|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
zaproszenia dla księdza
Chcielibysmy księdza który udziela nam slubu zaprosić zaproszeniem - to ksiądz spoza parafii
i zupełnie nie umiem ując to w słowa - czy będzie pasowalo ogólne zaproszenie ? (czy dodać prosbe o udzielenie sakramentu?)
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zaproszenia dla księdza
ale chcesz go zaprosić na sam ślub (żeby Wam go udzielił) czy również na wesele?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
równiez na wesele, ale najtrudniej jest ując część kościelną z udzieleniem slubu własnie
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam podobną sytuację i będziemy wręczać zaproszenie normalnie, a prośbę o udzielenie ślubu powiemy po prostu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Brat mojego taty jest księdzem i udziela nam ślubu- już o tym wie od dawna, w zasadzie sam wiedział że tak będzie i jemu dajemy zaproszenie normalne i mówimy że oczywiście chcemy aby to on udzielił ślubu, jeszcze raz podczas wręczenia zaproszenia. Jako że ślub jest u mnie w parafii u udział we mszy prosimy proboszcza i po prostu zaprosimy go słownie na wesele, w tym przypadku nie dajemy zaproszenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Miałam kilka podobnych sytuacji
![]() Zapraszałam na ślub znajomego księdza. Wręczyłam mu normalne zaproszenie na ślub i wesele, takie jak dla wszystkich gości. A przy wręczaniu zaproszenia poprosiliśmy go również o przewodniczenie Mszy i o pobłogosławienie naszego małżeństwa. Miałam również zaproszenia na ślub i wesele dla swoich dwóch przyjaciół. W dniu naszego ślubu jeden z nich był jeszcze klerykiem, drugi diakonem. Przy wręczaniu zaproszeń poprosiłam jednego o przeczytanie czytania na Mszy, drugiego o przeczytanie Ewangelii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=verumka;40966928]Zapraszałam na ślub znajomego księdza. Wręczyłam mu normalne zaproszenie na ślub i wesele, takie jak dla wszystkich gości. A przy wręczaniu zaproszenia poprosiliśmy go również o przewodniczenie Mszy i o pobłogosławienie naszego małżeństwa.
QUOTE] My zrobiliśmy tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.