|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak "oczarować" w sobie chłopaka!?
Mam taki pewien problem: Od pewnego czasu baaaardzo podoba mi się chłopak. Ma na imię Kuba - ale mniejsza o to
![]() ![]() ![]() A no i ja bym chciała, (jeśli jest taka możliwość) żeby to tak mniej więcej do końca roku szkolnego wyszło ;-) A zostały tylko 2 miesiące! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak "oczarować" w sobie chłopaka!?
Cytat:
Staraj się z nim gadać czesto, uśmiechaj sie, nawiąż bliższa relację. Jeśli mu się podobasz to prędzej czy później wyjdzie z inicjatywą. albo liścik mu jakiś podrzuć (anonimowo), ja tak raz zrobiłam w podstawówce ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
nie da się oczarować w sobie.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko (bo ile masz lat 11-12?) daj sobie spokój. Jesteś dopiero w 5 klasie podstawówki. Lepiej za naukę się weź, za rok egzamin do gimnazjum będziesz pisać. Poza tym masz jeszcze czas na randki. Bo co moda taka że trzeba ze sobą "chodzić"? Chłopaki w podstawówce, ba nawet w gimnazjum są w 95% bardzo głupi i niedojrzali. Skąd wiesz że Twój wybranek nie należy do tej grupy? Teraz będzie "jasne chodźmy" a za dwa tygodnie "on mnie zdradza", "on mnie nie chcę", "koleżanka stara się go odbić", "koleżanka powiedziała żeby zrobić mi na złość a on uwierzył" albo zabawa w słoneczko czy co tam teraz jest modne ![]() Daj sobie spokój, sama też emocjonalnie dojrzej, dobrze się ucz, zdaj świetnie egzamin, idź do dobrego gimnazjum. A z czasem poznasz że Ten to Ten Jedyny. Może to będzie ten sam kolega, może zupełnie inny... Naprawdę, na randki masz jeszcze czas.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Wszystko jest i tak lepsze, niż "w lato" i "piniążki".
![]() Autorko wątku, ale tak poważnie - nie powinno się komuś proponować "chodzenia", tylko najpierw lepiej poznać tą osobę sam na sam - iść na kilka randek, porozmawiać, zobaczyć jak ta osoba się zachowuje w różnych sytuacjach. Czar może prysnąć bardzo szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
To co, że ma 12 lat
![]() ![]() ![]() Postaraj się być blisko niego, porozmawiaj z nim, pokaż, że jesteś fajną pomocną dziewczyną może akurat wpadniesz mu w oko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uwierzę że 12-latka z 12-latkiem są na tyle dojrzali żeby spojrzeć głębiej a nie tylko na wygląd. Też miałam 12 lat i w podstawówce nikt chłopaka/dziewczyny nie szukał. Pierwsze "miłości" zaczęły się dopiero w gimnazjum. I na chwilę obecną tylko jedna zakończyła się ślubem. Zarówno w mojej klasie jak i całej tej szkole. Po prostu bardzo głupi wiek i bez sensu teraz na siłę szukać "bo taka moda i koleżanki/koledzy mają". Skoro to coś pięknego to czemu nie poczekać na tą/tego jedyną/ego? Czemu zrażać się już na samym początku?
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
To że u Ciebie tak było, że pierwsze związki pojawiały się w gimnazjum nie oznacza, że Autorka nie może bliżej polubić się z tym chłopcem, który jej się podoba. Wiadomo, ma 12 lat, ale każdy kiedyś miał tyle lat, a młodość ma swoje prawa
![]() ![]() ![]() ![]() Pierwsze miłości są zazwyczaj takie delikatne,że aż przyjemnie patrzeć, a tu od razu jakaś mowa o zabawie w słoneczko-daj spokój ![]() Autorko, staraj się po prostu spędzać z nim więcej czasu, porozmawiajcie sobie, poznaj go lepiej. Może np wiesz że on jest dobry dajmy na to z matematyki, a Ty masz ważny sprawdzian i potrzebujesz natychmiastowej pomocy? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dajcie spokój, to jest ten wiek, gdzie zaczyna się człowiek interesować płcią przeciwną, budować relacje na innych płaszczyznach, przecież to nic złego.
Według mnie sprawia wrażenie rozsądnej i rozgarniętej dziewczyny jak na swój wiek ![]() Przecież nie musi od razu z nim ślubu brać i bóg wie co na tych spotkaniach robić. A to że się polubiła z jakimś chłopcem, albo chce polubić - według mnie to normalne i każdy to przechodził. Autorka nie pisze, że chce chłopaka, bo koleżanki mają, a dlatego że jej się spodobał. A jeśli jej się spodobał, to chce go poznać bliżej. No kolejność naturalna moim zdaniem. A co do rad ![]() Przebywaj z nim dużo czasu, a to masz ułatwione. Jak się widzicie w większym gronie, to się do niego uśmiechaj, możesz coś pozagadywać. Może wymieńcie się numerami gg i będziecie mogli po godzinach ![]() ![]() Dobra, powiem na swoim przykładzie ![]() Jak byłam w Twoim wieku, też mi się podobał chłopiec, tyle że razem chodziliśmy do jednej klasy. Nie ma co ukrywać, że byliśmy dziećmi jeszcze i działał wywiad z mojej strony w postaci koleżanek, które pomagały takim sprawom ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Hih, to pewnie prowokacja. "Ja jestem z 5a, a on z 5b".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.