Co zrobić z psiakiem ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-28, 21:17   #1
justyna_t
Zadomowienie

Co zrobić z psiakiem ?

Dzisiaj już się popłakałam- jest u nas na osiedlu bezpański psiak- cudowne zwierze.
Miły przyjazny, niestety lękliwy. Karmię go zawsze kiedy tylko go widzę.
Dzisiaj poszłam go nakarmić i coś we mnie pękło- psiak lgnoł do mnie, cieszył się, aż szedł za mną do domu.
Niestety mieszkam w bloku a posiadam już psa ( dość sporego a ten jest równie duży)
Co ja mam zrobić ? - złapać go wymyć, odpchlić, odkleszczyć, zaszczepić i przebadać a potem oddać komuś w dobre ręce.
A moze zostawić sobie, a moze dać do biura na plac???
Nie moge patrzeć jak się męczy- a on jest taki cudowny.
Proszę o poradę- bo nie wiem czy mogę i czy dobrze chce zrobić. Nie wiem czy zdecydować się na na taki krok- bo to w końcu obce zwierze.
MOżę to głupie ale ja kocham zwierzęta i ciągle rycze.
Stary 2005-08-28, 21:23   #2
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Post Dot.: Co zrobić z psiakiem ?

jezeli masz mozliwosc to zadbaj o niego przynajmniej na tyle,zeby go wykapac i zaszczepic. potem sprobuj popytac (to na pewno nie bedzie latwe ) o kogos kto chcialby miec psa. ja kiedys z kolegami znalazlam pewnemu pieskowi dom, najpierw sie nim zajelismy, dokarmialismy wynoszac obiady z domow (mielismy po 10-11 lat), a potem po prostu chodzilismy od domu do domu pytajac ludzi czy chcieliby pieska.. pewna starusza prawie nas wycalowala, a psina jest tam do dzis i gwarantuje Ci,ze nic piekniejszego nie moglismy dla niego zrobic..

wazne,zeby nie zostawic go ot tak

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 21:30   #3
justyna_t
Zadomowienie

Dot.: Co zrobić z psiakiem ?

Szczerze ? Wziełabym go już dzisiaj- zapewniła ciepłe posłanie, posiłek taki jaki jada moja sunia, wode, opieke ale...
No właśnie... jest niedziela wieczór... samo mycie nie wystarczy żeby się pozbyć pasożytów.
Niestety ale nie moge ryzykować ( choć Arga jest szczepiona, i wylana płynem przeciw pasożytą) nie wiem czy on nie ma robaków, czy nie jest chory, jak tam z pchłami i kleszczami ( jednego ma koło oka)
Boję się o moją sunię... ale jutro kiedy będe mogła iść do weta...
Popytam na dogomanii czy ktoś nie szuka pięknego ONKo podobnego psiaka...
Stary 2005-08-28, 21:49   #4
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

masz bardzo dobre serduszko
Stary 2005-08-28, 21:53   #5
rzastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_t
MOżę to głupie ale ja kocham zwierzęta i ciągle rycze.
To wcale nie jest głupie, tylko cudowne, że jestes taka wrażliwa
Może umieść ogłoszenie na www.gazeta.pl --> forum-->czas wolny--> zwierzęta--> oddam/przyjmę i na allegro.

Koniecznie trzeba go zabrać do weta

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 21:58   #6
justyna_t
Zadomowienie

Teraz ide spać a jutro jak go tylko zobacze to postaram sie zrobić to co w mojej mocy.
Ufffffff.... nigdy nie będe mogła zozumieć czemu ludzie są tak .... straszni...
Stary 2005-08-28, 22:31   #7
marmi
Raczkowanie

GG do marmi

Justyna, informuj nas co dzieje sie z psiakiem!! Trzymam kciuki, zebys znalazla dla niego dobry domek
marmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-28, 22:37   #8
Madzia007
Zadomowienie

Popytaj, czy nikt nie chciałby psa, może jeśli masz rodzinę na wsi będą go chcieli, ja znalazłam dom trzem bezdomnym pieskom i kotkowi i z tego co wiem żyje im się bardzo dobrze
Madzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 22:57   #9
Madzia K
Raczkowanie

GG do Madzia K

Justynaka ja ostatnio mialam taki sam problem.Czarna suczka przyplatala sie pod nasz blok ,ludzie ja dokarmiali itd ale nikt nie chcila jej zabrac a ja tez nie moglam bo juz mam jednego.Z moim chlopakiem zabralismy ja do weta,odrobaczylismy ja ,zaczepilismy itd.Zamiescilimy ogloszenia w centrum miasta ,dzieci chodzily po okolicy i pytaly sie czy nikt jej niechce(niestety nikt).W koncu znalezlismy dla niej dom na wsi.Jak teraz jej sie zyje to niewiem bo dopiero minął tydzien,ale mam nadzieje ze dobrze. Zycze powodzenia i trzyma MOCNO kciuki,trzeba myslec pozytywnie
Stary 2005-08-28, 23:08   #10
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

jesli masz taka mozliwosc to ja bym na twoim iejscu go przygarnela poszła do weterynarza zrobila co trzeba i kochała z całej siły
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 23:16   #11
modliszka84
Rozeznanie

Jejku, znowu dowód jacy ludzie są podli...

Justynko, jesli tylko mozesz to weż tego pieska... , on juz Tobie zaufał, przyszedł z Toba do domku. Rozumiem, że bardzo trudna decyzja, bo nie każdy ma warunki na to, żeby miec dwa duże psy w domu.
Ale pisałas cos o biurze, tzn że możesz go wziąć na podwórze, tak? Może to byłaby też dobra opcja. W koncu piesek miałby budę, koc, jedzonko. Na pewno by sie przywyczaił. Z pewnościa lepiej tak niż pod gołym niebem i niczyj.
Popytaj tez znajomych moze ktos chce pieska...

Ja podobnie jak dziewczyny pisały, poszłabym z nim jutro z samego rana do weta i wzielabym go...jesli oczywiscie masz warunki i mozesz sobie na to pozowlic...

Trzymam kciuki za pieska.

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-28, 23:58   #12
BeataWi
Wtajemniczenie

GG do BeataWi

Cytat:
Napisane przez modliszka84
Jejku, znowu dowód jacy ludzie są podli...
Dla mnie to co sie wyprawia w Polsce, to jest czysta glupota
Zastanawiacie sie pewnie dlaczego tak mysle, otoz jadac do Polski nie moge wyjsc z szoku, tak szoku, jak widze, ze 2 rodziny mieszkaja na 50 m i do tego maja jeszcze psa Ja rozumie, ze ludzie kochaja zwierzeta i kazdy chcialby jakies miec ale takiemu zwierzeciu trzeba zapewnic odpowiednie warunki a nie tylko miske z jedzeniem i wyprowadzenie 2-3 razy na dzien przed blok, zeby moglo sie zalatwic. Po jakims czasie dochodza do wniosku, ze jednak mieszkanie jest za male i trzeba sie go pozbyc a pozniej poniewieraja sie te zwierzatka... ech szkoda gadac, jestem wsciekla na takich ludzi, przydalby im sie porzadny

Becia69

http://www.pajacyk.pl/
http://www.polskieserce.pl/
BeataWi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 00:06   #13
Madzia007
Zadomowienie

Masz rację, Beaciu, a najgorsze są takie rozpieszczone bahory które kupują zwierze, a kiedy im się znudzi ciskają je w kąt jak zabawkę! A ich rodzice udają, że nie mają czasu, żeby się nim zajmować, więc co robią? Pozbywają się ich! Im też należy się porządne lanie!
Madzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 00:48   #14
Martulaaa
Raczkowanie

justynko przede wszystkim dla Ciebie myślę że dogomania jest dobrym pomysłem.W dziale psy w potrzebie jest mnóstwo fantastycznych osób,które wiedzą jak i potrafią skutecznie pomóc takim psiakom
Zastanów się czy możesz go zatrzymać-masz już psa,więc wiesz z czym to się wiąże.Życzę trafnej decyzji,pozdrawiam Cię serdecznie
Martulaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 07:43   #15
justyna_t
Zadomowienie

Macie rację dziewczyny- teraz jestem w pracy ale jestem pewna, że przyjdzie dzisiaj- a wtedy z moim TŻ zrobimy co tylko będzie możliwe.
A propo ludzi- ja również nie rozumiem jak można wziąść psiaka do bloku ( choć sama mam) nie zapewniając mu odpowiednich warunków.
Większosć myśli że pies musi tylko na siusiu i do domu- błąd !!!!
Moja sunia wychodzi 5 razy dziennie przy czym główny spacer trwa około 2 godzinki- sunia śpi do następnego spaceru.
A ja cały czas myślę o "miśku"- ostatnio chciałam wziąść drugiego goldena- może zamiast kolejnej suczki będe miała cudownego wielorasowca
Ale taką decyzję muszę podjąć z moim TŻ, bo nie tylko ja będe z nim mieszkać
( I będe miała pretekst żeby w końcu Arge wysterylizować )
Stary 2005-08-29, 13:49   #16
marmi
Raczkowanie

GG do marmi

Widze, ze coraz bardziej rozwazasz wziecie pieska do domu To fajnie Wiem, ze to duzy obowiazek, ale w koncu jesli musisz zajmowac sie jednym pieskiem to drugi nie bedzie takim duzym problemem Ja tez mam 2 psiaki, najstarsza sunia miala juz 14 lat kiedy na ulicy znalezlismy druga, szczeniaczka, ktos ja wyrzucil obok lasu. Byla bardzo zestresowana i bojazliwa, moglismy ja oddac sasiadom z naprzeciwka, ale ona tak bardzo przywiazala sie do mnie, no a tamci ludzie to juz dzaidkowie, ktorzy nie mieli nigdy psa, wiec to nie byl za bardzo odpowiedni domek dla niej. No i sunia zostala z nami Teraz jezdzi ze mna do Warszawy i razem studiujemy A kiedy rodzice nie chcieli sie na nia zgodzic, to tak wlasnie im mowilam - skoro trzeba wyjsc na dwor lub nakarmic jednego psa to nic nie stoi na przeszkodzie, zeby zrobic to z drugim Do tego mamy kota, wiec jeden pies w ta czy w tamta - to mala roznica
Oczywiscie rozumiem, ze dla kogos drugi piesek moze byc czyms niemozliwym, ale trzeba rozwazyc to dokladnie, a noz sie okaze, ze da sie wszystko pogodzic Pozdrawiam i trzymam kciuki za domek pieska
marmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 21:13   #17
modliszka84
Rozeznanie

hej, no i jak tam losy pieska???
trzymam kciuki

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości