|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() TEA - BO z Billy Blanks
jak w temacie. dzisiaj przez przypadek trafiłam na jeden filmik. szukałam jakiegoś cardio dla początkujących. Początkowo podeszłam do tego niezbyt entuzjastycznie, gdyż nie lubię amerykańskich aerobików. Większość z nim (pomijając mel b i jillian) jest dla mnie sztucznie uśmiechnięta - taka amerykańska, a te aerobiki ich są specyficzne, dużo kroków w jednym ruchu i ja niestety nie jestem w stanie nadążyć. Kondycja moja też jest niezbyt
![]() Teabo jest to dziedzina aerobiku z wmontowanymi kopnięciami i uderzeniami,, takie małe sztuki walki w tak muzyczki disco robaczki czy też " o bejbe bejbe". Jak wyczytałam w najważniejszym źródle wiedzy czyli wikipedii, jest to rodzaj aerobiku dla bardziej zaawansowanych kondycyjnie, wykonuje się go bez przerw. Nieźle rzeźbi brzuch, ręce i pośladki i podobno super pali kalorie jak każde cardio, tak więc odtłuszcza organizm i obiecuje nam zrobić z nas cudo. ![]() ja juz któryś raz zaczynam się odchudzac, teraz w sumie ćwiczę cały tydzień dzień w dzień.. poprzedni tydzień to rowerek i mel b na zmianę. Niby jakoś spadło mi może 0,5 cm z pasa i nóg, ale tyłek taki jakiś jędrniejszy się zrobił (dalej jest jak zakalec ale już trochę mniej) , na nogach tez jakby ciut mniej cellulitu ![]() ![]() a czy któraś z was ćwiczyła dłuższy czasz tym panem? jakieś rezultaty na sobie widziałyście? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
*sportaddict*
|
Dot.: TEA - BO z Billy Blanks
Te filmy są świetne, kiedyś ćwiczyłam namiętnie i nogi i pupa ładnie się modelowały
![]() No i jego energia jest doskonała! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a długo ćwiczyłąś? jak szybko pojawiły się rezultaty? wiesz moze te lvl jak długo robić jeden?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*sportaddict*
|
Nie pamiętam w ogóle ale poziomy to wg uznania i możliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zauwazyłam ze w Polsce jest własnie niezbyt duże zainteresowanie Taebo. Moim zdaniem to wielka szkoda, ze taeo to intensywniejszy aerobik, który lepiej (podobno) niz pani Chodakowska, Jillian czy inne persony przyczynia się do utraty tłuszczyku i rzeźbi ciałko. podczas ok godzinnego treningu mozna spalic ok 700-800 kcal!
ja zeczełam go wykonywac na zmianę z innym cardio i ćwiczeniami na rzexbe.. ubyło troszkę w pasie i udzie juz po tygodniu ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=La14c...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.