|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Studia medyczny czy ...
Witam!
Aktualnie jestem w klasie 1 LO (ide tym nowym program oświaty - pierwszy rok ogólny dopiero drugi i trzeci rozszerzony). Zastanawiam sie nad profilem mat-fiz lub biol-chem. Do rzeczy - cały czas myślałem nad studiami informatycznymi nawet chciałem pójść do technikum informatycznego ale jednak zdecydowałem się na LO z dużo wyższsym poziomem. W gimnazjum zająłem 3 miejsce w ogólnoplskim konkursie matematyczno - informatycznym ale "egzekwo" z 10 osobami. Od początku liceum zaczeły mnie nachodzić myśli nad zmianą ukierunkowania na studia medyczne. Całe gimnazjum jak widziałem że mamy jakiś dział o człowieku to słuchałem z większym zainteresowaniem i jakoś mnie to bardziej podpalało. Natomiast chemii nigdy w życiu nie lubiłem a chciałbym ją w końcu polubić. Moje pytanie: Co robić ? Już za dużo się nasłuchałem żebym wybierał to co lubie, albo żebym szedł za głosem serca. Oczekuje konkretów, które ukierunkują moją decyzje. Rodzice są zdania że na biol-chem nie będe się uczył i żebym sobie odpuścił. Wiem że po mat-fiz będe miał większą game kierunków, a po biol-chemie widze tylko i wyłącznie siebie w czymś związanym z człowiekiem. A z ocenami końcowymi to tak: z matmy cały czas 3 z fizyki czasami było 3 albo 4 z biologi 3 albo 4 a z chemii 2 albo 3. Jeszcze raz ludzie pomóżcie co robić ? Słyszałem o tym żeby pomieszać informatyke z medycyną ale jakoś mi to nie podpada. Z góry dziękuje za odpowiedzi ![]() POZDRAWIAM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Studia medyczny czy ...
Cytat:
![]() Żeby zdać maturę z biologii na odpowiednim poziomie będziesz musiał wykuć nie tylko anatomię i fizjologię człowieka, ale też całą zoologię, botanikę, ekologię. Przygotuj się na wieczory spędzone nad 438508085038 sposobami rozmnażania grzybów i tym podobnymi rzeczami. ![]() ![]() Oceny na tym etapie o niczym nie świadczą. Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc "Rodzice są zdania że na biol-chem nie będe się uczył i żebym sobie odpuścił." Niestety prawdopodobnie masz rację. Po ścisłym profilu będziesz miał większą gamę możliwości. Ale skoro masz takie zdolności i Cię to interesuje, to może lepiej pójść w tym kierunku? Jako inżynierowi pewnie będzie Ci łatwiej znaleźć dobrze płatną pracę. Będąc informatykiem możesz sobie całkiem nieźle dorobić już od pierwszego roku studiów. Czy wątek nie powinien się znaleźć w Szkolnej Ławce? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.