![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak pogodzić wyjazd wakacyjny z chłopakiem?
Cześć,
niedługo wakacje, wolne, wyjazdy... I tu pojawia się problem - mam możliwość na 2-tygodniowy wyjazd, podczas którego będę miała możliwość poćwiczyć angielski, poznać nowych ludzi, i zobaczyć kilka pięknych miast... Mamy na to dofinansowanie rektora. Było jedno wolne miejsce, po namyśle zgodziłam się. Ale, ale... Mój chłopak jest zły, że tam jadę. Twierdzi, że robię bez sensu, bo będę musiała uczestniczyć w wykładach (wyjazd jest finansowany w połowie przez uczelnię-dlatego mnie kusi, bo jest dość tani) na których będę się nudzić. Że marnuję kasę na głupoty. Że tak wyjeżdżam sobie bez niego. Że będę żałować. Że nikogo tam nie znam i sobie nie poradzę. No ale kurczę... To moje pieniądze, i moja sprawa, jak je wydaję, prawda? :/ Poza tym zdarza się, że para wyjeżdża osobno na wakacje, prawda? Mamy w planach 2 inne wyjazdy razem, więc o co mu chodzi? Czy Wam zdarza się, że wyjeżdżacie osobno, np. na 2 tygodnie i Wasz chłopak jest na to zły? Martwię się, że ze mną zerwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak pogodzić wyjazd wakacyjny z chłopakiem?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A skąd Twój chłopak może wiedzieć że będziesz się nudziłą na wykładach, że będziesz żałować i że sobie nie poradzisz? Wydaje mi się, że po prostu Twój Tż jest typem zazdrośnika który nie chce żebyś spędzała czas bez niego, boi się, że przeżyjesz coś interesujacego i że nie będzie miał Cie pod kontrolą. Absolutnie go nie słuchaj i jedź. Sama piszesz że wyjazd będzie rozwijający, że podszkolisz język, przeżyjesz fajną przygodę, poznasz nowych ludzi, nowe środowisko, pozwiedzasz i to za pół darmo. nie ma sie co zastanawiać bo jak zrezygnujesz mozesz żałowac że nie skorzystałaś z takiej szansy. Gdyby zerwał z takiego powodu to ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła. Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2013-05-17 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
może będzie lepiej dla Ciebie jak zerwie...
nie oglądaj sie na niego i jedź, z pewnością fajnie spędzisz czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Focha się jak panienka gdy ty dostajesz życiowe szanse "bicz plis" tak bym mu powiedziała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jak wyżej - skąd on wie, że będziesz się nudzić? Skąd wie, że nie poznasz tam fajnych ludzi? Skąd ma pewność, że będziesz żałować tego, że tam pojedziesz?!
Przykro się czyta, kiedy partner uniemożliwia drugiej osobie szansę na rozwój osobisty... Moja rada - jedź, nie przejmuj się tym co mówi. Bo tak, jak napisałaś - to Twoje pieniądze, Twój czas i możesz z nim robić co Ci się podoba.
We must fight for what we believe in ![]() Makenai ![]() Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! ![]() 04.07.2014 - pani magister!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - cóż, nie dość, ze idiota, to z gatunku podcinających skrzydła i niewspierających oraz zazdrośników i zawistników. - wg mnie zrobiłby ci przysługę. Aha, byłabyś głupia jak but/trampek/kozak i szpilka w jednym, gdybyś dla kogoś takiego, ze strachu, ze ciebie rzuci, zrezygnowała z tego wyjazdu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nie warto poświęcać takiej okazji dla fochów faceta.
Nawet gdyby miał skakać z mostu. Jak nie pojedziesz- będziesz żałować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
hahahaha usmialam sie. I sie zgadzam tak poza tym.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jedź!
Może to co napiszę jakoś szczególnie nie ułatwi Ci decyzji, ale ja, swojego czasu, stałam przed podobnym wyborem - wyjazd był, co prawda, znacznie dłuższy, ale okoliczności podobne. Zdecydowałam, że taka szansa nie trafia się często i wyjechałam. Podczas mojego pobytu za granicą facet mnie zdradził i rozstaliśmy się ![]() Teraz się z tego śmieję, wtedy nie był mi do śmiechu ![]() Sprawa jest prosta - czasami trzeba pomyśleć o sobie, jeśli zaś partner nas kocha, szanuje i rozumie, to na pewno nie będzie stał na drodze do realizacji naszych planów. A jeśli Twoja decyzja wpłynie negatywnie na Was i wasz związek - przynajmniej będziesz wiedziała, z kim masz do czynienia...
"...И твердит он, смотря на закат, и на берег — покинутый узкий: этот город вернётся назад, Севастополь останется русским..." Edytowane przez nadijahh Czas edycji: 2013-05-17 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Ech więc po prostu mam klapki na oczach...
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Nie rozumiem o co on się czepia :/ Kurczę, mówi że można te pieniądze w inny sposób wydać. To prawie 1,5 tysiąca zł, ale zwiedzę Moskwę, Petersburg... Nudne wykłady swoją drogą, ale coś za coś. W końcu uczelnia nie zasponsorowałaby wyjazdu na imprezę na Ibize... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
- tak,niczym stary koń w kopalni
![]() ![]() Kochana, byłam i w Moskwie, i Petersburgu ponad miesiąc- coś cudownego- i jeśli wyjazd niedługo, to na dodatek załapiesz się w Petersburgu na "białe noce" (super sprawa) , no i zobaczysz obok Ermitażu )całkiem blisko koło siebie leżą to: http://www.ruslink.pl/podroze/atrakc...afii_im_,3478/ -bardzo niezwykłe miejsce. Jedź, nie oglądaj się na durnego chłopa. Nie rezygnuje się z możliwości zobaczenia Moskwy (Arbatu!!!) czy Petersburga (koniecznie wybierzcie się wodolotem przez Zatokę Fińską do Pietrodworca- dawnej letniej siedziby carów), bo chłop focha strzela. Aż ci zazdroszczę tego wyjazdu, bo wiem, jakie piękne rzeczy zobaczysz ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-17 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
zuy mod
|
Jedź, a jak nie chcesz to ja pojade na Twoje miejsce
![]() Rozumiałabym fochy gdyby chodziło o całe wakacje osobno. Ale 2 tygodnie? Tak jak powiedziała drabineczka: bicz plis.
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo jeszcze zrozumiałabym gdyby zaproponował "Kochanie a może i ja skombinowałbym 1,5 tysiąca i pojechalibyśmy razem prywatnie, pozwiedzamy bez wykładów" ale wydaje mi się, że on po prostu tak jak wspomniała Madana chce podciać Ci skrzydła. Aż Ci zazdroszczę tego wyjazdu ![]() Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2013-05-17 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdź ceny w necie- tam znajdziesz aktualne dane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No oczywiście, że te pieniądze mogłabyś wydać na coś innego; nawet jak kupujesz sobie bułki na śniadanie - to te 2 zł też mogłabyś wydać na coś innego... => jakby nie patrzeć ![]() ![]()
We must fight for what we believe in ![]() Makenai ![]() Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! ![]() 04.07.2014 - pani magister!
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja w wakacje wyjeżdżam na 27dni do USA i mój facet nie płacze, tylko zachęca.
Ja również zachęcam cię do wyjazdu, bo taka okazja i trzeba to łapać!! ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Może jest to lekki dylemat, ale ja bym jechała na Twoim miejscu. Taka okazja może się zdarzyć tylko raz w życiu. A poza tym macie jeszcze dwa inne wspólne wyjazdy. Owszem czasem dobrze jak chłopak jest zazdrosny, ale bez przesady, nie może też Ci mówić, co możesz, a czego nie możesz robić bez niego. Trochę przykre musiało być dla Ciebie, to jak powiedział Ci, że sobie nie poradzisz. Skąd może wiedzieć takie rzeczy. Skoro się zdecydowałaś na taki wyjazd, to znaczy, że chcesz tego. A jak chcesz, to dasz sobie radę. Spróbuj z nim porozmawiać i przemówić mu do rozsądku. Nie sądzę, żeby z Tobą zerwał. Zapytaj się go, czy Ci ufa. Jak odpowie, że tak, to możesz dalej pociągnąć, że w takim razie nie ma się o co obawiać, dasz sobie radę i będziesz się dobrze bawić, może nie tak świetnie jak z nim. I powiedz, że bardzo tego chcesz.
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz to już nie ma przeproś - jedziesz! Naprawdę, uwierz mi na słowo, nigdy nie wybaczysz sobie zmarnowanej szansy. Ciężko mi teraz zachować obiektywizm, bo wcześniej nie wiedziałam, że Twój wyjazd to pobyt w kraju, który sama noszę bardzo głęboko w sercu. Abstrahując od tego - dokąd byś nie jechała - jeśli ten wyjazd wnosi coś w Twój rozwój i samorealizację, to nie ma sensu się wahać. Jeśli związek tego nie przetrwa, to jak na dłoni będziesz widziała, ile był wart.
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedź i się nie przejmuj !
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Twój chłopak ma fochy, bo jedziesz bez niego i się cieszysz na ten wyjazd. Wyraźnie nie chce cię puścic samej. Nie czuje się pewnie w tej sytuacji.
Jedź, dziewczyno, to fajny pomysł. A on chce, żebyś dla niego rezygnowała ze swoich życiowych celów, jeśli pokazuje, że mu to nie w smak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno! Jedź i nie zastanawiaj się!
![]() Cena według mnie okazyjna. W ogóle to podróż moich marzeń więć Ci bardzo zazdroszczę! Baw się dobrze! A facet to po prostu cham. Myśli tylko i wyłącznie o swojej osobie. Zastanów się nad tym delikwentem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() MalaWredna - i takiej właśnie reakcji się spodziewałam, jak mu to z uśmiechem na ustach oznajmiłam.... A on jak zareagował? Że nie skonsultowałam tego najpierw z nim, tylko z mamą i siostrą, że miałam przecież oszczędzać na erasmusa, że ciągle narzekam na brak kasy a tu nagle 1,5 tysiąca mam... No ale właśnie m.in. przez to niewydawanie na głupoty i pracę mam pieniądze... I że nawet go nie zapytałam czy pojedzie - no ale kurczę, bylo jedne jedyne miejsce, mam nie jechać bo on nie jedzie? I tak by nie pojechał, bo sesja, bo kasa, bo podróż autobusem na Słowację... nadijahh - też gdy usłyszałam o tygodniu na Słowacji, o kolejnym w Moskwie i 2 dniach w Petersburgu, płacąc 'tylko' za przejazdy, od razu się zgłosiłam ![]() dziewczyny, dzięki za wsparcie, na razie tylko moja mama jest za tym wyjazdem a reszta mnie tłamsi... i nie do końca wiedziałam, czy dobrze robię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka lat temu zdarzyło mi się, że nie widziałam chłopaka 3 tygodnie. Oboje mieliśmy sesje na studiach. Jak ja się uczyłam, on miał luz, a potem ja byłam po egzaminach, a on twardo wkuwał. Nikt nie umarł z tego powodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
jedź i się nie oglądaj - to świetna okazja
i skoro to z twojej uczelni wyjazd to mniemam, że akurat wykłady powinny cię interesować a druga sprawa - samo zwiedzanie jest tego warte także nawet nie ma się tu nad czym zastanawiać
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Gdyby moj facet dostal taka propozycje (chociaz juz nie studiuje), sama bym go wypchnela, kazala przywiezc pamiatki i zrobic mnostwo zdjec. On na pewno zrobil by to samo. 14 dni, zyciowa szansa, super atrakcje? Rany, powinien sie cieszyc, ze druga polowka ma taka fajna mozliwosc.
Rosja - jedno z moich marzen, jedz, jedz, jedz!
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
dziewczyno, jedź!
1. co do za facet, który mówi, że nie dasz rady, że sobie nie poradzisz? dorosła kobieta ma sobie nie poradzić na dwutygodniowym wyjeździe? on powinien Cię wspierać, a nie mówić, że zginiesz, 2. wyjazd to szansa na własny rozwój - język, inna kultura, 3. Petersburg jest piękny, a skoro trafisz na białe noce, to już zupełnie ![]() ![]() 4. do tego jeszcze Moskwa? Jechałabym bez zastanowienia, bo jeszcze nie byłam a bardzo bym chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.