|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
różności z różnych półek - MAJ 2013Wątek nieaktualny. WYMIANA Mam skórę wrażliwą, skłonną do zaczerwienień, średnio problemową. Jestem bladolica, odpowiadającym mi kolorem podkładu jest zwykle porcelana. Rzeczy, na których szczególnie mi zależy, podkreśliłam. Preferuję naturalne, proste składy. Ograniczam kolorówkę. Produkty z tej listy również mnie zainteresują. Proszę o wzięcie pod uwagę tych wytycznych przy proponowaniu mi kosmetyków. Wish list * Kosmetyki naturalne olejek myjący z Biochemii Urody olej rycynowy (w każdej ilości), tamanu, łopianowy, z pachnotki, z pestek malin, z orzechów włoskich (i inne) hydrolat geraniowy, oczarowy (i inne) glinka Ghassoul (i inne) serum AZELO-oliwkowe, lemon z Biochemii Urody (i inne: złuszczające, niwelujące przebarwienia, ale nie bardzo mocne – mam wrażliwą cerę) * Pielęgnacja twarzy odżywka do rzęs RevitaLash B.4.U Organix Cosmetix Moisturizing Day Cream Sylveco Lekki krem brzozowy lub z nagietkiem AA Eco Krem łagodzący AA Eco Krem wzmacniający z ekstraktem z pomidora dobre, naturalne serum nawilżające Ziaja Pro Maska uspokajająca Bielenda Ideal Skin Błękitna maska algowa chłodząca z rutyną i witaminą C ciekawe produkty aptecznych marek * Higiena twarzy płyn micelarny Bioderma Sensibio Lush Aqua Marina Pasta myjąca do twarzy ciekawe produkty aptecznych marek * Makijaż Rouge Bunny Rouge Milk Aquarelle Liquid Foundation w kolorze Coconut Milk Parfait (Kokosowa Mleczna Radość) podkłady Bobbi Brown w kolorze 0 Porcelain (Extra Repair Foundation, Natural Finish Long Lasting Foundation) Clarins Skin Illusion Natural Radiance Foundation w kolorze 105 Nude BB kremy (rozważę każdą propozycję, szczególnie chętnie przyjmę BB kremy Bio-essence i Ginvera) * Minerały podkład Lily Lolo w kolorze Porcelain lub China Doll podkłady Everyday Minerals, Lumiere, Pixie i inne – jasne, w neutralnych kolorach, bez szarych i ziemistych tonów podkłady Meow, poziom 0 lub 1 – Inquisitive, w kolorach Bengal, Persian, Manx, Abyssinian, w formułach Purrr-fect i Pampered Everyday Minerals Mineral Concealer w kolorze Aussie Perk Me Up (chętnie niepełnowymiarowe opakowanie) "na marginesie": szampańskie, beżowe, brązowe, perłowe cienie mineralne (chętnie wersje podróżne) * Akcesoria pędzle Real Techniques (szukam głównie RT Setting Brush i RT Blush Brush), Bdelium Tools (do oczu), EcoTools, Everyday Minerals, Inglot (do oczu) nowy grzebień do włosów z szeroko rozstawionymi zębami, chętnie TBS nowe akcesoria do ciała The Body Shop * Włosy maska drożdżowa Receptury Babuszki Agafii Bioetika Crema di Essenza I Idratante Capelli Lisci Maska nawilżająca henna Khadi, któryś z gamy brązów szampony: Alverde, L'Occitane, Natura Siberica, Botanique odżywki do włosów Alverde, Alterra, Yves Rocher, Joanna (i inne) jedwab Chi lub Marion serum A+E Biovax L'Biotica na zapas olejek Sesa olejki Alverde, Alterra kosmetyki rosyjskie, indyjskie (chętnie olejki), greckie * Ciało krem znieczulający (do depilacji) spray z żywymi witaminami Natura Siberica szampony i żele pod prysznic bez SLS i SLES (i odpowiedników), silikonów, parabenów peelingi cukrowe Perfecta, Farmona o fajnych zapachach * Zapachy Dior, Hypnotic Poison DKNY, Be Delicious odlewki innych zapachów - zarówno świeże, dziewczęce, nie przesadnie słodkie (kwiatowe, różane, ogórkowe), jak i trochę cięższe, waniliowe, również nie przesadnie słodkie * Paznokcie lakier nude lepszej marki (np. China Glaze, O.P.I.) - najchętniej Sally Hansen Complete Salon Manicure #140 Peachy Keen końcówki lakierów do paznokci w ciekawych kolorach Micro Cell 2000 Nail Repair Odżywka wzmacniająco-utrwalająca do łamliwych paznokci Regenerum do paznokci * Inne Sankom, bądź inne „odchudzające” kostki do żucia suplementy diety: błonnik, chrom plastry odchudzające ładny kubek do parzenia liściastej herbaty herbata zielona, biała, czerwona suszone pomidory marynowane jalapeño
Wymiana: Biżuteria, perfumy, pędzle i kolorówka Sukienki i buty Wątki można łączyć ![]() Edytowane przez TheSketchedLady Czas edycji: 2013-10-02 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.