|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
decoupage w Trójmieście
mam pytanko do wizażystek z moich okolic - jeśli to nie tajemnica, gdzie robią "podręczne" zakupy do decu, bo tak szczerze mówiąc to Ja generalnie w trójmieście nie znalazłam ani jednego specjalistycznego sklepu gdzie mogła bym troszkę "poszaleć"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: decoupage w Trójmieście
Jest sklep w Gdyni na Starowiejskiej - idąc od dworca po lewej stronie blisko skrzyżowania z ulicą która idzie od hali targowej - nie wiem jak się nazywa. To jest pasmanteria ale ma dużo rzeczy do decu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witam,
W Gdańsku jest sklep z wszystkim do decu na ul. Słowackiego 37 odbywaja sie tam tez kursy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
a ja polecam Sklep dla plastyków w Gdańsku na Wyspiańskiego, niedaleko rynku we Wrzeszczu.
Prowadzi go bardzo kompetentny Pan, który zawsze podpowie jak trzeba a wyposażenie sklepu pod wzgędem decu - bajka, kopara mi opadła jak pierwszy raz tam poszłam myśląc, że wyjdę z niczym. Co do sklepu specjalistycznego - wiele rzeczy jest tam niestety droższych, ja np przejechałam się na pędzlu nylonowym do klejenia - za taki sam w plastyku zapłaciłam 2 razy mniej. Opóźniacze i farby też kupuję w plastykach. Lakier i primer we Fluggerze (za grosze porównując do sklepu specjalistycznego). Zaopatrzałam się też niekiedy w Empikach - w Galerii Bałtyckiej albo pod dworcem w Gdańsku Głównym mają dział z decu ale i wyższe ceny niż plastyki. Rzeczy do deku - ramki i lustra kupuję w ikei, doniczki w castoramie, jestem stałym bywalcem sklepów typu "1001 drobiazgów", "wszystko po 2,5", "wszystko po 5" itp, szperam po rodzinie a teraz zamierzam po rynku i giełdzie w pruszczu bo podobno to kopalnia skarbów. Na słowackiego kupuję tylko serwetki na sztuki bo nie znam innego miejsca w okolicy gdzie mogłabym się zaopatrzyć w pojedyńcze egzemplarze. Na kupowanie całych paczek polecam ogrodnika na Żabiance przy SKM, mają niezły wybór i przyzwoite ceny. Edytowane przez Aleksandra Nut Czas edycji: 2009-03-06 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
"Rzeczy do deku - ramki i lustra kupuję w ikei, doniczki w castoramie, jestem stałym bywalcem sklepów typu "1001 drobiazgów", "wszystko po 2,5", "wszystko po 5" itp, szperam po rodzinie a teraz zamierzam po rynku i giełdzie w pruszczu bo podobno to kopalnia skarbów."
Tak masz rację giełda w pruszczu to kopalnia skarbów.Mozna znalezć cos ciekawego za przyzwoite pieniądze.Mam do Ciebie pytanko,mam nadzieje ze nikt na mnie nie pokrzyczy,że to nie tu z tym tematem.A mianowicie czy widziałaś moze w jakims markecie duze doniczki ceramiczne nie szkliwione z oliwkami(nie namalowane a takie wypukłe oliwki)Szukam ich juz tak dlugo,ze powatpiewam ze je znajde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Do niedawna kupowałam w pasmaneterii Jola w Galerii Przymorze. Są tam drewniane przedmioty, farby, itp., niektóre bardzo ładne, ale niestety też bardzo drogie! Będę tam zaglądac po wstążki, koraliki itp., ale od niedawna zamawiam już tylko przez Internet. W Internecie mam papier duży za 3,50 a u Joli za 12 zł!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.