|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
czerwone, łuszczące plamy na twarzy
Dzień dobry, moim problemem są czerwone, mocno łuszczące się plamy na twarzy/skórze głowy, jak na załączonym zdjęciu - choć tutaj są już nieco bladsze. Zwykle pojawiały się nieregularnie na 2-3 dni i same znikały, teraz utrzymują się od tygodnia. Plamy lekko swędzą, po posmarowaniu tłustym kremem zaczynają piec. Skóra w tych miejscach jest szorstka i bardzo sucha. Plamy pojawiają się na brwiach, pomiędzy oczami, pod oczami, nad ustami i na brodzie.
Zdaję sobie sprawę że problem wymaga konsultacji z dermatologiem ale szukam jakiejś doraźnej pomocy, czegoś bez recepty co nawilży ale nie natłuści skóry i załagodzi zaczerwienienia. Może miał ktoś podobny problem ? Będę wdzięczny za wszystkie sugestie i pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czerwone, łuszczące plamy na twarzy
Witam.
Polecam maść Elidel. jest dość droga ok. 65zł ale warto. Ja mam co roku o tej porze taki kłopot. Wcześniej stosowałam maść sterydową elocom ale odradzoną mi ją. Twarz smaruje rano i wieczorem +krem cethapil. Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby szybko przeszło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.