|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Raczkowanie
|
![]() Leo Babauta i jego blog ZenHabits
Hej wszystkim
![]() Na przestrzeni kilku ostatnich miesięcy bardzo zainteresowałam sie tematyką rozwoju osobistego. Wzięło to się stąd, że byłam bardzo sfrustrowana tym jak wygląda moje życie - wstawałam bardzo późno, praktycznie cały dzień spędzałam przed komputerem itp. W końcu powiedziałam sobie dość! ![]() Oczywiście starałam się znaleźć jakieś "podparcie" i szukałam różnych stron, blogów traktujących na ten temat (jest mnóstwo!). Jakieś dwa tygodnie temu trafiłam na bloga ZenHabits i przepadłam! Genialna strona, mnóstwo wiedzy, motywacji - postów jest tyle, że ich przeczytanie zajmie chyba miesiąc ;p Jak pisze autor : Cytat:
Co najlepsze, Leo Babauta nie jest żadnym robotem, cyborgiem tylko normalnym człowiekiem jak my. Gdy zaczynał był otyły, zadłużony i żył bez większego celu. Teraz całkowicie zmienił swoje zycie: przebiegł kilka maratonów, wcześniej wstaje, spłacił wszystkie długi, wydał kilka książek i jego blog trafił na listę 25 najlepszych blogów. Tu adres bloga: http://zenhabits.net Tu najlepiej zacząć: http://zenhabits.net/start/ Dodatkowo Leo stworzył system organizacji, zarzadzania czasem Zen to Done. Bazuje on na Getting Things Done, ale jest znacznie prostszy do wprowadzenia. Dla wszystkich ciekawych świetnie opisany Wakacyjny kurs ZTD: http://biz.blox.pl/2009/06/Wakacyjny-kurs-ZTD.html Szczerze zachęcam wam do zapoznania się z tym blogiem, naprawdę dużo wiedzy. Chcecie zmienić coś w swoim zyciu? Koniecznie przeczytajcie! Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Naczelny Hipster
|
Dot.: Leo Babauta i jego blog ZenHabits
Bloga znam, nawet mam go w zakładkach, ale jakoś ciągle mi brakowało motywacji, żeby usiąść i poczytać. Zachęciłaś mnie tym co napisałaś, zaraz zabieram się za czytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Polecam, polecam
![]() BTW jakie blogi inne o samorozwoju polecicie? ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam Leo
![]() Moje zaiteresowanie samorozwojem też się zaczęło od jego bloga. Polecam też www.lifeskillsacademy.pl Autorko wątku, Twój blog też jest dobry, tylko pisz częściej!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.