Czy jestem w ciąży? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 10:19   #1
paulakrol1
Przyczajenie

Exclamation

Czy jestem w ciąży?

Witam, mam pytanie zwłaszcza do kobiet. Nie miałam okresu przez 3 miesiace pod koniec 2 miesiąca zrobiłam 2 testy oba były pozytywne. ppare dni pozniej dostałam okresu na samym początku było go mało ale w 3 dniu miałam straszne bóle w brzuchu takie mega bolące i bardzo duzo ale naprawde duzo krwi. Za pare dni mam wizyte u ginekologa ale strasznie sie martwie bo nie wiem co sie dzieje może któraś z was tak miała. Prosze o odpowiedzi ale normalne a nie typu "trzeba było nałożyć gumkę "Dziękuje
paulakrol1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 16:06   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Dot.: Czy jestem w ciąży?

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-05-21 o 17:24
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 17:23   #3
kennedy
Zakorzenienie

moglasd poronic. idz w koncu do lekarza bo moglo nie wyjsc do konca i bedziesz miala wiecej problemow.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 17:32   #4
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Tak jak dziewczyny piszą, to mogło być poronienie.
W takich sytuacjach najlepiej udać się szybko do lekarza.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 18:23   #5
No_To_Co
Raczkowanie

Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Trzy miesiące bez okresu, nagle "bum" i dzieje się takie coś - leć do lekarza się upewnić, ale mnie też to wygląda na poronienie.
No_To_Co jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 19:30   #6
noadia
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie jak to jest. Ja mieszkam na wsi, 30 km od miasta, a jak zdarzyło się że miałam podejrzenie poronienia pojechałam w środku nocy taksówką na ostry dyżur. Czy u was nie ma takich praktyk??? Wszyscy szukają odpowiedzi na forum usprawiedliwiając się że za kilka dni mają wizytę u lekarza. Gdzie są pogotowia, szpitale, przychodnie całodobowe. Chyba że ja żyję na innej planecie.
noadia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 19:49   #7
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez noadia Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie jak to jest. Ja mieszkam na wsi, 30 km od miasta, a jak zdarzyło się że miałam podejrzenie poronienia pojechałam w środku nocy taksówką na ostry dyżur. Czy u was nie ma takich praktyk??? Wszyscy szukają odpowiedzi na forum usprawiedliwiając się że za kilka dni mają wizytę u lekarza. Gdzie są pogotowia, szpitale, przychodnie całodobowe. Chyba że ja żyję na innej planecie.
Myślę, że nie każda kobieta zdaje sobie sprawę z tego, że poronienie jest sprawą bardzo poważną i może mieć późniejsze konsekwencje.
Nie od dziś wiadomo ,że mimo, ze zyjemy w XXI wieku wiele kobiet ma ogromne braki edukacyjne dotyczące nawet nie tylko ciąży ale naszych organizmów w ogóle.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-21, 19:57   #8
kennedy
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy jestem w ciąży?

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Myślę, że nie każda kobieta zdaje sobie sprawę z tego, że poronienie jest sprawą bardzo poważną i może mieć późniejsze konsekwencje.
Nie od dziś wiadomo ,że mimo, ze zyjemy w XXI wieku wiele kobiet ma ogromne braki edukacyjne dotyczące nawet nie tylko ciąży ale naszych organizmów w ogóle.
Moze autorka sie bala ruszyc bo np mieszka z rodzicami/ jest mloda itd.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 20:09   #9
201707171556
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Czy jestem w ciąży?

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Moze autorka sie bala ruszyc bo np mieszka z rodzicami/ jest mloda itd.
Być może tak jest i nie chciała wzbudzac podejrzeń wśród rodziny wcześniejszą wizytą u ginekologa.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 20:33   #10
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy jestem w ciąży?

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Być może tak jest i nie chciała wzbudzac podejrzeń wśród rodziny wcześniejszą wizytą u ginekologa.
No tak, ale jednak zdrowie jest ważniejsze.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 23:43   #11
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulakrol1 Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie zwłaszcza do kobiet. Nie miałam okresu przez 3 miesiace pod koniec 2 miesiąca zrobiłam 2 testy oba były pozytywne. ppare dni pozniej dostałam okresu na samym początku było go mało ale w 3 dniu miałam straszne bóle w brzuchu takie mega bolące i bardzo duzo ale naprawde duzo krwi. Za pare dni mam wizyte u ginekologa ale strasznie sie martwie bo nie wiem co sie dzieje może któraś z was tak miała. Prosze o odpowiedzi ale normalne a nie typu "trzeba było nałożyć gumkę "Dziękuje
Jeśli testy były pozytywne to albo było to poronienie albo tak jak mi się zdarzyło w 8tc obecnej ciąży mogłaś mieć krwiaka, który wtedy pękł i w ten sposób wydalił część zebranej w sobie krwii- dziecko jednak pozostawiając na szczęście całe i zdrowe.
Koniecznie jak najszybciej skonsultuj się z lekarzem, tym bardziej, że jeśli nawet to było poronienie to takie bywają czasami "niekompletne" i trzeba iść do szpitala na całkowite wyczyszczenie.

Daj znać co ginekolog powiedział.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-21, 23:48   #12
pogubiona88
Zadomowienie

Właśnie. Daj znać. Moja siostra miała podobnie w II miesiącu bodajze, ale wszystko ok...
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości