakt będzie mniej widać ale po lecie wyjdzie ich wiecej... Naczynka nieznosza słońca .
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz może to być efekt dorastania ale też przypadłość genetyczna czyli tzw "żylaki"
Najlepiej udaj się do jakiegoś dobrego naczyniowca i zapytaj czym może to być spowodowane |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
A możliwe ,że np po 16 roku życia to już nie będzie się pojawiać ?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Mi naczynka zaczęły pojawiać się ok 13 roku życia.
Trafiłam do bardzo mało rozgarnietego naczyniowca który stwierdził ze to anatomiczne, to nie problem i kazał lykac witamine C ,która guzik pomagała. Oczywiście dalej było źle,trafiłam mając lat 17 do chirurga. W zupełnie innej sprawie. Tem przepisał mi wspomniane wapno okulistyczne. Rok pózniej miałam zamykane naczynka, na ramieniu laserowo na nogach przez skleroterapie tj zastrzyk. Obie metody stosuje się raczej u osób dorosłych tzn przynajmniej z powodów kosmetycznych. Moje naczynka na nogach sporadycznie nadal pękają ale niewiele. Raz powtarzalam zamykanie. Nie polecam tego opalac. Czasami można potraktować się rajtkami w sprayu. Sport, unikanie słońca, solarium, sauny, to chyba podstawowe sprawy. Pomaga i jest bardzo tani, napar z kasztanowca.
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2013-05-06 o 08:26 |
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Chyba muszę sparować nogi samo opalaczem bo jest coraz cieplej a one pękają są co prawda nie wielkie ale wydaje mi się ,że to dopiero początek teraz zaczęłam smarować nogi żelem venoruton bo aptekarka poleciła ,że na pękająca naczynka pomaga ale w moim przypadku raczej nie chyba wrócę do venescin żel bo jest tańczy i po nim mniej mi pękała albo mi się wydaje a może tak być ;D Bo mam już jakąś obsesje moich nóg .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.