|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z paznokciami u stóp..:(
Cześć!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dot.: Problem z paznokciami u stóp..:(
Polecam wizytę w aptece, zakupienie witamin (Merz spezial, falvit, czy tez szkrzyp polny)
Odrzywienie paznokcia, odżywką szczególnie skórki nad paznokciem, może spowoduje to rośnięcie prostego paznokcia. jeśli bruzdy są bardzo głębokie nic z tym nie zrobisz - najlepiej jakbys mogła wkleić zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki za poradę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
być może nosisz za ciasne buty, które usiskają na paznocie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, to raczej nie jest możliwe... Wszystkie moje buty są ok.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Jeśli pofałdowanie jest drobniutkie mozna je zlikwidować za pomocą polerki. Ale to w przypadku gdy bruzdy sa baaaaaardzo drobniutkie do 0,2 mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Oki, to muszę spróbować...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
wiesz co miałam taki sam problem jak Ty - pofałdowany i rozdwajający się paznokieć u dużego palca. Później zrobił się problem, bo zacżęła odchodzić płytka od paznokcia. Byłam z tym problemem najpierw u lekarza rodzinnego a później u dermatologa. Problem był w tym, że oboje twierdzili, że to od butów (choć ja wg siebie miałam wygodne buty). Więc wedle życzenia lekarzy założyłam buty, które nie uciskały palców (tzn. klapki) i po pewnym czasie (nie powiem Ci po jakim, bo już nie pamiętam stan paznokcia się poprawił. Także proponuję Ci przerzucenie się na klapki na pewien czas, żeby nie doprowadzić do "odłażenia" płytki paznokciowej od palca. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, to na pewno nie jest wina butów, bo od czerwca cały czas chodzę w klapkach (kocham japonki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mam to samo z duzym palcem ale TYLKO przy lewym. I TYLKO jedna strona. buty mam wygodne, odzywki stosuje, zawsze przy tym samym miejscu sie zaczyna rozdwajac. Juz czesto obcinalam aby zostal tylko ten zdrowy nie rozdwajajacy sie paznokiec, ale jak tylko troche urósl, to znowu to samo. Witamin tez mam wystarczajaco, jakby mi czegos brakowalo, to przeciesz by mi sie wszystkie rozdwajaly, prawda?
Tinker
![]() |
#11 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
a może wzmocnic paznokcie jedwabiem, żelem lub akrylem?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Butterflynails, a co masz na myśli pisząc o jedwabiu, bo nie za bardzo wiem o co chodzi...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Czy już żadna z was nie wie co mi poradzić...??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.