|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Mariusz Max Kolonko
Co sądzicie o nim i jego filmach?
http://www.youtube.com/watch?v=y9fLsWL4Sgo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Mariusz Max Kolonko
Jeśli chodzi o teorie spiskowe typu UFO, broń biologiczno-genetyczna czy włączające się komputery z kamerkami to przesadza, ale (zdanie przed "ale" jest zwykle nieważne) jest dziennikarzem z prawdziwego zdarzenia i w kraju, gdzie telewizja nie byłaby polityczna (czyli każda TV ma swoich faworytów) to biliby się o kogoś takiego jako reportera z USA.
I jeśli chodzi o nagrodę dla Putina ma rację. Ograł Obamę w sprawie Syrii czy Snowdena jak małego chłopca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
sissy that walk
|
Oglądam go czasem i wedlug mnie mówi mądrze, w wielu kwestiach jego spojrzenie jest bardzo trzeźwe i zdroworozsądkowe. Ma w pupie poprawność polityczną, co jest w dzisiejszych czasach nieocenioną cecha u dziennikarza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja się z nim zgadzam w wiekszości w tym co mówi. Mówi o rzecza o których w telewizji się nie uslyszy bo jest mocno zmanipulowana i przedstawia sprawy w sposób wygodny dla wielu grup. Nieiwle jest mediów rzetelnych w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
w ogóle nie ma mediów rzetelnych, no chyba że Ty jesteś z tych co wierzą w niezależność Karnowskich, Sakiewicza itd?
Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-01-11 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Oczywiście, że nie ma nigdzie na świecie mediów niezależnych. Jednak na przykład w USA czy Zjednoczonym Królestwie nie widać prawie różnic politycznych jeśli chodzi o media, a u nas to jest wręcz krwawa walka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Każde media są zależne od swoich sponsorów, czytelników, reklamodawców i właścicieli.
Mariusza lubię choć nie zgadzam się we wszystkim i śmieszy mnie lekko jego sposób mówienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No czasem se oglądnę, lubię go słuchać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Z przyjemnością oglądam jego nagrania ze względu na atrakcyjną formę przekazu, ale zachowuję dystans do rewelacji przez niego przedstawianych.
On jak każdy inny dziennikarz ma swoje poglądy, co rzutuje na obiektywności podawanych przez niego informacji. @imperialista Jeśli chodzi o informację o włączającej się kamerce w laptopie, to jest ona jak najbardziej prawdziwa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja go uwielbiam, mówi tak z sensem , że aż chce się słuchać, pokazuje jak telewizja i prasa manipulują społeczeństwem i jego opinią, co do systemów podsłuchów,komputerów i włączających się kamerek to pikuś, poza tym to prawda, wystarczy poszukać głębiej,widzę że dla co niektórych pewnie ujawnione tajne bronie i gadżety KGB były by fikcja, gdyby nie to że je ujawniono lub znaleziono m. in. papierośnica z pistoletem lub trucizną zabijającą w 20 sekund i wieloma cudami techniki jakie służyły w czasie zimnej wojny i później jako narzędzia szpiegowskie.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ale on występuje też w telewizji, w Superstacji ma program pt "Mariusz Max Kolonko "Mówi jak jest".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Czasami mówi mądrze, ale czasami mam wrażenie, że chce być na siłę kontrowersyjny i prawicowy do bólu. Zdziwiło mnie, gdy krytykował, że w amerykańskiej loterii może wygrać każdy, kto kupi los, ta osoba nie musi być Amerykaninem. To rzeczywiście straszne. I jeszcze parę innych rzeczy, ale to mnie rozwaliło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Ja sama dla przezorności zawsze chowam kamerkę za monitor jak z nikim nie rozmawiam, a moja dawna koleżanka z akademika zaklejała kamerkę samoprzylepną karteczką (miała Maca) na długo przedtem jak o tych sprawach zrobiło się tak głośno. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Daily mail - The guardian, o samym BBC już nawet nie wspominając. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
Nie lubie go . Wkurzania mnie ten jego amerykański akcent. Nienawidzę tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
wg mnie gada świetnie.
zawsze mam problem żeby oglądać takie rzeczy trwające dłużej niż 5 min a teraz obejrzałam maxa 45 min pod rząd. Doskonale intonuje itd, moja uwaga nie skupia się na niczym innym, nie odpływam po prostu dzięki zamianie tonów cały czas wiem o czym mówi. Nawet malując wszystkie paznokcie nie zgubiłam się ani na chwilę ![]() i fakt też nie ze wszystkim się zgadzam itd, ale zawsze mówi ciekawie i miło się słucha ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- albo powiem inaczej no w większości np poczytałam gdzie indziej i patrzę, o max też o tym mówi. Mimo tego jego osobę traktuję z dystansem, nie wiem coś mi nie pasuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie podejrzewalam laptopa ao sztuczna inteligencjie i wlasne intencje. Bardziej chodzilo mi o to ze dzialo sie to wbrew woli i przy niewiedzy użytkowników laptopa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.