![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Meczet w Warszawie
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...%80%9D,55833,1
jakie jest wasze zdanie na ten temat? czy to w ogóle kontrowersyjny pomysł? czy oni mają po co machać tymi transparentami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Meczet w Warszawie
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Art. 53.
Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2010-06-05 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zależy ile jest wyznawców, bo już jedna osoba wyżej wspomniała, że meczet w Wawce już jest. No, ale nie mam nic przeciwko, niech sobie budują
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Podobno ten, ktory juz jest, zrobil sie za ciasny.
Tutaj jest wiecej info: http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1645...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A mi sie to wcale nie podoba.Ciekawe czy my moglibysmy postawic katolicki kosciol w Iraku czy Afganistanie np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
ale czy my musimy być tacy sami jak ci, którzy nam się nie podobają.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, ten kto jest przeciw niech mi wyjaśni dlaczego bo ja nie rozumiem...
A podany argument do mnie nie przemawia :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jednak będę obstawać za naszą "starą, dobrą" demokracją, która pozostawia człowiekowi wolność w tej sferze życia. Niech to będą nawet pythonowskie święto pieprznięte rogaliki z dżemem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja się zgadzam z tym facetem:
http://www.youtube.com/watch?v=Jh5_x...layer_embedded Mądry facet ![]() I skoro ktoś podaje jakieś super przykłady z super fajnych cywilizowanych państw, to Wielka Brytania pokazała już drzwi tym ludziom.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli i ktos jest za to chyba nigdy nie byl w np. beligii czy holandii,gdzie muzulmania sie mnoża na potęge i jeszcze wymagaja uttrzymania i tego aby to europejczycy sie przystosowali do nich . W dupska sie poprzerwacało i to wlasnie przez ta nasza wolność ,demokracje i poprawnosc politczna gdzie to niekogo urazic nie mozna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ok rozumiem i niestety się zgadzam, ale to tylko świątynia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja też za nimi nie przepadam, owszem, sprawę znam niejako 'od kuchni' więc mam prawo się wypowiedzieć. Ale szczegółów życiorysu przytaczać nie będę
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
No chwileczkę, spokojnie, jakoś tabunów muzułmanów proszących o azyl w Polsce nie dostrzegam i jakoś nie wygląda na to, żeby w najbliższym stuleciu miała tu zaistnieć sytuacja porównywalna do tej np. we Francji. Ciekawe czemu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Hmm, niebardzo mi się to podoba.
Zgadzam się z paulą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może dlatego, że mamy za mało meczetów. W każdym razie - mnie to cieszy.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Czy według was to kraj zmienia się dla ludu czy lud dla kraju?
Czy osoba która zmienia miejsce zamieszkania, zmienia kraj, powinna się dostosowywać do reguł czy reguły powinny być dostosowane do niej? Co myślicie? Ostatnio była afera bo bodajże w Holandii? Brukseli? Zabroniono nosić odzież dla kobiet która zakrywa oczy ze względów bezpieczeństwa. I afera... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Myślę podobnie :P jak już decyduję się na taki krok by zamieszkać, to się przystosowuje. Mieszkam sam u siebie - chodzę po domu nago i słucham głośno muzyki. Przeprowadzam się do dziadków do bloku - inne zasady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
O widze ze moja odpowiedz wywolala mala burze.Bylam dwa razy na wymianie we Francji i malo kto z Francuzow rodowitych jest zadowolony z tej wolnosci jaka maja u nich musulmanie.Nie podoba mi sie ta religia w ktorej za zabicie niewiernych idzie sie do raju.Moze jestem nietolerancyjna ale trudno.Po prostu nie chcialabym zebysmy mieli za pare czy parenascie lat taka sytuacje jak w panstwach zachodnich,a dawanie im coraz wiekszych przywilejow niestety do tego powoli doprowadzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
1. Uważam protest za słuszny.
2. Wystarczy już tych meczetów w Polsce jak i całej Europie. 3. Nie jestem przeciwna islamowi lecz islamizacji.
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nic podobnego. To jak Francja radzi sobie z napływem imigrantów, to wewnętrzna sprawa Francji. W Polsce taka sytuacja jest niemożliwa ze względu na liczne, odmienne uwarunkowania. I owszem, pod pewnymi względami zgadzam się z Orianą Fallaci ![]() Jednak tutaj chodzi o coś zupełnie innego. Chyba nie chcemy odmawiać prawa do praktykowania swojej religii muzułmanom, obywatelom polskim, a Tatarzy np. obecni są na ziemiach polskich od setek lat. I jakoś nie drżę o ich asymilację ![]() Jak dla mnie to nie ma różnicy, czy to kościół, zbór, czy meczet, bo z mojego punktu widzenia równie dobrze mogłyby istnieć albo nie istnieć wcale, bo mi do szczęścia nie są potrzebne, podobnie jak religia. Jednak żyję w społeczeństwie i mam świadomość, że inni ludzie mają prawo potrzeby tego typu przejawiać. Tak samo, jak ja mam prawo ich nie przejawiać i oczekiwać, że w związku z tym nic złego mnie nie spotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
szkoda, że niektóre państwa nie pokazywały drzwi takim ludziom jak ściągała doń emigracja zarobkowa, tansza niż rodzimi obywatele, a jak się okazało, że ktoś oprócz rąk do roboty przywozi też swoje zwyczaje, i och och, dziewczynke w koce by okutał ![]() ![]() Co, nikt nie wiedział, jakie są zwyczaje w krajach muzułmańskich jak Europę czy inne za wielkimi wodami otwierał? Tak pytam, bo sie przecież , prawda, nie znam. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-06-06 o 10:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
swoją drogą, to Polacy też nie powinni masowo emigrować w poszukiwaniu lepszej pracy, tylko siedzieć w granicach swego kraju i się nie wychylać
![]() ![]() ale oczywiście, wieem że jest różnica, islam to całkiem inna kultura, burka na głowie prędzej rzuci się w oczy niż platynowa czupryna Polki ... ![]() obywatelstwo dla dzieci też można ciachnąć, robiąc myk i rodząc w Holandii na przykład ... ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-06-06 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Amen.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.