![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
niskie buty dla wysokich PM
Cześć
![]() Jestem tu nowa, a zaczynam z "grubej rury" ![]() Należę do klanu wysokich, a mój narzeczony nie jest wyższy ode mnie, w związku z tym poszukuję butów ślubnych na niskim obcasiku, najchętniej czółenek (bez żadnych pasków wokół kostki). Sukienkę mam w kolorze ecru. Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: niskie buty dla wysokich PM
Cytat:
1. Buty białe? 2. Żebyś nie była wyższa od narzeczonego, myślałaś o balerinach? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
wyższa tak czy siak raczej będę, niewiele ale jednak.
Hmm.. baleriny na samym początku już odrzuciłam, bo obcasik, nawet malutki, nada więcej gracji sylwetce, choćby podczas chodzenia, poza tym zwykle są bardziej eleganckie. Ach... wysokie buty są taaakie piękne. O ile na co dzień chodzę w kilkucentymetrowych obcasach, to na ślubie jednak spasuję. Tylko butów odpowiednich brak! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
tak czy siak będę nieco wyższa, niewiele ale jednak.
Hmm... baleriny jak dla mnie odpadają - nie da się ukryć, że sposób poruszania się w całkiem płaskich butach a na małym obcasiku jest jednak różny... Poza tym w czółenkach czułabym się bardziej elegancko niż w balerinach. Na razie jestem nastawiona optymistycznie i mam nadzieję, że uda mi się coś znaleźć. Jeśli nie - wezmę pod uwagę baleriny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kilka propozycji. Te są białe ale można zamówić tez w kolorze ecru.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no proszę
![]() ![]() A skąd pochodzą, bo na zdjęciach nie ma logotypów (poza wizażowym) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sklep nazywa się http://www.bialebuty.com.pl/
Ja tam kupowałam buty dla siebie dwa razy, bo mam nietypową stopę. Z jednych byłam bardzo zadowolona z drugich mniej ale tez nie tak, że były do wyrzucenia ![]()
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z firmy Gatuzo, swoją drogą chwalonej przez PM, znalazłam jedną parę balerinek i jedną parę "kaczuszek". Powodzenia w szukaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hmm a ja mam jeszcze jedną opcję... co prawda może troszkę ekstremalną ale może i się przyda...
myśleliście z Tż-em o cylindrze dla Niego?? zawsze to doda powagi i podniesie o ładnych kilka cm., a Ty będziesz mogła założyć obcas ![]() do tego jeszcze jakiej dodatki stylizowane na czas kiedy się tak ubierało... np. pióra we włosach, wachlarz, frak, laska...ale oczywiście wybór należy do Was.
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tu bardziej chodzi o to, by zrównoważyć proporcje i spowodować, aby ich twarze były przynajmniej na równi- aby Młoda nie patrzyła na męża "z góry" (autorka sama napisała, że nie jest wyższa, ale wysokie buty spowodują różnicę), a faktycznie baleriny są mało efektowne do pewnie pięknej sukni ślubnej. Do tańca- już później- baleriny są ok, sama chyba nawet wybiorę ten rodzaj bucików, ale na "wejście" raczej nie, nawet te "kaczuszki" można znaleźć ładne. Tak czy siak- każdy pomysł jest godny rozważenia ![]()
"Bezapelacyjnie... do samego końca- mojego lub jej..." http://s7.suwaczek.com/20120609290113.png Edytowane przez asienka_1005 Czas edycji: 2011-09-22 o 10:45 Powód: dopisałam parę zdań |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A może spróbuj z bucikami na zamówienie? Większość firm produkujących obuwie taneczne ma już w swojej ofercie ślubne, a możesz sobie wtedy dobrać wysokość obcasa, fason i masz gwarantowaną wygodę
![]() Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2011-09-22 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dzięki za podpowiedzi
![]() Ad. cylinder - Zgodzę się z wypowiedzią, by to twarze były na jednej wysokości. Poza tym... w kościele panowie nie mogą (a przynajmniej nie wypada) by przebywali w nakryciu głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Jeśli długa suknia to i tak obcasów nie widać...a kaczuszki są wygodne...lepsze będą na wejście niż baleriny, które sama rozważałam i kupiłam na zmianę, ale nie użyłam ani razu...
Ja bym brała te na kaczuszce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A ja bym się tam na Twoim miejscu nie przejmowała
![]() Zwłaszcza że jak pisałaś chodzisz w wysokich butach, więc na ślubie po mojemu będzie dziwnie wyglądać jak nagle założysz bardzo niskie.(nie będziesz sobą) Poza tym jeżeli jesteś przyzwyczajona do obcasów 7-10 cm to nijak nie będziesz umiała się odnaleźć w obcasie 3-5 cm Dodatkowo uwzględnij że męskie buty mają teraz wyższe obcasy ( o ile to w męskich butach się to tak nazywa) niż kiedyś, więc wcale może nie będziesz za wysoka. Dodatkowo możesz młodemu włożyć do butów takie wkładki pod samą piętę ( nie wiem jak to się fachowo nazywa) i będzie wyższy. Wszystko to pisze z autopsji na własnym przykładzie. Mam 172 cm, mój mąż ( już teraz ![]() na co dzień noszę obcasy 7-11 cm i w ogóle nie potrafię chodzić w obcasach 5 cm, a co dopiero tańczyć obracać się po prostu nie umiem wolała bym już baleriny. Dodatkowo żeby pozostać sobą w ten dzień nie wyobrażałam sobie niskich butów. Fuksjowe ślubne buciki miały 10 cm, mąż miał też spory obcas w swoich ( bo teraz sa one wyższe niż kiedyś) wkładek pod pięty nie wkładał,nie garbił się, a ja w welonie i fryzurze wcale nie wyglądałam na wyższą. Podsumowując może zostać przy swoim zamiłowaniu do obcasów i załóż je również w tym najważniejszym dniu, a to że nawet będziesz 5 cm wyższa nie będzie bardzo widoczne ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
no, gdybym miała tyle wzrostu co Ty, z pewnością bym się wzrostem nie przejmowała, ale mam sporo więcej, jak również TŻ jest nieco niższy, także różnica występuje nawet bez obuwia.
Coś się wymyśli. Dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja mam dokładnie odwrotnie. Na co dzień chodzę w butach na obcasie 4-5 cm i w takich mi najwygodniej. Ślubne też chce mieć takie, żeby czuć się swobodnie, bo w końcu będę je nosiła przez kilkanaście godzin. Poszukuję więc tego samego, co autorka wątku, choć z innego powodu. Warto rozejrzeć się w mniejszych sklepach obuwniczych. Widziałam i mierzyłam już buciki ecru (planuję suknię w takim kolorze) na niskim obcasie, ale póki co żadnych nie wybrałam, z różnych powodów. Jednak cały czas się rozglądam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Chetnie sie podłącze pod wątek
![]() ![]() ![]() Takze droga autorko, łącze sie "w bólu" i we wspolnych poszukiwaniach butow ![]() ![]()
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2011-10-13 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Chciałam podbić temat i powiedzieć, ze teraz w CCC są ciekawe propozycje balerinek dla przyszlych Panien Mlodych planujacych kolorowe buciki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A jakby mężczyźnie zafundować wkładki do buta? Takie co jednak trochę wyciągają w górę?
A tak na prawdę to zależy jak się lubisz w wysokich obcasach i czy nie przeszkadza Ci to, że będziesz wyższa. W końcu jeśli masz fotografa- to na plenerze czy w kościele powinien sobie poradzić, by perspektywą to wytuszować- tak więc o zdjęcia bym się nie martwiła. Stosunkowo niskie obcasy białych (białych! nie szarawych, beżowawych- chociaż różne kolorki też są) widziałam w Deichmannie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jesli o mnie chodzi to i bez butow jestem wyższa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Również jestem wzrostu mojego narzeczonego, także z checią pośledzę ten wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja mam buty z tej wlasnie strony
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja też szukam butów na niższym obcasie, na wyższym i cienkim zabiję się
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1361392117 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1361392117 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jesli chodzi o obcas to sa ok ale jesli chodzi o caloksztalt to ta ozdóbka nie bardzo mi sie widzi
![]()
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
A mi się bardzo podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Z tych, które podałaś, chyba te mi się najbardziej podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jakos do mnie nie przemawiaja
![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Jejku, help! Dziewczynki, pomóżcie jakies buty znaleźć na obcasie do 4-5 cm , szerokim, bo na kaczuszce się zabiję. Mogą być sandały albo z odkrytą piętą. Te co pokazałam wyżej to jedna możliwośc, ale może coś mi poradzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.