|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to oryginał?
Proszę o pomoc w ocenie, czy któreś z tych okularów są oryginalne
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3240299420 http://allegro.pl/ray-ban-jackie-ohh...241546611.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czy to oryginał?
pierwsze nie,
drugie na 99% tak tak mi sie wydaje - a widziałam wiele oryginalnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam model Jackie Ohh II (RB 4098), więc mogę porównać. Wprawdzie zdjęcia są kiepskiej jakości, ale futerał w oryginałach nie ma czerwonego wnętrza, inne elementy też nie pasują, poza tym co to za tekst, że starły sie literki ![]() Co do tych z pierwszej aukcji, to trudno powiedzieć, bo mało zdjęć. Poproś może o dodatkowe foty, w tym etui. Z drugiej strony cena jest podejrzanie niska. Ja za swoje w dużej promocji dałam 500 zł. Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2013-05-13 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
no wlasnie, ten futerał...
oryginalny jest twardy, a ten wyglada na taka szmate, zreszta nikt nie sprzeda ray banow za te cene... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Poza tym napis na bokach w oryginałach nie jest taki wypukły, no i nie ma takiej opcji, żeby napis na szkiełku się starł. Mam dwie pary od kilku lat i nic takiego się nie dzieje, podobnie jak na wewnętrznych stronach oprawek nic się nie ściera. No i na lewej powinien być napisany model, oznaczenie rodzaju szkieł i koloru oprawek oraz nr filtra (np. w tym modelu, który ja mam tj. z gradiacyjnymi szkłami i czarnymi oprawkami: RB 4098 - JACKIE OHH II 601/8G 3N), a na prawej napis: Ray Ban MADE IN ITALY k CE.
Oryginały muszą też mieć na szkiełku taki napis, jaki jest pokazany na drugim zdjęciu z pierwszej aukcji. Pytanie tylko, czy zdjęcia z pierwszej aukcji to real photo zrobione przez sprzedającego czy wykorzystane z innej aukcji ![]() Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2013-05-12 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
ja mam po prawej od wewn Ray Ban CE i na uszkach metalowy napis Ray Ban obu po wewn, a po lewej nr RB i szereg cyfr
ale mam inny model napis po zewn jest mocno wypukły, ale ma duzo ciensza, delikatniejsza czcionke Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2013-05-12 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że to niemożliwe żeby w okularach tej firmy, za tą cenę- starł się napis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tych drugich bym nie brała. Etui też szmatowate. Raybana podróby na ebayu od 5 funtów sprzedają i mam wrażenie, że to jedna z nich... Na temat tych pierwszych się nie wypowiadam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak czytam "likwidacja sklepu" to omijam z daleka - podróba .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Likwidacja sklepu nie zawsze oznacza podróby.
Niewyraźne, za małe zdjęcia, starte emblematy, zbąbelkowane zamki w torebkach - to rzeczy na które trzeba uważać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
obydwie pary raczej podróby
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Te okulary z drugiej aukcji to podróby na 1000 % .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
pbie to podroby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.