|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
tak wczesneobjawy?
witam,mam ju 4latka.Aktualnie chcialabym 2 dziecko-to moj 4cykl staran. w 1cs mialam biochemiczna. Zastanawiam sie czy mozliwe jest to,ze juz odczuwam male objawy ciazy.Ostatnia @ byla 8maja.Mam okres co rowne 28dni. A wiec 5.06 powinnam dostac @. Od paru dni mam bol brzucha jak na @-zazwyczaj nie mam tych boli-po prostu pojawia mi sie @-ewentualnie dzien przed. Bola mnie piersi-sutki sczegolnie.NIe jest to nie wiadomo jaki bol ale pobolwewają-nie mam tego gdy dostaje @.Do tego czuje jakby byly troszke cieższe-nie umiem tego opisać. Strasznie spiaca jestem-wczoraj po pracy poszlam spac o 17 i dopiero dzis o 8 wstalam.Mam tez spore bole glowy. Najdziwniejsze jest 1- kiedy nacisnena sutka-mam MINIMALNIE(mniej niz kropla)siara.wie m,ze to dziwne jak na 4-5tydz ale czesto sie badam(mama miala rak piersi i macicy) i nie bylo tego 5-6dni temu-dopiero sie odwczoraj pojawilo. Jestemjakas markotna-nic mi sie nie chce-najchetniej teraz poszlabym spac. 2 dni temu i 3 dni temu mialam mocne uplawy-biale,wogole nie klejące się-jak mleko.Czy mozliwe ze to sa 1wsze objawy?Dodam,ze staramy sie o 2 dzidzie i w dni plodne czesto byl pelny stosunek.Nie mam mozliwosci zzrobienia bety- dopiero moge od 10.06 bo pracuje 6-16 a laboratorium u nas jest do 7-10 bo meiszkamw malutkim miasteczku
Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-02 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gang Iren
|
Dot.: tak wczesneobjawy?
Objawy rozne sa u roznych kobiet. Ja tak wczesnie nie mialam nigdy,no moze pobolewanie brzucha,tylko to. Z ta siara rzeczywiscie dziwne,nie spotkalam sie z czyms takim w tak wczesnej ciazy.
Poczekaj do dnia kiedy ma wystapic @ i zrob po prostu test ciazowy. Chyba dasz rade go kupic?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kropla siary spowodowana jest prolaktyna, wiec albo masz ja za wysoka przez zaburzenia, albo przez ciaze bo w ciazy tez skacze do wysokich wartosci.
no ale te objawy mozna podciagac pod rozne rzeczy. do 5 niewiele czasu zostalo, wiec nic tylko czekac i robic tescik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
boje sie robic test-wtedy 4testy pozytywne i niestety biochemia.A myslicie,ze mozliwe zeby tak wczesniemiec objawy?nie wiem ale czuje ze nie dostane @-dziwne przeczucie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
bardzo możliwe - ja tydzień przed planowaną @ chodziłam jak nieprzytomna, non-stop byłam senna i rozkojarzona - myślałam, że to jakieś przesilenie/przemęczenie a tu się okazało, ze to fasolka tak wcześnie dawała o sobie znać
![]() za to w pierwszej ciąży jedynym objawem był brak @ - zero senności, mdłości itp. poczekaj jeszcze te 3 dni i zrób test ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Wiem, że łatwo się mówi - ale poczekaj do czasu kiedy możesz zrobić betę i będziesz miała pewność + rozwiane wszelkie wątpliwości. Nie ma co się "nakręcać". Być może będzie miła niespodzianka
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
postaram sie ale troszke sie nakrecilam-powiem wam ze znow mialam krople siary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ta siara to na pewno nie jest objaw ciazy w tak wczesnym stadium ja raczej stawiam na to ze za bardzo chcesz i twoj organizm tak reaguje na twój matczyny instynkt wiem coś o tym po po poronieniu we wczesnej ciąży też po jakimś czasie zaczeła mi leciec siara a lekarze stwierdzili ze kobieca psychika czasami tak działa, dlatego ja wierze gdy ludzie mowią że bardzo się starali chcieli i nie wychodziło a gdy przestali -udało się. po prostu psychika jest kluczową sprawą, w takich sytuacjach więc nie ma co się nakręcać prędzej czy pozniej uda się. A jeśli chodzi o senność u mnie zaczęła się później i bóle głowy też no ale każdy orgaznim inaczej reaguje na zmiany hormonalne. Idz na tą bete zwolnij sie z pracy na pol godziny !wiem że się boisz zorbić test sama się bałam rozczarowania ale sama sobie odpowiedz na to pytanie czy lepiej dowiedzieć się szybciej czy później... z mojego doświadczenia wiem, że lepiej szybko bo nie każda ciąża przebiega prawidlowo od początku i czasami lekarz może temu zaradzić czasami nie-wiadomo ale lepiej od początku trzymać reke na pulsie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Każda kobieta reaguje inaczej, ale przyznam sie, że nie słyszałam zeby ktos w tak wczesnym stadium miał aż tyle objawów. Może niektóre z nich "podciagasz" pod ciąze, a wcale o niej nie swiadcza. Poczekaj te kilka dni, jak nie dostaniesz okresu to zrób test
![]()
![]() |
#11 |
Gang Iren
|
No czasem tez mozna sobie wiele wmowic.
Ja wiecej objawow mialam jak w ciazy nie bylam niz jak w nia zaszlam ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciąży nie planowałam (ale podejrzewałam, bo był stosunek w dni płodne, bez zabezpieczenia, ale zupełnie nie było to celowe staranie się ![]() ![]() @ miałam mieć 18 stycznia. 16 robiłam test (przed imprezą urodzinową, chciałam się upewnić, że mogę pić) i wyszedł negatywny - pobolewał mnie brzuch, urosły cycki, byłam wypluta, na nic nie miałam siły, dosłownie przewracałam się siedząc, ale zwaliłam na zmęczenie/niewyspanie. 17 zaczęły mnie boleć cycki, poprzednie objawy się utrzymały. 18 zaczęła lecieć siara... na urodzinach totalnie nie wchodził mi alkohol, wypiłam dwa smakowe, niskoalkoholowe piwa, gdzie normalnie bym pewnie z 8 wypiła, nie chciało mi się palić, co zazwyczaj na imprezach robiłam, w ogóle chciało mi się spać o 23 ![]() 19 zrobiłam test 3 razy - POZYTYWNY. Jestem w 24 tc, a we wrześniu urodzi nam się córeczka ![]() Także siara jak najbardziej może zwiastować ciążę, mogą też się utrzymywać tak wcześnie objawy - jestem tego żywym potwierdzeniem ![]() Oczywiście z radością i skakaniem ze szczęścia poczekałabym do zrobienia testów i udania się do ginekologa, ale jest nadzieja ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-06-02 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Życzę ci serdecznie, żeby to była ciąża,ale wiem z własnego doświadczenia, że jak się człowiek stara, to się wsłuchuje w siebie, szuka objawów prawie że od owulacji. Ja kilka razy zanim się udało też już byłam pewna, że to to, bo mi wychodziły żyłki na piersiach, miałam mdłości, czułam się osłabiona, zmęczona, itp, a w cyklu, w którym się udało bolały mnie tylko piersi prze terminem, reszta przyszła później, a białe upławy to dopiero teraz w 6 miesiącu. Ale pocieszę cię, że test mi wyszedł 2 dni przed terminem miesiączki, więc może już spróbuj zrobić? Powodzenia
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie nasze gdybania niewiele wniosą w rzeczywistą ocenę sytuacji, ale wiem sama, jak bardzo wyczekuje się tych objawów
![]() ![]() ![]() Aż ze zdziwienia notowałam wtedy moje odczucia, więc teraz tylko przekleję. Pon to był właśnie 8 dzień po owulacji ![]() pon - ból piersi, wzdęcie wt - ból piersi, wzdęcie, senność śr - ból piersi i sutków, wzdęcie, senność, chwilowe mdłości, częsty głód czw - ból piersi i sutków, wzdęcie, senność, chwilowe mdłości, częsty głód pt - ból piersi i sutków, wzdęcie, senność, chwilowe mdłości, głód, zawroty głowy, zgaga sb - ból piersi i sutków, wzdęcie, zgaga nd - ból piersi i sutków, wzdęcie Dłużej nie notowałam. W pt (12 dzień po owu, 29 dc) miałam słabiuteńką kreskę na teście, a betę 42. Oprócz powyższych miałam bardzo dużo śluzu i delikatne pobolewania jak na @ Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziekuje za slowa otuchy dziewczyny.Wiem, wlasnie ,ze jak czlowiek sie stara nie wychodzi-poprzednia ciaze 7miesiecystrasznie chcialam a 8kiedy byly 2 stosunku na calymiesiac-udalo sie.Dlatego sie nei nakrecam ,nie muszeteraz robic testu-bedzie co ma byc-przeciez starania te sa przyjemne prawda?po prostu zastanawiam sie poprzez to co czuje czy to mozliwe aby tak wczesnie miec objawy,choc w biochemicznej mialam wymioty,bole glowy,spanie itp a trwala ona 3tyg. Test zrobie jesli @ nie dostane 6.06 .Dam znacjak wyszedl.Narazie piersi mnie mocniej bolą. Mam te minimalne mdlosci-zemdlilo mnie dzis na widok paczkow i duzo sliny sie wytworzylo jak przed wymiotami.Jestem ciekawa czy jest upragniona fasolka,czy po prostu @ postanowila sie ze mna pobawic ![]() Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-03 o 04:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
zrobilam test wlasnie teraz-jest 2 kreska-meega blada ale jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: tak wczesneobjawy?
Zdrowia i powodzenia!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje i oby tym razem wszystko było dobrze
![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Myślę że jest duże prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży. Ja zaczęłam starania o dziecko w maju, nie wiedziała dokładnie jak wypadną mi dni płodne bo odstawiłam niedawno tabletki i brałam pod uwagę że troszkę czasu zajmie mi zajście w ciąże. Około tygodnia przed spodziewanym okresem zrobiłam się bardzo senna. Gdzie położyłam głowę tam usnęłam, pojawiły się leciutkie mdłości - ale nie brałam pod uwagi ciąży myślałam że objawy są zbyt szybkie jak na maluszka. Mężowi powiedziałam że chyba za bardzo chce dziecka i sobie uroiłam wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.