|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() studio czy plener? / fotograf czy kamerzysta/ a może to i to???
Witam
![]() Taki dylemacik, który ma większość z Was. ![]() Sesja ślubna lepsza w plenerze czy w studiu, a może to i to? Osobiście uważam, ze plener zdecydowanie góruje nad studiem. Nie widziałam jeszcze ładnych zdjęć studyjnych ![]() Kamerzysta czy fotograf? Moim zdaniem obaj! Jak szaleć to szaleć! ![]() Chce podzielić sie z Wami paroma sesjami ślubnymi, które znalazłam na tej stronie ***
Miłość i bagno mają to do siebie, że jak wpadniesz to się nie wygrzebiesz... ![]() kobieta zmienną jest... ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-06-13 o 20:56 Powód: reklama/spam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: studio czy plener? / fotograf czy kamerzysta/ a może to i to???
Zdecydowanie plener, wszystkie zdjęcia w studiu wydaja mi sie sztuczne do granic mozliwości.
My na swoim slubie mielismy i kamerzystę i fotografa. nigdy nie lubialam ogladać filmów z wesel, ale moje mogłabym ogladac na okrągło. ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pozwól że podzielę sie naszą wizją....
Po pierwsze.... Na ślubie i weselu będzie kamerzysta i fotograf, żadnej sesji ślubnej studyjnej nawet nie braliśmy pod uwagę gdyż nam to w ogole się nie podoba. Takie sztuczne. Zdjęcia będziemy mieć plenerowe.... robione parę dni po ślubie przez naszego przyjaciela speca od grafiki i reklamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie i kamerzysta i fotograf, co do zdjęć to oczywiście w plenerze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
zdecydownie plener. zdjecia w studiu są tak strasznie nienaturalne. w plenetrze można się powygłupiać a fotograf załapie chwile które w studiu są nie do złapania.
co do kamerzysty - jestem przeciwnikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jutro mija tydzień od naszego ślubu. Mielismy i kamerzystę i fotografa (obaj szalenie hardcorowi!!) Oczywiście fotki w plenerze już nie moge się doczekać dzieła naszych dwóch mistrzów. Plener mieliśmy na plaży i w czasie dojazdu (ustawiane łapanie stopa przez młodą, że niby zepsuło się auto slubne:P)
Co do mistrzów godni polecenia i wrażeń: Przykłady: Fotograf czołgał się na piasku, żeby złapać odpowiednie ujęcie. Kamerzysta: wyprzedzał swoim autkiem nasze ślubne aby jedną ręką prowadzić a drugą kamerować nasza droge do kościoła ![]() Moje zdanie: Nie wyobrażam sobie ślubu bez kamerzysty, fotografa i sesji w plenerze !!!
![]() ![]() http://abcslubu.pl/suwak/04_22_2008_7_9_2004_65.png ![]() ![]() http://abcslubu.pl/suwak/04_22_2008_7_8_2006_68.png ![]() ![]() http://abcslubu.pl/suwak/04_21_2008_7_6_2008_22.png ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a51e737e5a.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
My mamy i kamerzystę i 2 fotografów. Plener nad morzem a nie studio.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oczywiście że plener - tylko tam jest szerokie pole do popisu i cudownych, niepowtarzalnych ujęć!!! Studio to jak by na to nie patrzeć cztery ściany, choć plusem jest oczywiście oświetlenie, które można ustawić jak się chce, a ze słoneczkiem w plenerze jest już gorzej.
![]() A co do fotografa, czy kamerzysty - to my zdecydowanie wybraliśmy fotografa!!! Nad kamerzystą jeszcze się zastanawiamy, ale raczej z niego zrezygnujemy, bo jakoś tak nie bardzo jesteśmy przekonani. Zobaczymy. Nasz dzień: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie i kamerzysta i fotograf
![]() a co do zdjęc do studio nigdy w zyciu - chyba nie ma nic bardziej sztucznego ![]() plener to jest to - szczególnie jak jest dzisn czy dwa po slubie, wtedy mozna poszalec i nie martwic sie , ze sobie suknie pobrudzimy i wstyd bedzie isc w takiej do koscioła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja również będę mieć kamerzyste i fotografa.
Sesja w plenerze zawsze jest magiczna, my wybierzemy się z kamerzystą nad morze. Ale żeby mieć jakieś profesjonalne zdjęcia ze świadkami wzięliśmy połówkę sesji w studio. Skoro szaleć to szaleć, jak już ktoś wcześniej napisał.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Fotograf i kamerzysta (niestety). U nas było tak, że jak chciałam tylko fotografa a TŻ na kamerzyste się uparł, więc mamy to i to. Kamerzysta mało mnie interesuje, ponieważ kamera najzwyczajniej mnie peszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
gosia1007 grunt to nie myśl, że jesteś kręcona zachowuj się swobodnie i nie myśl że ktoś Cię obserwuje.... Będzię super, zobaczysz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.