![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
welon z allegro
witam!
któraś z Was zamawiała może welon z allegro za ok. 30zł ? ja miałam taki zamiar, ale teraz się waham, bo panie w salonie powiedziały mi, że szare są, a nie białe i niezbyt ładnie to wygląda. w salonie oczywiście najtańszy od 80zł... także czekam na jakieś opinie ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: welon z allegro
Ja mam i to dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja zamawiałam
![]() Kupiłam welon ecru za 24 zł + przesyłka oczywiście. Jest ładny, dobrze uszyty, nie jest ani przyszarzały, ani niczym się nie rózni od sklepowego. Ja jestem zadowolona, także moge polecić ![]() Ja najpierw pochodziłam po salonach ślubnych po przymierzałam rożne welony, zapamiętałam, który najbardziej mi pasował i zamówiłam takiej samej długości na allegro ![]() ![]() To mój zakup:
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moja koleżanka też sobie zamówiła welon na allegro - ecru, z cyrkoniami i lamówką za 40 zł, jest śliczny i pasuje jej do sukienki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w salonie Pani proponowała mi welon za 150 zl, a ja kupiłam za 3 dyszki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bo w salonie mowia tak byle zarobic na czyms. Ja mialam za 37 zl tez kupiony na allegro i jakos nivczym sie nie rozni od welony siostry ktora identyczny kupila w salonie za 97 zl
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja również kupiłam welon na allegro. Zapłaciłam nie pamiętam dokładnie ale ok 30 zł i cieszę się, że nie kupiłam droższego w salonie. Welon pierwsza klasa, ładnie się prezentował
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja nie kupowałam z allegro.Welon mam nówke z salonu,kóry potem moge oddać do komisu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam z allegro za 30 zł ale niestety się rozczarowałam. Fakt, dobrze uszyty, bielusieńki ale o zgrozo, tiul miał za duże oczka (jak dla mnie siatka nie tiul, ble) a na zdjęciach wyglądał na taki z fajniejszego, delikatnego tiulu...no cóż, skończyło się na salonowym welonie
![]() ![]() Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2010-07-15 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja też kupiłam przez allegro za 33zł. Welon ładny biały tylko w jednym miejscu się delikatnie od lamówki odkleił ale zamierzam go złapać białą nitką i nawet nie będzie widać. Szkoda płacić ponad 100 jak można taniej.. ale to jest indywidualny wybór
![]()
14.08.2010 żonka.. ![]() Edytowane przez mroweczka21 Czas edycji: 2010-07-17 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam dwa
![]() Jeden dla mnie, a drugi do rzucania, żeby osoba, która złapie welon mogła sobie zabrać na pamiątkę. Zapłaciłam za jeden 42 zł (z koronką), a za drugi 12, przesyłka za pobraniem 15 zł. Czyli za 69 zł mam dwa welony, a w salonie pani chciała za welon z koronką (!) 250 zł. Może trochę mniej skromny, ale 180 zł różnicy to jednak sporo. Wczoraj mierzyłam welon z allegro z suknią to mało kto zauważył różnicę. Kupiłam welon biały i jest naprawdę biały.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam zamiar tez kupic przez internet... Tylko ze na ebay. Widzialam sliczne, trzy warstwowe z lamowka i krysztalkami swarovskiego. Kosztuje ok 70 zl, ale warto
![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100904020213.html _____________________ 04.09.2010 Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2010-07-16 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja również zamówiłam welon z allegro(140cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co spróbuję zamówić, bo został mi tydzień,czasu mało! wezmę za pobraniem to zaraz powinni wysłać. raczej więcej opinii pozytywnych, więc liczę, że będzie ok
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a moze ktoras z was wybrała welon typu kogut??? bo ja sie zastanawiam nad takim typem ale nigdy na "żywo" go nie widziałam
„...Nic się nie dzieje przedwcześnie, i nic się nie dzieje za późno, i wszystko się dzieje w swoim czasie wszystko... Wszystkie uczucia, spotkania, odejścia, powroty, czyny i zamiary. Zawsze właściwą godzinę biją zegary.” ________07.08.2010_______ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W salonie mierzyłam kiedyś welon, na allegro kosztuje 39,90 zł, a w salonie 140 zł
![]() http://allegro.pl/item1128616282_wel...60_cm_sup.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ja też kupiłam welon z allegro. Bieluśki, identyczny jak na zdjęciach z aukcji. Tylko, że też tak jak jednej z koleżanek - tiul odkleił się troszkę od lamówki. Biała nitka i nikt nie zauważy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
też kupiłam na allegro welon mgięlkę , koło 2,30 m, ale nie upięty tylko dołoż9ony grzebyczek. Miałam przerabiać tj. obciąć go w elipsę żeby był taki węższy na plecy,a le mnie mama z krawcowa przekonały ze jest ok. koszt-37 zł +przesyłka. krawcowa od sukienki szyje mi taki króciutki, tez jednowarstwowe koło, na wesele już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja powiem tak, to zależy jaka masz suknię. Bo koguty sa na tyle specyficznymi welonami, że trzeba uważać by nie popsuć nim całego wizerunku. Tzn. żeby nie kłócił się z suknią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ja kupiłam dwa welony na allegro z jednego nie bylam zadowolona bo tiul mial wlasnie takie duze oczka
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Kurcze też się właśnie zastanawiam czy by nie zamówić z allegro, bo tam takie tanie, ale tez się boję, że trafie na jakieś badziewie
![]() Oto ewentualnie dwa, które mi się podobają, ale nie mogę się zdecydować ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
oba mi się podobają. Zasadniczo mi się podobają mgiełki,a le możliwe że akurat z taką drobną lamówką będzie bardziej pasował do Twojej sukienki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy mogłybyście polecić sprzedawce na allegro od którego kupowałyście welony?
Jesli nie na forum to mogłabym prosić o PW? ![]() Mi sie marzy welon z hiszpańską koronką (chociaz nie wiem czy do sukni którą chce miec na ślubie będzie on pasować) w salonach to podobno nawet do 1000 zł dochodzi a na allegro znalazłam je za znacznie mniejsze pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też rozczarowałam się welonem z allegro. Materiał na zdjęciu wyglądał na delikatny lejący się materiał a dostałam okropną sztywną siatkę z którą nic nie dało się zrobić.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
a próbowałaś wypłukać w płynie do zmiękczania tkanin?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
dziś powinnam dostać swój welon. mam nadzieję, że będzie ok a nie jak niektóre piszą o siatce zamiast welonu.
kupowała któraś od primavera_a na allegro? WSZYSTKIE komentarze ma pozytywne, więc myślę, że się nie rozczaruję ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
No nic odważyłam się i zamówiłam ten pierwszy welon (mgiełkę), allegrowicz ma właściwie same pozytywne komentarze, a jak są neutralne to chodzi o opóźnioną przesyłkę, a nie o stan welonów, także myślę, że będzie spoko
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja też kupiłam od tego allegrowicza ale ja bardzo długo czekałam na welon pobad dwa tygodnie kontaktu żadnego z panią nie było i welon przyszedł właśnie rozklejony a na maila czy może wymienić wogóle nie odpisała.. ja nie polecam!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.