tak wczesneobjawy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 12:49   #1
lejdi_aga13
Rozeznanie

tak wczesneobjawy?

witam,mam ju 4latka.Aktualnie chcialabym 2 dziecko-to moj 4cykl staran. w 1cs mialam biochemiczna. Zastanawiam sie czy mozliwe jest to,ze juz odczuwam male objawy ciazy.Ostatnia @ byla 8maja.Mam okres co rowne 28dni. A wiec 5.06 powinnam dostac @. Od paru dni mam bol brzucha jak na @-zazwyczaj nie mam tych boli-po prostu pojawia mi sie @-ewentualnie dzien przed. Bola mnie piersi-sutki sczegolnie.NIe jest to nie wiadomo jaki bol ale pobolwewają-nie mam tego gdy dostaje @.Do tego czuje jakby byly troszke cieższe-nie umiem tego opisać. Strasznie spiaca jestem-wczoraj po pracy poszlam spac o 17 i dopiero dzis o 8 wstalam.Mam tez spore bole glowy. Najdziwniejsze jest 1- kiedy nacisnena sutka-mam MINIMALNIE(mniej niz kropla)siara.wie m,ze to dziwne jak na 4-5tydz ale czesto sie badam(mama miala rak piersi i macicy) i nie bylo tego 5-6dni temu-dopiero sie odwczoraj pojawilo. Jestemjakas markotna-nic mi sie nie chce-najchetniej teraz poszlabym spac. 2 dni temu i 3 dni temu mialam mocne uplawy-biale,wogole nie klejące się-jak mleko.Czy mozliwe ze to sa 1wsze objawy?Dodam,ze staramy sie o 2 dzidzie i w dni plodne czesto byl pelny stosunek.Nie mam mozliwosci zzrobienia bety- dopiero moge od 10.06 bo pracuje 6-16 a laboratorium u nas jest do 7-10 bo meiszkamw malutkim miasteczku

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-06-02 o 12:54
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 12:58   #2
gosia261282
Gang Iren

Dot.: tak wczesneobjawy?

Objawy rozne sa u roznych kobiet. Ja tak wczesnie nie mialam nigdy,no moze pobolewanie brzucha,tylko to. Z ta siara rzeczywiscie dziwne,nie spotkalam sie z czyms takim w tak wczesnej ciazy.

Poczekaj do dnia kiedy ma wystapic @ i zrob po prostu test ciazowy. Chyba dasz rade go kupic?
Stary 2013-06-02, 13:04   #3
bajka1807
Zakorzenienie

kropla siary spowodowana jest prolaktyna, wiec albo masz ja za wysoka przez zaburzenia, albo przez ciaze bo w ciazy tez skacze do wysokich wartosci.
no ale te objawy mozna podciagac pod rozne rzeczy. do 5 niewiele czasu zostalo, wiec nic tylko czekac i robic tescik
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 13:08   #4
lejdi_aga13
Rozeznanie

boje sie robic test-wtedy 4testy pozytywne i niestety biochemia.A myslicie,ze mozliwe zeby tak wczesniemiec objawy?nie wiem ale czuje ze nie dostane @-dziwne przeczucie
Stary 2013-06-02, 13:53   #5
kotek81
Zakorzenienie

bardzo możliwe - ja tydzień przed planowaną @ chodziłam jak nieprzytomna, non-stop byłam senna i rozkojarzona - myślałam, że to jakieś przesilenie/przemęczenie a tu się okazało, ze to fasolka tak wcześnie dawała o sobie znać
za to w pierwszej ciąży jedynym objawem był brak @ - zero senności, mdłości itp.

poczekaj jeszcze te 3 dni i zrób test
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 16:28   #6
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
boje sie robic test-wtedy 4testy pozytywne i niestety biochemia.A myslicie,ze mozliwe zeby tak wczesniemiec objawy?nie wiem ale czuje ze nie dostane @-dziwne przeczucie
pewnie ze mozliwe, ja w pierwszej ciazy totalnie zero objawow, w drugiej juz 3 dni po owulacji bralo mnie na mdlosci, cisnienie spadlo mi do takich wartosci ze czulam sie jak nieboszczyk, do tego na poczatku bol sutkow, a pozniej bolaly piersi po bokach, bylam rozdrazniona i brzuch mnie ciagnal na wysokosci jajnikow. no i temperatura sie utrzymywala, bo ja druga ciaze planowalam z NPR
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-02, 17:06   #7
e w e l i n a
Rozeznanie

Wiem, że łatwo się mówi - ale poczekaj do czasu kiedy możesz zrobić betę i będziesz miała pewność + rozwiane wszelkie wątpliwości. Nie ma co się "nakręcać". Być może będzie miła niespodzianka
Stary 2013-06-02, 18:00   #8
lejdi_aga13
Rozeznanie

postaram sie ale troszke sie nakrecilam-powiem wam ze znow mialam krople siary mam tez sluz bialy jak mleko. dodatkowo boli mnie glowka..zaraz chyba ide spac.
Stary 2013-06-02, 19:49   #9
Agnees_one
Raczkowanie

ta siara to na pewno nie jest objaw ciazy w tak wczesnym stadium ja raczej stawiam na to ze za bardzo chcesz i twoj organizm tak reaguje na twój matczyny instynkt wiem coś o tym po po poronieniu we wczesnej ciąży też po jakimś czasie zaczeła mi leciec siara a lekarze stwierdzili ze kobieca psychika czasami tak działa, dlatego ja wierze gdy ludzie mowią że bardzo się starali chcieli i nie wychodziło a gdy przestali -udało się. po prostu psychika jest kluczową sprawą, w takich sytuacjach więc nie ma co się nakręcać prędzej czy pozniej uda się. A jeśli chodzi o senność u mnie zaczęła się później i bóle głowy też no ale każdy orgaznim inaczej reaguje na zmiany hormonalne. Idz na tą bete zwolnij sie z pracy na pol godziny !wiem że się boisz zorbić test sama się bałam rozczarowania ale sama sobie odpowiedz na to pytanie czy lepiej dowiedzieć się szybciej czy później... z mojego doświadczenia wiem, że lepiej szybko bo nie każda ciąża przebiega prawidlowo od początku i czasami lekarz może temu zaradzić czasami nie-wiadomo ale lepiej od początku trzymać reke na pulsie.
Agnees_one jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 20:48   #10
kkasienka
Raczkowanie

Każda kobieta reaguje inaczej, ale przyznam sie, że nie słyszałam zeby ktos w tak wczesnym stadium miał aż tyle objawów. Może niektóre z nich "podciagasz" pod ciąze, a wcale o niej nie swiadcza. Poczekaj te kilka dni, jak nie dostaniesz okresu to zrób test i zycze Ci oczywiscie, zeby był pozytywny!

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
http://ovufriend.pl/thumb/c68b76157f...fd34c38436.png
kkasienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 20:57   #11
gosia261282
Gang Iren

No czasem tez mozna sobie wiele wmowic.
Ja wiecej objawow mialam jak w ciazy nie bylam niz jak w nia zaszlam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 22:29   #12
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
witam,mam ju 4latka.Aktualnie chcialabym 2 dziecko-to moj 4cykl staran. w 1cs mialam biochemiczna. Zastanawiam sie czy mozliwe jest to,ze juz odczuwam male objawy ciazy.Ostatnia @ byla 8maja.Mam okres co rowne 28dni. A wiec 5.06 powinnam dostac @. Od paru dni mam bol brzucha jak na @-zazwyczaj nie mam tych boli-po prostu pojawia mi sie @-ewentualnie dzien przed. Bola mnie piersi-sutki sczegolnie.NIe jest to nie wiadomo jaki bol ale pobolwewają-nie mam tego gdy dostaje @.Do tego czuje jakby byly troszke cieższe-nie umiem tego opisać. Strasznie spiaca jestem-wczoraj po pracy poszlam spac o 17 i dopiero dzis o 8 wstalam.Mam tez spore bole glowy. Najdziwniejsze jest 1- kiedy nacisnena sutka-mam MINIMALNIE(mniej niz kropla)siara.wie m,ze to dziwne jak na 4-5tydz ale czesto sie badam(mama miala rak piersi i macicy) i nie bylo tego 5-6dni temu-dopiero sie odwczoraj pojawilo. Jestemjakas markotna-nic mi sie nie chce-najchetniej teraz poszlabym spac. 2 dni temu i 3 dni temu mialam mocne uplawy-biale,wogole nie klejące się-jak mleko.Czy mozliwe ze to sa 1wsze objawy?Dodam,ze staramy sie o 2 dzidzie i w dni plodne czesto byl pelny stosunek.Nie mam mozliwosci zzrobienia bety- dopiero moge od 10.06 bo pracuje 6-16 a laboratorium u nas jest do 7-10 bo meiszkamw malutkim miasteczku
A ja napiszę Ci coś, co daje nadzieję

Ciąży nie planowałam (ale podejrzewałam, bo był stosunek w dni płodne, bez zabezpieczenia, ale zupełnie nie było to celowe staranie się ), więc nie można powiedzieć, że sobie wmawiałam cokolwiek. Co więcej miałam właśnie zacząć nową pracę i nie bardzo chciałam być w ciąży, planowałam to dokładnie rok później, jak się "zadomowię" w nowej pracy

@ miałam mieć 18 stycznia.
16 robiłam test (przed imprezą urodzinową, chciałam się upewnić, że mogę pić) i wyszedł negatywny - pobolewał mnie brzuch, urosły cycki, byłam wypluta, na nic nie miałam siły, dosłownie przewracałam się siedząc, ale zwaliłam na zmęczenie/niewyspanie.
17 zaczęły mnie boleć cycki, poprzednie objawy się utrzymały.
18 zaczęła lecieć siara... na urodzinach totalnie nie wchodził mi alkohol, wypiłam dwa smakowe, niskoalkoholowe piwa, gdzie normalnie bym pewnie z 8 wypiła, nie chciało mi się palić, co zazwyczaj na imprezach robiłam, w ogóle chciało mi się spać o 23
19 zrobiłam test 3 razy - POZYTYWNY.

Jestem w 24 tc, a we wrześniu urodzi nam się córeczka

Także siara jak najbardziej może zwiastować ciążę, mogą też się utrzymywać tak wcześnie objawy - jestem tego żywym potwierdzeniem
Oczywiście z radością i skakaniem ze szczęścia poczekałabym do zrobienia testów i udania się do ginekologa, ale jest nadzieja

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-06-02 o 22:32
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 22:36   #13
papalinka83
Zakorzenienie

Życzę ci serdecznie, żeby to była ciąża,ale wiem z własnego doświadczenia, że jak się człowiek stara, to się wsłuchuje w siebie, szuka objawów prawie że od owulacji. Ja kilka razy zanim się udało też już byłam pewna, że to to, bo mi wychodziły żyłki na piersiach, miałam mdłości, czułam się osłabiona, zmęczona, itp, a w cyklu, w którym się udało bolały mnie tylko piersi prze terminem, reszta przyszła później, a białe upławy to dopiero teraz w 6 miesiącu. Ale pocieszę cię, że test mi wyszedł 2 dni przed terminem miesiączki, więc może już spróbuj zrobić? Powodzenia

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 22:41   #14
kism
Wtajemniczenie

Wszystkie nasze gdybania niewiele wniosą w rzeczywistą ocenę sytuacji, ale wiem sama, jak bardzo wyczekuje się tych objawów , więc opiszę Ci moje, kiedy w 4 cs zaszłam w drugą upragnioną ciążę - były trochę podobne do Twoich Oczywiście sama sobie nie wierzyłam, bo pierwsze objawy były po 8 dniach od owulacji określonej wg npr (met. Rotzera), ale działy się ze mną jakieś dziwne rzeczy, a teraz maleństwo ma już roczek!

Aż ze zdziwienia notowałam wtedy moje odczucia, więc teraz tylko przekleję. Pon to był właśnie 8 dzień po owulacji
pon - ból piersi, wzdęcie
wt - ból piersi, wzdęcie, senność
śr - ból piersi i sutków, wzdęcie, senność, chwilowe mdłości, częsty głód
czw - ból piersi i sutków, wzdęcie, senność, chwilowe mdłości, częsty głód
pt - ból piersi i sutków, wzdęcie, senność, chwilowe mdłości, głód, zawroty głowy, zgaga
sb - ból piersi i sutków, wzdęcie, zgaga
nd - ból piersi i sutków, wzdęcie
Dłużej nie notowałam. W pt (12 dzień po owu, 29 dc) miałam słabiuteńką kreskę na teście, a betę 42.

Oprócz powyższych miałam bardzo dużo śluzu i delikatne pobolewania jak na @

Powodzenia!
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 04:50   #15
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnees_one Pokaż wiadomość
ta siara to na pewno nie jest objaw ciazy w tak wczesnym stadium ja raczej stawiam na to ze za bardzo chcesz i twoj organizm tak reaguje na twój matczyny instynkt wiem coś o tym po po poronieniu we wczesnej ciąży też po jakimś czasie zaczeła mi leciec siara a lekarze stwierdzili ze kobieca psychika czasami tak działa, dlatego ja wierze gdy ludzie mowią że bardzo się starali chcieli i nie wychodziło a gdy przestali -udało się. po prostu psychika jest kluczową sprawą, w takich sytuacjach więc nie ma co się nakręcać prędzej czy pozniej uda się. A jeśli chodzi o senność u mnie zaczęła się później i bóle głowy też no ale każdy orgaznim inaczej reaguje na zmiany hormonalne. Idz na tą bete zwolnij sie z pracy na pol godziny !wiem że się boisz zorbić test sama się bałam rozczarowania ale sama sobie odpowiedz na to pytanie czy lepiej dowiedzieć się szybciej czy później... z mojego doświadczenia wiem, że lepiej szybko bo nie każda ciąża przebiega prawidlowo od początku i czasami lekarz może temu zaradzić czasami nie-wiadomo ale lepiej od początku trzymać reke na pulsie.

dziekuje za slowa otuchy dziewczyny.Wiem, wlasnie ,ze jak czlowiek sie stara nie wychodzi-poprzednia ciaze 7miesiecystrasznie chcialam a 8kiedy byly 2 stosunku na calymiesiac-udalo sie.Dlatego sie nei nakrecam ,nie muszeteraz robic testu-bedzie co ma byc-przeciez starania te sa przyjemne prawda?po prostu zastanawiam sie poprzez to co czuje czy to mozliwe aby tak wczesnie miec objawy,choc w biochemicznej mialam wymioty,bole glowy,spanie itp a trwala ona 3tyg. Test zrobie jesli @ nie dostane 6.06 .Dam znacjak wyszedl.Narazie piersi mnie mocniej bolą. Mam te minimalne mdlosci-zemdlilo mnie dzis na widok paczkow i duzo sliny sie wytworzylo jak przed wymiotami.Jestem ciekawa czy jest upragniona fasolka,czy po prostu @ postanowila sie ze mna pobawic

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-06-03 o 04:56

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 14:08   #16
lejdi_aga13
Rozeznanie

zrobilam test wlasnie teraz-jest 2 kreska-meega blada ale jest!
Stary 2013-06-03, 14:25   #17
kism
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: tak wczesneobjawy?

Cytat:
Zdrowia i powodzenia!
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 16:22   #18
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 17:31   #19
Agnees_one
Raczkowanie

gratulacje super ze jest nas więcęj zyczę teraz szczęśliwych 9-ciu miesięcy
Agnees_one jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 17:36   #20
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-03, 22:08   #21
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje i oby tym razem wszystko było dobrze

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:38   #22
nattalli
Rozeznanie

Myślę że jest duże prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży. Ja zaczęłam starania o dziecko w maju, nie wiedziała dokładnie jak wypadną mi dni płodne bo odstawiłam niedawno tabletki i brałam pod uwagę że troszkę czasu zajmie mi zajście w ciąże. Około tygodnia przed spodziewanym okresem zrobiłam się bardzo senna. Gdzie położyłam głowę tam usnęłam, pojawiły się leciutkie mdłości - ale nie brałam pod uwagi ciąży myślałam że objawy są zbyt szybkie jak na maluszka. Mężowi powiedziałam że chyba za bardzo chce dziecka i sobie uroiłam wszystko no ale spokoju nie dawało mi moje samopoczucie i 26 maja zrobiłam test - dwie kreseczki jak nic, za 2 tygodnie do lekarza się wybieram i cieszę się bardzo i Tobie życzę tego samego!
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości