|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() kupno biletów przez neta - zaufać?
Hej
mam mały dylemat i potrzebuję Waszej opinii! ![]() Otóż chciałabym kupić bilet na koncert (żadna tajemnica: Iron Maiden, Gdańsk, koniecznie na płytę - trybuny zostały ale to średnia opcja). Dałam ogłoszenie na gumtree i odpisał mi jeden koleś. Cenę ma bardzo dobrą (taką samą, jak od "dystrybutora", co jest troszkę dziwne bo obecnie naprawdę sporo osób szuka biletów właśnie na płytę)... ale jedna rzecz mnie martwi. Facet nie zgodził się na wysyłkę "za pobraniem", ponieważ "on za 3 tygodnie wylatuje za granicę, a jeśli ja się rozmyślę to będzie już za późno żeby sprzedać bilet". Moim zdaniem to trochę dziwny argument, do koncertu jeszcze ponad 1,5 miesiąca. Trochę nie uśmiecha mi się wysyłanie kasy z góry, szczególnie że nie jest to nawet aukcja na all. Co byście zrobiły? Korzystać z okazji czy szukać dalej? Muszę podjąć decyzję "już"! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kupno biletów przez neta - zaufać?
Nie ryzykowalabym. Nie jestem aż tak ufna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Powiedz mu, żeby wystawił aukcję na Allegro - wtedy w razie czego masz jaką-taką gwarancję Allegro. Jeśli jest uczciwy, to nie powinien robić najmniejszego problemu, w końcu bilety nie kosztują 15zł, żeby mu to było bez różnicy czy je sprzeda czy nie. Regulamin Gumtree zdaje się zabrania handlu na odległość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zaproponowałam all,ale dosyć niemiło moim zdaniem odpowiedział "jakbym miał all to bym nie szukła kupców na gumtree". Dziwna sprawa jak dla mnie, założenie konta na all to 2 minuty... Chyba dobrze, że nie zaryzykowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ah dajcie spokój, mi by też nie chciało się specjalnie dla jakiejś laski i głupiego biletu specjalnie zakładać all obojętnie czy trwałoby to 2 minuty czy tydzień, poza tym, koleś może mieć stare info o all, ja też nie wiedziałam że nie czeka się tydzień na list, a z all korzystam
![]() Ale na twoim miejscu nie ryzykowałabym, tym bardziej jeśli koleś chce kase od razu bez "zdania" biletu, dla mnie po prostu chce zrobić w balona że kase by dostał i zniknął a bilet zobaczyłabyś w reklamie, dużo takich pomysłów ludzie mają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja bym nie ufała, moją siostre tez oszukano na bilecie na koncert.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nie kupuj, to duże prawdopodobieństwo, że to oszust. Pamiętam, jak szukałam biletu na Mumford and Sons w Wawie dwa miesiące temu, bilety oczywiście wyprzedane, także bilety były pożądane i sporo osób szukało. I rzeczywiście sprzedawało kilka osób, ale ceny były bardzo wywindowane. Przeglądając później wiadomości na gumtree widziałam wpisy "uwaga, xxx bilety na Mumford and Sons nie wysyła biletów, wyciąga kasę" itd.
Po drugie, prawa ekonomii są jasne, nikt normalny nie sprzedaje pożądanego przedmiotu w cenie nominalnej. Skąd on jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady dziewczyny
![]() Dostałam kolejną propozycję, na identycznych zasadach, tylko z góry przelewem. Szukam więc dalej... ![]() EDIT: Jeden z Koszalina, drugi z Białegostoku (ja z Wrocławia, ale o tym pisałam dopiero jak zapytałam o ich lokalizację) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.