|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Masaż w porażeniach nerwów obwodowych
Witam!
Mam pytanie ile powinien trwać masaż w porażeniach nerwów obwodowych(nerw kulszowy) i jakie powinny być przerwy między poszczególnymi seriami? Mam znajomą, która od ponad roku chodzi codziennie na masaż. Chciała bym wiedzieć czy te zabiegi w ogóle mogą jej jeszcze pomóc jeśli są wykonywane tak często, właściwie bez przerwy. Słyszałam, że od częstego masażu mięśnie mogą ulec zwłóknieniu. Czy to prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Masaż w porażeniach nerwów obwodowych
Witam, jest wiele sytuacji kiedy masaz jest wykonywany w długich seriach. W zapaleniu nerwu kulszowego (jesli to nie jest juz okres ostry) masaż jest czasem wykonywany dosyc długo. To samo dotyczy sytuacji kiedy mamy do czynienia z porażeniami. Ale w każdej sytuacji po serii masaży jeśli wykonywane sa w dłuzszych seriach, powinna nastąpic przerwa.
Ze zwłóknieniami to przesada, no chyba że ktoś robi bardzo silny masaż, sportowy lub przesadzi z masażami izometrycznymi. Jesli mamy do czynienia z porażeniem nerwów obwodowych to po serii masazy powinna być kontrola i warto aby lekarz wypowiedział sie co do dalszego leczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Proszę opisać dokładnie problem. Postaram się pomóc:
vip.op@vp.pl Podrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przeszedłem porażenie nerwu kulszowego. polecam jak nigdy akupunkturę bardzo mi pomogła i masaże również. Jeszcze ćwiczenia wzmacniające odpowiednią grupę mięśni zalecone przez p.doktor. Piłem również pokrzywę, kąpiele z dodatkoem olejków eterycznych, Rumianku Rzymskiego, rozmarynowego,pomarańczow ego, majerankowego, lawendowego, bazyliowego, sandałowego oczywiście w zgodzie ze sztuka aromaterapii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.