![]() |
#1 |
Erudycja
|
Poważny problem z przyszłą teściową!![]() Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poważny problem z przyszłą teściową!
A jak Twój narzeczony się na to zapatruje?
Dobrze, że się wyprowadziłaś. Teściową i babkę bym olała ciepłym moczem i żyła swoim życiem. Jeżeli zrobicie wesele i ona na nim będzie to nie zdziw się jak Wam zrujnuje to przyjęcie. Na Waszym miejscu wzięłabym ślub cywilny ze świadkami, a zaoszczędzoną na wesele kasę, wydała na podróż życia w tropiki.
![]() |
#3 |
Erudycja
|
![]() Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To on - twój Tż powinien RAZ A DOBRZE porozmawiać ze swoja mamuśką i babką, tak żeby już słówkiem źle się o Tobie nie wypowiadały (chyba tego nie umie, jeśli jeszcze tego nie zrobił?), uciąć tą chorą sytuację, oznajmić że to on wybrał Ciebie i z Tobą będzie a jak im się nie podoba to tylko mu robią przykrość.
Zaprosicie je na ślub - jak nie przyjdą to będą miały zgryzotę całe życie. Muszą się z tym w końcu pogodzić bo nie mają (nie powinny mieć!!!) wpływu na Wasze życie i decyzje. (ja bym tego nie znosiła ani chwili, serio, kazałabym Tżtowi rozwiązać to szybko, a przede wszystkim wyprowadziłabym się od nich po pierwszej gorszej sprzeczce czy tam pouczaniu mnie, paskudna sytuacja ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Olej babkę i teściową. Ja mam jeszcze gorsze jazdy z moją przyszłą-niedoszłą teściową, zlałam ją ciepłym moczem i mam gdzieś to, co mówi. Chociaż wiele łez i nerwów mnie to kosztowało. Jeżeli Twój narzeczony jest po twojej stronie to bardzo dobrze i to jest najważniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Olej teściową i babcię. Nic im do Waszego życia. Ślub cywilny czy kościelny jak najbardziej weźcie
![]() ![]() Poza tym wożąc zaproszenia możecie informować gości o "pomysłach" teściowej i babci TŻta... i prosić żeby w razie jakiejś niejasności kontaktowali się z Wami a nie z nimi. Bo wtedy będą faktycznie mogły coś namieszać. Bo co więcej mogą zrobić? Wstaną podczas mszy i na głos powiedzą że się nie zgadzają? Chyba bardziej pogrążyć by się już nie mogły ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Erudycja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ana mówię Ci - uciekajcie jak najdalej.. Bo nie ma sensu żyć i zatruwać sobie życia przez takie osoby..
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Erudycja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą chyba nigdy nie zmienię zdania, że najgorsze co można zrobić dla swojego związku/małżeństwa to mieszkanie z rodzicami...
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Erudycja
|
![]() Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Niech TŻ, postawi je przed wyborem. Albo zaakceptują Ciebie, jako jego przyszłą żonę, albo więcej go nie zobaczą. Nie chcesz chyba spędzać z nimi świąt po ślubie w takiej atmosferze. Póki do tych kobit nie dotrze, że on jest z Tobą szczęśliwy i ich gierki na nic się zdadzą, że jeśli się nie zmienią to nie zobaczą jego, ani w przyszłości wnuków, nic się nie zmieni. Może takie "wiadro zimnej wody na głowę" da im coś do myślenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Erudycja
|
:p
Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Z tż jednogłośnie uważamy, że 300km od teściowej to bezpieczna odległość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Erudycja
|
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Erudycja
|
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
generalnie nie dziwie się,że tewściowa jest rozwódką, bo nikt by nie chciał z taką wytrzymać. W tej kwesti twój narzeczony powinien być stanowczy,że albo układa życie swoje z tobą,albo z mamą i babcią. Musi się chłopak usamodzielnić. Była w moim środowisku taka sytuacja,że matka jego rządziła,nawet po jego wyprowadzce i musiała się rozwieść,bo on mami synkiem się okazał, a jego matka nawet zawsze wrzeszczała na swojego męża
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ale ciężka sytuacja :/ nie dziwi mnie to, że jest rozwódką. W sumie dziwi mnie, że ktoś ją w ogóle chciał za żonę
![]() na taką babę nie ma rady. Może powinnaś się "starać i tolerować bo to mama Twojego przyszłego męża". Ale w tym wypadku dla mnie sprawa jest jasna. Skoro ona teraz tak Cie nienawidzi, że się nie chce na ślub zgodzić itp to już bardziej Cie nie znienawidzi ![]() Napisałaś, że masz wrażenie, że rodzinka okaże się ważniejsza. Jeśli faktycznie tak jest a on jest tak uzależniony od takich ludzi, to muszę spytać jesteś pewna, że chcesz się z nim wiązać na całe życie? Bo jeśli on nie będzie na tyle twardy i "oddany Tobie" to przecież bardzo możliwe, że się rozstaniecie bo albo Ty tego nie wytrzymasz albo on. Nie da się żyć spokojnie w takiej atmosferze. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- ps. z tym alkoholem to trochę aż nie wierzę w co czytam. Nie robicie sobie romantycznych wieczorów przy winie? teściowa sprawdza Cię czy jesteś pijana jak wracasz? Pyta dokąd idziesz a Ty jej mówisz "że nie na piwo"? Już nie mówiąc, że np wino wytrawne do obiadu jest zdrowe i nawet powinno się go pić. To z tym alkoholem to jakieś przegięcie. Ale powiem Ci, że bardzo Cię podziwiam, że jesteś taka spokojna i znosiłam takie rzeczy. Musisz być oazą spokoju. Ja po pierwszej akcji bym nie wytrzymała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Erudycja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
milczenie też nie jest takie dobre jak nie mówisz tego co myślisz. Wyobrażasz sobie ślub po tym jak ona mówiła, że nie chce Cię za synową? Podziękowanie dla rodziców itp? Ja bym nigdy nie podeszła do niej podczas piosenki "cudownych rodziców mam".
Przecież to w Tobie zostanie już na zawsze. I całe życie będziecie się szarpać i denerwować, bo ona będzie mu na Ciebie narzekać i go wkurzać przy każdej okazji. Oczywiście każdy ma inną granicę tolerancji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Erudycja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Bardzo ciężka sytuacja.
Trzymajcie się z TŻ razem, to najważniejsze. Ja bym chyba zlekceważyła pogróżki tej jego "rodzinki", w końcu jeżeli to jedynak i ich oczko w głowie, to nie wyobrażam sobie żeby nie stawiły się na jego ślubie i weselu. Może dałoby się polepszyć relacje z nimi będąc nadal na dystans? Poczekaj na imieniny którejś z nich, upiecz ciasto, kup kwiatki i przyjedźcie z wizytą? Wiem, że tamte kobiety nie miały racji wtrącając się do Waszego życia, ale może spróbuj Ty je przeprosić i powiedzieć, że zależy Ci na ich sympatii. Jeżeli Twój TŻ jest z nimi związany, to ja starałabym się utrzymać dobre relacje. Tylko broń Boże nie wracajcie mieszkać z nimi, to brzmi jak frustrujące błędne koło, zamęczysz się w takiej atmosferze.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Zawsze powtarzam wszystkim moim koleżankom to, czego nauczyła mnie moja mama :
Przestań patrzeć na innych ludzi i dostosowywać się do nich. To jest Twoje życie i Tobie ma być dobrze. wiem, że to ciężko, ale jeżeli się kochacie to powinniście się trzymać razem i nie patrzeć, czy to kogoś kole w oczy... różne są sytuacje z teściami, każdy jest inny,narazie się zdystansujcie do tej sprawy, niech emocje ucichną, a wszystko się samo rozwiąże.
![]() |
![]() |
#26 |
Erudycja
|
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do autorki: obrażała jeszcze Twoja rodzinę? wtrąca się do ustawienia stołów? mi się w głowie nie mieści, że są tacy ludzie. Ja bym tej baby nie zaprosiła na wesele a napewno nie dała jej się w nic wtrącać... jak chce niech przyjdzie na Wasze wesele które WY zorganizujecie a nie zamęcza swoją osobą młode narzeczeństwo zjadając im nerwu i wprowadzając taka atmosferę :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Jeżeli byłabym w takiej sytuacji jak autorka to chyba zażądałabym postawienia sprawy : albo rodzina narzeczonego mnie akceptuje albo jedyny kontakt jego z nimi jest 2x do roku na święta.
Powiecie, że to niedojrzałe ale szczerze mówiąc znam małżeństwo w którym dziewczyna od razu odcięła swojego męża od takiej walniętej mamusi i dobrze bo pewnie dziś byłoby już po rozwodzie. Jeżeli sytuacja byłaby aż tak patologiczna jak opisuje autorka - nie chciałabym mieć nic wspólnego z tą kobietą. To nic, że to matka jej przyszłego męża - niech sobie będzie jego matką, nie jej przecież. To WY macie tworzyć teraz rodzinę i nie wyobrażam sobie, żeby TŻ utrzymywał bliski kontakt z kimś kto mnie nie akceptuje, obraża i nawet nie chciałby przyjść na nasz ślub. Z drugiej strony ktoś ostatnio opowiadał mi o parze, w której teściowa nie akceptowała synowej, nie przyszła nawet na ślub i wesele. A po wielu latach, na pewno ponad 10, życie tak się potoczyło że są najlepszymi przyjaciółkami.
![]() |
#29 |
Erudycja
|
![]()
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-09-24 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]() po drugie - facet powinien je ustawić do pionu. i wskazane by było ochłodzenie kontaktów, żeby poczuły, że nie mogą cię bezkarnie obrażać.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.