![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
makijaż dla szatynek
a ja mam pytanie, czy dysponujecie zdjeciami brunetek o ciemnej karnacji, ciemnych oczach tak aby był widoczny makijaż? Włosy mam granatowo-czarne z natury. Jaka paleta kolorów byłaby odpowiednia do takiej urody? Znudziły mi sie juz te kolorki których używałam do tej pory . Za porady nie poparte zdjęciem też serdecznie dziękuję!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
ponawiam prosbę
ej no ... na pewno cos macie! Jak nie wy to kto??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: makijaż
Ja dysponuję tylko takimi może Ci cos pomogą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeszcze mam taki, ale do Twojego typu urody pasuje raczej chłodna paleta barw. Popiele, Fiolety,błekity, granatowe odcienie. Neutralne to biel i czerń wiec do każdej tonacji pasuje. Szminki raczej dobieramy do cienia, ubrania, a intensywnośc zależy od budowy ust więc nie wiem jakie Ci doradzić, ale też tonacje zimne oczywiście. Cienie dobieraj do ubioru i do kontrastu oka albo do dodatków, a jeżeli używasz róże to dobieraj je do szminki, albo modeluj twarz kólkami brązującymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Porada
Proszę o poradę w sprawie doboru kolorów oraz wykonania
makijażu.Jestem ciemną blondynką o zielonych oczach i jasnej karnacji. Pozdrawiam Małgosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
poszukaj sama na Google- Grafika. Wpisz nazwiska znanych aktorek czy piosenkarek z takimi typami uroday, a powinno sie pokazać wiele zdjęć.
Tam możesz podpatrzyć makijaże ![]() Pozdro ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
to drugie, a nawet trzecie zdjecie jest super. Ja mam czarne wlosy i do tej pory uzywalam takich wlasnie pomadek - ciemnych, np Verry Berry z Oriflamu, ale znudziły mi sie i probuje przejsc na jasniejsze. Nawet b. jasne .... tylko nie wiem do jakiego stopnia moge sie posunąć. Czy Frozen Rose z Avonu bedzie ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Myślę że zbyt jasna pomadka czy błyszczyk będą zbyt sztucznie wyglądały przy ciemnej karnacji. Może wypróbuj odcienie brązu pomieszanego ze złotem, fioletowy (np. fuksja, lila), róż owszem ale tak jak pisałam nie za jasny. Oto moje propozycje ![]() Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
z moich zasobów..
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
może coś się przyda..
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Re: makijaż-zdjecie
pewnie zdjecie bedzie za duże, ale jest najbardziej aktualne. Czytam wasze porady i ogladam i chyba zostane przy takim makijazu jaki był. Ale ostatnio maluje oczy fioletami, w koncikach rozjaśniam i jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Re: makijaż-zdjecie
Witaj;-)
Jesteś takim typem urody, że ładnie Ci będzie także w czerwieni (takiej z domieszką bordo), a jeżeli wolisz ustka naturalne to miodowy brąż i róż. Nie polecam dla Ciebie jasnej pomadki - nie będzie wygladała ładnie. Co do cieni to ładnie Ci będzie też w zieleni, rózu, granacie. Właściwie przy takiej urodzie większość kolorków wyglada ładnie. Widze, że masz lekko zasinione okolice pod oczami - polecam korektor. Możesz też lekko musnąć kości policzkowe różem - ozywi to twarz i nada jej świeżości (n. Shiseido nr 5). pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
makijaż - korektor
wielkie dzieki!! To prawda, mam sińce pod oczami choć kiedy było robione zdjecie byłam chora, wiec mogły byc bardziej widoczne. Ale mam je , to fakt, jakim korektorem mozna je ukryć. Mam korektor Oriflame, ale nie nadaje sie po oczy w moim przypadku bo wałkuje sie lub uwydatnia zmarszczki, stosuje go na powieki. Jaki korektor jest dobry? Nie koniecznie za 100zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Proszę o poradę
Proszę o poradę w sprawie makijażu,sposobu wykonywania oraz
doboru koloru.Preferuję kolory pastelowe.Jestem ciemną blondynką o zielonych oczach. Pozdrawiam Małgosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Re: makijaż - korektor
ja osobiscie polecam vanisch (poczytaj sobie o nim na KW - nakłada się go w ilościach minimalnych pod podkład), a także w flamastrze YSL i apteczny LRP
![]() wklepuje sie je deliktanie opuszkiem palca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Re: makijaż - korektor
Samanta, wspomniałaś o korektorze vanisch. Nie mogę go odszukać na KWC
![]() Jakiej jest firmy i gdzie można go kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Re: makijaż - korektor/Halszka
Halszko- wpisz sobie kochanie w wyszukiwarke - było duzo o vanischu- ja nie pamietam- ale jego sie chyba zamawia i otrzymuje pocztą od jakiegoś pana, tak mi sie cos po głowie kołacze- ale wpisz w wyszukiwarke, NAPEWNO tam są jakies informacje
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
po prostu jest VaniSH a nie Vanisch
![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/search.php?site=ogloszeni a&bn=ogloszenia_ploteczki &gosearch=1&search_user=A LL&search_mode=0&search_f orum=ALL&search_fields[0]=subject&search_fields[1]=body&search_date=0&patte rn=vanish
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
dzieki
![]() ![]() H. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Re: Proszę o poradę
Serdecznie Witam !
Ponawiam swoją prośbę, proszę o poradę w sprawie kolorów i sposobu makijażu. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Małgorzata . mr1 napisał(a): > Proszę o poradę w sprawie makijażu,sposobu wykonywania oraz > doboru koloru.Preferuję kolory pastelowe.Jestem ciemną > blondynką o zielonych oczach. > Pozdrawiam Małgosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
prosze o radę !!!
Proszę o radę, mam okropny kształt trarzy i zupełnie niewiem jak mam robic makijaż.Jakie kolory mi pasują i w jakiej fryzurze bedzie mi dobrze?
Pani Agnieszko i wszystkie wizażystki prosze o radę. Wiem że jest taki program gdzie mozna dopasowywac rózne fryzury oraz makijaż.Jeśli macie taka możliwośc to pomóżcie mi. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
witam masz okrągłą twarz zeby ją wysmuklić powinnać wycieniować włosy .Co to makijazu powinnać uzywać rózu do policzkow (jak masz sniadą karnacje)badz pudru w kulkach (jesli jestes blada ).Co to kolorow cieni we wszystkich było by ci dobrze (teraz polecam złoto,braz) nakładaj jasniejszy w wewnetrznych kącikach oka a ciemniejszy w zewnetrznych ,pasowałaby ci kreska nas gorną powieką zrobiona eylinerem lub czarną kredką .Na dolnej powiece najlepiej brązowa kredka w kącikach oka .Masz jescze jakies pytania pisz papa
mr1 napisał(a): > Proszę o poradę w sprawie makijażu,sposobu wykonywania oraz > doboru koloru.Preferuję kolory pastelowe.Jestem ciemną > blondynką o zielonych oczach. > Pozdrawiam Małgosia mr1 napisał(a): > Proszę o poradę w sprawie makijażu,sposobu wykonywania oraz > doboru koloru.Preferuję kolory pastelowe.Jestem ciemną > blondynką o zielonych oczach. > Pozdrawiam Małgosia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Re: prosze o radę !!!
Czy jest ze mną aż tak źle?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Kto ci powiedział że masz okropny kształt twarzy? Ja widzę bardzo ładną buzię
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
fajnie wyglądasz w takiej fryzurce a przede wszystkim w takim odcieniu rudego
![]() na makijażu sie nie znam,troszke pomalowałam Cie tylko szminką i rózem pozdrawiam Asia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Re: Porada
Podciągam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Jestes bardzo ładną dziewczyną i masz fajne oczy do malowania (przykładowe makijaze poniżej).
Na początek powinnas znaleźć odpowiedni dla siebie podkład - z tego co widze masz cere w rózowawym odcieni i w takiej chłodnej tonacji powinnas szukać podkładu (o ile nie myle się z kolorkiem). Oczy możesz malowac w kolorach rózu, szarości, zieleni, granatu, brązu. Przesyłam przykładowe makijaze - tak bedzie ci łatwiej zobaczyć sposób cieniowania niż wyobrazić to sobie z opisu. pzdr Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.